28 Mart 2024 Perşembe

VALİ GÜNAYDIN OKUL KANTİNİNİ BİLE DENETLEDİ

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Merkez İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret etti. Öğrenciler, öğretmenlerle buluşan Vali Günaydın okulun kantinini de denetlemeye ihmal etmedi.

Isparta

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Merkez İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret etti. Öğrenciler, öğretmenlerle buluşan Vali Günaydın okulun kantinini de denetlemeye ihmal etmedi.

Isparta'daki tüm okulları tek tek gezen Vali Günaydın, okul idarecileri ve öğretmenlerle buluşarak eğitim-öğretim hakkında bilgiler alıyor. Okulun herhangi bir sorunu yada problemi var mı? yok mu? bunları araştırarak öğrenciler iyi bir ortamda eğitim-öğretim almaları için tüm gücüyle çalışıyor. Vali Günaydın ayrıca okullardaki kantinleri de denetliyor. Hijyen kurallarına uygunluğu ve tarihi geçen ürünleri satmama konusunda uyarıyor. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Atabeyli

15 Aralık 2017 Cuma 16:01

HAKAN kardeş sen anlaşılan ya okul müdürüsün,ya artık kantinciye rağmen çay satan hizmetlisin yada bunların adamısın.merkez İmam Hatip ortaokulunda 2 yıl önce 300-350 olan öğrenci sayısı şimdi150-180 civarı.Okul yönetimi küçük beyinlerden olunca, okulda öğrenci sayısı tabikide düştü.Şimdi okulun her sorunu bitti garip kantinci ile uğraşmak kaldı.Sayın valim bütün okul kantincileri yasalar ve genelgelere ellerinden geldiğince uymaktalar.Fakat unutmayın ki onlarda ev gecindiriyorlar.

Veli

14 Aralık 2017 Perşembe 22:36

Ufku açık müdür ve yardımcısı lazım yazan kişi bizim okulumuzla ilgili bilgi sahibi olmadığınız çok açık. Hasan hocam ve diğer tüm hocalarım ****et ilgili her konuda öğrencilerini yönlendiren insanlardır. özel okullardan daha kaliteli eğitimin olduğu öğrencilerine değer veren bir okuldur. Ayrıca "O OKULU ZİYARET ETTİ" şeklinde bir başlığa anlam veremedim Okulumuzdan memnuniyetimiz en üst düzeyde dir. Allah tüm yönetici ve öğretmenlerimizin razı olsun.

Ogrenci

14 Aralık 2017 Perşembe 18:55

Eğitimdeki tek dert kantinler mi kaldı biz çikolatayla buluruz kekler siz bırakın ekmeğiyle uğraşan insanları biz liseyi bitirdikten sonraki halimiz ne olacak bunca ıssız universide mezunu varken siz hala aciklarinizi kantinci abilerle kapatmak dersindesiniz biz büyüdük artık yemezler

ahmet

14 Aralık 2017 Perşembe 14:40

Kantinci esanafını koruyalım tamam. Sırf Okul Müdürü kantin Denetleme komisyonunda görev verdiği için kantini denetlemesi gereken öğretmen ne yapacak. Bakan, Vali, Milli eğitim müdürü gelip sorarsa "bu yasak ürünler neden satılıyor. Bu denetimi kim yaptı" derse Öğretmene açılan soruşturma ne olacak. Kanun-kural konuyorsa herkes uyacak. Kantinci bu şartları kabul ederek ihaleye giriyor sonuçta. Satışı yasak ürün listesini 3 bakanlık ortak belirliyor.

vatandaş

14 Aralık 2017 Perşembe 14:31

birde yedi şehitler ilkokulunu denetleseniz valim 4 tane hizmetli 3 engelli temizlik sıfır kantin o bicim zaten her şey satılıyor not engellilere karşı hiç birşey demiyorum bizde bir engelli adayıgız bunun bir garantisi yok

veli

14 Aralık 2017 Perşembe 14:07

Objektif isimli yorumcu haklı sayın valim servisler aynı araçla iki okulu taşıyacaklar diye okullar sabah girişlerini ona göre ayarlıyorlar. Bütün okulların sabah giriş saatleri 8 30 aynı olsa akşamüstleri saatler değişmeyince hava kararmıyor.

Objektif

14 Aralık 2017 Perşembe 12:10

Sayın valim çocuğum Savdaki 15 Tem. Şehitler A.L.'si 9.snf öğrencisi okula servisle gidiyor. Öğrenci sabah servise binebilmek için 7 de evden çıkıyor. Servis güzergahına yürüyor servis evden almıyor. 7:10'da öğrenci servise biniyor. 7:35'de Servis okula giriş yapıyor öğrencileri indiriyor. Ders 8:30 başlıyor. Bu arada sabah ezanı 6,50 de okunuyor ve güneş 8 de doğuyor. Servis ikinci bir tur atmak istediği için bizi bu duruma mecbur kılıyor. çocuklar şehirden kmlerce uzakta yalnız kalıyorlar.

Cemil

14 Aralık 2017 Perşembe 00:06

Hakan denen vatandaş Maaşallah Maaşallah dersine iyi çalışmışsın.gözlerinde keskinmiş bayağı.yeter artık uğraşıp durmayın kantici esnafıyla.helalinden para kazanmaya çalışan insanlardan ne istiyorsunuz.yoksa kazandıkları üç kuruş parada damı gözünüz var.ayıp ayıp sen yorum yapmamışsın resmen düşmanlık yapıyorsun kantincilere.düşmansın sen düşman.

Vatandaş

13 Aralık 2017 Çarşamba 22:29

Kantincilik mesleğini 20-25 yıldır alnının akıyla yapan dostlarımız var. Kazandıkları da belli atla deve deil.Ama bu gidişle bu adamlar bu mesleği bırakır yerlerine de iti uğursuzu geçer ve o zaman kantinciye gofret sattırmayalım derken asıl sorun kapıya dayanır.Dürüst kantincileri yalnız bırakmamak lazım

Cavit

13 Aralık 2017 Çarşamba 22:16

Hakan rumuzuyla yorum yapan lüzumsuz arkadaş kantinci esnafıyla ne alıp veremediğin var ki böyle iftira atıyorsun. Haberde sayın vali okulu denetledi diyor. Ayrıntıda "kantine bile"gitti diyor.Bu kadar bariz kantinci esnafına düşman olacak ne yaşadın. Unutmayalım o kantinci esnafı okullarda cocuklarımızın abisi bekçisidir. okulun bi parçasıdır. Kantinlerde çocukların dinlenme alanlarıdır.

Engelli hizmetli

13 Aralık 2017 Çarşamba 21:37

Okullarda çalışan engelli hizmetliler ne olacak?Bu sorunla kim ilgilenecek?Engelliden hizmetli olurmu?Milli Eğitimde yokmu bu sorunla ilgilenecek bir yetkili.Bu işidemi sayın Valinin çözmesini bekleyelim?

Tataroglu

13 Aralık 2017 Çarşamba 21:04

Hakan bey masallah genel****i yemis yutmussunuz..bi zahmet kantin kapilarina kadar gelen paketservisleri..her okulun karsisinda acilan marketleri ...kantin kiralarini...kantinci esnafinin kimler tarafindan yilda kac kez denetlendigini..yasak dediginiz kolayi cocugunun cantasina koyarak gonderen velileri..vs.vs vs bu konulardada engin deneyimlwrinizi yazsaniz

Mülazım

13 Aralık 2017 Çarşamba 20:37

Kantinde yasaklanan ürüne çocuğun dışarıda da ulaşmasını engelleyebiliyormusun ?Kola cips yasaklandı diye bunları yemeyi içmeyi bırakan çocuk varmı çevrenizde ?Kantinleri bırakında okul çevrelerindeki parkları metruk binaları görün birde !!!

kantinci

13 Aralık 2017 Çarşamba 20:31

Bir kraker yasak sebebi ? 40 gr dan ağır ve 200kcal'den fazla enerji içeriyor. Eğer 39 gr olursa ve 199 kcal enerji içeriyorsa serbest. BU KURALI KOYANLAR BİR ÇOCUĞUN AYNI KRAKERDEN BEŞ TANE ALIP YİYEBİLECEĞİNİ BİLMİYORLAR MI ? Elbette biliyorlar. Burada önemli olan çocuğun sağlığı ya da kantinci değil. Burada önemli olan ülke çapında 3-4 firmanın daha önce 25 kuruşa 50 gramını sattıkları ürünü 35 gramını 40 kuruşa satabilmeleri.

ass

13 Aralık 2017 Çarşamba 20:08

OKULLARI RAHAT BIRAKIN BİR KAYNAK KİTAP BİLE ALAMIYORUZ. ÖZEL OKULLARA ÇALIUŞMAYIN ARTIK

Gül

13 Aralık 2017 Çarşamba 17:39

Kantinde satilan yada yasak edilen urunleri sanki cocuk disaridan marketten yada bakkaldan alip yemiyo bunlarin satisini degil uretimini yasaklasinlar ozaman cocuklarda obezite diye bir sey olmaz

Özgür

13 Aralık 2017 Çarşamba 17:19

Kantinlerde calışan herkez emniyete TC numarası ile bildiriliyor ve kim olduğu belli ama aileler yasak dinlemiyor alı yor.

Özgür

13 Aralık 2017 Çarşamba 17:15

Yaksak diyorlar bakkal market zincirler satıyor yerli malı haftası kutlamalarında kola cips soğuk çay hepsi gelmiş coçuğun sınıfına aileler almış hepsini kantinde yasak kantinci satmasın denetlenir ama cocuk orda olmayanı tenefüste bakkal dan yada marketten almak için kosarak gidiyor malum trafik kaza hepsi var. Kantinden bulamadığı ekmek arasını dışardan sipariş ediyor ve kim olduğu belli olmayan motor kuryeler yemek getiriyor yemek harici sigara da satıyorlar hap toz ne ararsan var

Erdal

13 Aralık 2017 Çarşamba 14:53

Bu kantin kiraları nasıl ödenecek acaba soruyorum sizlere öğrencilerin spor faliyetlerinin arttırın siz hiç kantinin kirasının giderlerinin ne olduğunu araştırdınız mı

zafer

13 Aralık 2017 Çarşamba 10:51

Bu yıl yapılacak liselere giriş sınavında öğrencilerinin başarılarıyla çokça konuşulacak bir okul olacak inşaallah. “Marifet iltifata tabidir” İltifat edilirse marifet güzelleşir, marifetperver daha da iyisini yapmak için çabalar vesselam…..

zafer

13 Aralık 2017 Çarşamba 10:50

İdarecisiyle öğretmen kadrosuyla mük****le yakın bir okul. Öğrenci ile ilgili her durumu anında mesaj olarak velisine bildiren, Öğretmenlerin ev ziyaretleriyle öğrencinin evindeki ortamı ve aile ile işbirliği faaliyetleri, Sınıftaki öğrenci sayısıyla özel okul standartlarının üstünde, her yıl tubitak projelerine birkaç öğrencisinin projesiyle katılan, ülke ve il genelinde yapılan deneme sınavlarında, sosyal ve kültürel yarışmalarda çok iyi dereceler yapan öğrencilere sahip bir okul.

veli

13 Aralık 2017 Çarşamba 09:35

Ufuk ölçer arkadaş bulduğun cihazı önce kendine tut. Hasan Hoca ve ekibi ****et başarılı. Kantinlerin çikolata grubu satışında bütün okullarda problem kantin satmazsa öğrenci dışarıdan getiriyor. Ayşe Akbay Hanım Efendiye katılıyorum Okul İdaresine ve öğretmenlere başarılar diliyor sayın valimizin eğitime verdiği önemden dolayı teşekkür ediyorum.

Hatice Baran

13 Aralık 2017 Çarşamba 09:25

Sayın Oruç müdürüm ğüleryüzlü velisi ile verimli ilişki kurabilen ender müdürlerden bence Muhsin Kiremitçi İmam Hatip e gitsin sorunlar dağ gibi.

Adil

13 Aralık 2017 Çarşamba 09:25

bu nedir kardeşim adamlar kantinci ne satacak neyle geçimini sağlayacak yasak dediğiniz ürünlerin hepsi okulun karşısındaki bakkal markette satılıyor ayrıca sattıkları ürünlerin hepsi tarım bakanlığı onaylı .yani tarım Bakanlığı'nın serbest ettiğini sağlık bakanlığı yasak edemez.

Hakan

12 Aralık 2017 Salı 23:42

Sayın valim kantini denetlerken hangi hususlara dikkat ettiniz. Haberdeki resimde bile kantinlerde satılmaması gereken ürünleri görüyoruz. Bu haberden sonra satılmaması gereken ürünleri satmak için artık kantincilerin savunması hazır. "Vali gördü bir şey demedi. Anadolu imam hatip satıyorsa bizde satabiliriz. " diyecekler. 10.03.2016 tarih ve 28552893 sayılı genel****e göre denetleme yapılsaydı keşke.Çocuklarımız obezitenin pençesinde https://okulsagligi.meb.gov.tr/ bu adreste ayrıntılar mevcut.

Ayşe Akbay

12 Aralık 2017 Salı 21:04

Son derece çalışkan, dürüst vizyon sahibi bir müdürü ve bir müdür yardımcısı var merkez imam hatip ortaokulunun. Ufuk nedir genişlik nedir kişiye göre değişir. Allah yollarını açık etsin başarılarının devamını versin.

Sayin valim

12 Aralık 2017 Salı 19:32

Ufku genis mudur ve mudur yardimcisi lazim o okula.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR