29 Mart 2024 Cuma

VALİ GÜNAYDIN TÜRKİYE’NİN YERLEŞİM OLAN TEK GÖL ADASI MADA’YI ZİYARET ETTİ

Vali Şehmus Günaydın Şarkikaraağaç İlçesi’nin Gedikli Köyü’ne bağlı olan ve Türkiye’de üzerinde yerleşim olan tek göl adası Mada’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Isparta

Beyşehir Gölü’nde bulunan Mada Adası’na Gedikli Köyü sahilinden tekneyle geçen Vali Şehmus Günaydın mahallede öncelikli olarak kadınları dinledi ve ardından mahalle meydanında vatandaşlarla buluştu.

“EN GÜVENLİ VE EKONOMİK ULAŞIM SAĞLANACAK”

Kış aylarında donan Beyşehir Gölü’nden mahallelerine ulaşmakta güçlük çektiklerini belirten ada sakinlerinin ulaşım talepleriyle ilgili görüşlerini dinleyen Vali Günaydın, bu konuda gerekli araştırma ve inceleme çalışmalarının yapılarak en güvenli ve ekonomik bir ulaşım yönteminin uygulanması için ilgililere talimat verdi.

Vali Günaydın öncelikli olarak mahalle içerisindeki yolların düzenlenmesi gerektiğini belirterek ilgililerden bu konuda derhal çalışma yapılmasını istedi.

Mada ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Vali Günaydın geçtiğimiz sene Gedikli Köyü ziyaretinde vatandaşların ada davetini kabul ettiğini söyleyerek bu yıl adayı ziyaret ederek adada yaşayan vatandaşların sıkıntılarını dinleme fırsatı bulduğunu aktardı.

“ÇÖZEBİLDİĞİMİZ SORUNLARI EN KISA SÜREDE ÇÖZECEĞİZ”

Vali Günaydın “ İlçe Kaymakamımız, İl Genel Meclisi Başkanımız ile üyeleri ve diğer görevlilerimizle beraber sorunları dinledik. İnşallah çözebildiğimiz sorunları en kısa sürede çözeceğiz. Gönül arzu ediyor ki bütün vatandaşlarımızın tüm taleplerini yerine getirelim. Ancak imkânlar elverdiği ölçüde bu çalışmaları yapacağız. Vatandaşlarımıza değişik alternatifler sunduk, özellikle öğrencilerimizin sıkıntı çekmemeleri için Kaymakamlıkça yapılan çalışmaları dinledik ve eğitim konusunda çok büyük bir sıkıntının olmadığını gördük. Mahalle içerisinde yapılan çalışmalara da arkadaşlarımız hemen başlayacak. Mahallede yaşayan hanımların talepleri oldu, onları karşılayacağız. İnşallah en kısa sürede adada yaşayan vatandaşlarımızın bize ilettikleri sorunlar konusunda önemli bir mesafe alacağımızı düşünüyorum” dedi.

Mada Adası ziyaretinin ardından Yenişarbademli İlçesi Gölkonak Köyü’ne geçen Vali Şehmus Günaydın burada da vatandaşlarla bir araya geldi. Köy yollarının sıcak asfaltla kaplanmasından dolayı Vali Günaydın’a teşekkür eden vatandaşlar herhangi bir taleplerinin olmadığını belirttiler.

“SICAK ASFALTTA TÜRKİYE REKORU 210 KM”

Buradan sıcak asfalt çalışmalarının tamamlandığı bir köy olan Aksu İlçesi’ne bağlı Yaka köyüne geçen Vali Günaydın’a vatandaşlar yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Köy kahvesinde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Günaydın bu sezon 210 Km sıcak asfaltla Türkiye rekoru kırdıklarını belirterek çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

qwerty

01 Aralık 2017 Cuma 22:45

Bir ricamız daha var. Şehir içinde kalmış ve şehir ile şehir hastanesi arasını bölen tren yolu ve tren Garı'nı kaldırın ve şehir dışına taşıyın. Hastaneye ulaşımı yavaşlatan tren raylarını söktürün. Tren garını şehrin üniversiteye yakın bölgesinde uygun bir yere taşıyın. Böyle saçma bir tren yolu ancak ilçelerde olur. Mevcut tran garı yeşil alan olarak kullanılabilir. Böylece şehri yayalım. Bir dağın kenarına sıkışmış,trafiği berbat,havası berbat bir şehir olmaktan çıkaralım şu şehri.

qwerty

01 Aralık 2017 Cuma 18:41

Sayın Vali. Ispartaya bir fayda yapayım kalıcı eser bırakayım diyorsanız valilik binasını şehir dışına taşıyın. Adliye ve emniyetin yanında bir sürü boş arazi var. Mevcut yerdeki trafik yoğunluğu böylece çözülür. Ayrıca Valilik konutunu da şehir dışına taşıyın. şehri üniversiteye yaklaştırmak için bunlar gerekiyor. Yüksek mimar belediye binasını şehir dışına çıkaramadı belki sizden örnek alır. Şimdiki binanız da ken müzesi olarak kalır. Valilik konutunuzda yeşil alan olur. Halkın kullanımına açı

Ispartali

01 Aralık 2017 Cuma 13:41

Sayin vali bey egridir gölü ilcelerin k**** atik pislikleriyle doluyor resmi daireler sehir icleri trafik sorun tapu daireleri cok kötü lütfen bir sivil vatandas gibi gidin bekliyorum selam basarilar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR