19 Nisan 2024 Cuma

VALİ GÜNAYDIN ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE BULUŞTU

VALİ GÜNAYDIN ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE BULUŞTU

Isparta

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ve gazilerle bir arayageldi.

Süleyman Demirel Kongre Merkezi'ndeki etkinlikte, Isparta Valisi Günaydın ve AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, şehit yakınları ve gazilerle bir süre sohbet etti.

Etkinlikte bir konuşma yapan Günaydın, bu vatan için hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmetle andıklarını, onlara minnet duyduklarını söyledi.

Malazgirt'te 1071'de Anadolu'nun kapısına geldiklerini, 1176 yılında da Miryokefalon Savaşı ile ecdadın tapusunun alındığını belirten Günaydın, ecdadın kanıyla bu güzel vatanı yurt edindiklerine dikkati çekti.

Tarih boyunca bu durumdan rahatsız olanların bu millet üzerinde her türlü oyunu oynadığını ve oynamaya devam ettiğini ifade eden Günaydın, ancak her denemede bu milletin bu hainlere gereken dersi verdiğini anlattı.

FETÖ'nün hain 15 Temmuz darbe girişiminin de bu oyunlardan biri olduğunun altını çizen Günaydın, "Bu millet, ecdadından aldığı güçle,ilhamla 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhuyla bu hainlere, bu alçaklara nasıl ders verileceğini gösterdi. Milletimizin arasındaki birlik ve beraberlik çok daha güçlü şekilde devam edecek. Her türlü tehlike karşısında bu büyük millet, 15 Temmuz gecesinde nasıl bir araya geldiyse bundan sonrada yine bir araya gelecek." diye konuştu.

AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce de bu milletin evlatlarının 15 Temmuz'da ellerinde hiçbir silah olmadan, tanklara, toplarakarşı göğüslerini siper ettiğini vurguladı.

15 Temmuz gecesi tüm Müslümanların, Türkiye'nin geleceği için gözyaşı döktüklerini ve dua ettiklerini ifade eden Yüce, "Bu yüzden devletimiz, nasıl Çanakkale şehitlerini ve diğer kahramanlarımızı yad ettiğimiz gibi 15 Temmuz'u da yad etme kararı aldı." dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR