25 Nisan 2024 Perşembe

VALİ GÜNAYDIN HEM'İN DERSLİK SORUNUNU ÇÖZDÜ

Hayat Boyu Öğrenme konusunda Türkiye’ye örnek teşkil eden Isparta Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun kurs verecek yer sorunu Vali Şehmus Günaydın’ın talimatı ile çözüldü.

Isparta

Halk Eğitim Merkezi kursları için Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezinin teras katında 15 sınıf oluşturuldu.

2016-2017 eğitim öğretim yılında Isparta’da binden fazla kurs açarak, 20 binden fazla kursiyere eğitim veren Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun kurs merkezlerinin okul yapılmak için alınması üzerine başlayan kurslar nerede verilecek sorununu Vali Şehmus Günaydın çözdü. Vali Günaydın Halk Eğitim Merkezine kurs yeri bulunması için talimat verdi. Halk Eğitimin giyim, ev mefruşatı, nakış, teship, takı tasarım gibi kursları Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezinin teras katında oluşturulan 15 sınıfta verilecek. İngilizce, El Sanatları, aşçılık, kat görevlisi ve servis elemanı kursları TUREM’in eski binasında verilecek. Kurs yeri sorunun çözülmesi ile birlikte Halk Eğitim Merkezi bir hafta içinde 150’ye yakın kurs açtı.

ESKİ MİLLİ EĞİTİM BİNASI KENT MÜZESİ OLACAK

Isparta Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden boşalan tarihi binayı Halk Eğitim kursları için tahsis etmişti. Fakat eski Milli Eğitim Müdürlüğü binasının yapısına da uygun olarak değerlendirilmesi nedeniyle Kent Müzesi yapılması için gelen taleplere kulak veren Vali Şehmus Günaydın'ın talimatıyla Halk Eğitim Merkezi binayı boşalttı ve binanın kent müzesi yapılmasına karar verildi. Halk Eğitim Merkezi, tarihi binada devam eden yer bulunamayan bazı kursların kapattı.

CENGİZ TOPEL YENİDEN OKUL OLDU

Halk Eğitim Merkezinin kurs vermek için kullandığı bir başka yer ise bir süredir kapalı olan Cengiz Topel Ortaokulu binası idi. Isparta Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ihtiyaç nedeniyle yeniden eğitim öğretime açılan okul Halk Eğitim Merkezinde kurs yeri sıkıntısına neden oldu. Cengiz Topel HEM kurs merkezinde özellikle biçki dikiş gibi makine ihtiyacı olan kurslar veriliyordu. Yenice Mahallesindeki okulun kullanılmayan iki sınıfına da kurslar açan Halk Eğitim Merkezi boş sınıflara anasınıfı açılması nedeniyle burayı da boşaltmak zorunda kalmıştı.

BİLSEM’İN TERAS KATI HALK EĞİTİME TAHSİS EDİLDİ

Kurs verilecek yer sıkıntısı yaşayan Halk Eğitim Merkezinin sorununu Vali Şehmus Günaydın çözdü. Sorunun çözümü için başlatılan çalışma sonucu Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezinin teras katında 15 sınıf oluşturuldu. BİLSEM’in teras katında oluşturulan sınıflarda Halk Eğitim Merkezine bağlı öğretmenler tarafından giyim, ev mefruşatı, nakış, teship, ahşap boyama, takı, resim gibi uygulamalı kurslar verilecek. Halk Eğitim Merkezinin kurs verecek yeri olmadığı için bazı kurslar ise Gençlik Merkezinde verilecek.

AKŞAM KURSLARI İMAM HATİPLERDE

Halk Eğitim Merkezi İngilizce, el sanatları, aşçılık, kat görevlisi ve servis elemanı kurslarını ise TUREM’in Yeni Sanayi Sitesindeki eski binasında verilecek. Halk Eğitim Merkezi tarafından önceki yıllarda olduğu gibi mahallelerde de el sanatları kursları açılacak. Halk Eğitim Merkezinin akşam kursları İmam Hatip Ortaokulu ve lise binalarında saat 18’den sonra verilecek. Merkez binada ise kuaför, cilt bakımı ve bilgisayar kursları devam edecek.

BAZI KURSLAR SAĞLIK BAKANLIĞI TALEBİYLE İPTAL

Hak Eğitim Merkezi tarafından geçen yıllarda verilen engelli bakım, yaşlı bakım elemanı, yaşlı refakatçi, hasta bakım elemanı gibi kurslar Sağlık Bakanlığının talebi üzerine kaldırıldı. Meslek Yüksek Okullarında bu alanlara ilişkin bölümlerin açılması nedeniyle halk eğitim merkezlerindeki modülleri kaldırılan kurslar  bundan sonra verilmeyecek.     

HALK EĞİTİM HIZLA KURS AÇIYOR

Isparta Halk Eğitim Merkezi kurs ve kursiyer sayıları ile her yıl dikkat çeken bir başarı yakalıyordu. Hayat boyu eğitim adlandırılan Halk Eğitim Merkezi çalışmalarında Avrupa yüzde 9’lara gerilerken Türkiye’nin yüzde 4-5’lerde. Isparta’da ise bu oran Türkiye ortalamasının da üstünde. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2016-2017 eğitim öğretim döneminde binden fazla kurs açtı, kurslara ise 20 binin üzerinde kursiyer katıldı.

Halk eğitim Merkezi kursları ile Türkiye genelinde lider olan Isparta kurs verilecek alanların bulunması üzerine hızla kursları açmaya başladı. Halk Eğitim Merkezinin bir hafta’da 150’ye yakın kurs açtığı öğrenildi. Geçen yıla göre kurslara başlama zamanı gecikmiş olsa da süreç iyi yönetilerek arada ki boşluğun kapatılması planlanıyor.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Volkan bey

19 Ekim 2017 Perşembe 15:55

Bir rehber öğretmen olarak bazı yorumları üzülerek okudum. Bilim sanat kapansın kaç kişi gidiyorki. Ego tatmin yeri falan diye. Bu kişilerin bilim sanatın ne olduğunu bilemediklerine eminin.Farklı bir ortamda derslerin işlenmesi, projeler vs bu okulun özü.Bilip bilmeden yazılanlar kaygı verici. Kapısının önünden dahi geçmeyenlerin yaptığı yorumlar komik. Ayrıca halk eğitim merkezinin üst kata açılmasını da doğru bulmuyorum.Giren çıkanın kontrolü çok zor. bir olay olduğunda görürüm öyle yazanları

sıkıntı büyük

19 Ekim 2017 Perşembe 14:55

bilim sanat merkezinin aktif 400'ü aşkın öğrencisi var sadece bu sene 136 öğrenci alımı yapıldı. halk eğitim merkezine kurs için gelen ve gelecek olan kursiyerler bu öğrencilerle aynı ortamda vakit geçirecekler. bunun doğuracağı sıkıntıları öngöremeyen sayın valimizi ve halk eğitim merkezi yöneticilerini şiddetle kınıyorum. güvenlik sorunları baş gösterecek bunu nasıl öngöremeyip çok iyi bir şey olmuş gibi haber yapabiliyorsunuz onu da anlamış değilim.

Alime Baydar

18 Ekim 2017 Çarşamba 21:27

Ben olsam bilim sanatı komple kapatırım, yıllardır ne işe yaradığını bilen var mı? Birkaç velinin egosunu tatminden başka birşey değil, sanki masaçuset üniversitesine çocuk yolluyor gibi havalara giriyorlar.

Süleyman Kansız

18 Ekim 2017 Çarşamba 21:25

Bilim sanatta çocukları okuyanlar, çocuklarını dahi ilan etmişler, halk eğitime kursa gelenler sizin çocuklarınıza ne yapacaklar ki,

Hasan

18 Ekim 2017 Çarşamba 09:38

Bilim sanatin aktif kac ogrencisi var? Milleti bilim sanat diye kandirmayin. 30 tane aktif ogrenciniz var koca binada. Bence bilim sanati daha kucuk bir yere verip o binanin hepsini halk egitime tahsis etmesi lazim sayin valinin.

öğretmen

18 Ekim 2017 Çarşamba 09:37

bilim sanat velisiyim üstün zekalı çocukların eğitim gördüğü bu okolun labaratuvarlarının kapatılarak halkeğitime verilmesini üzüntü ve kaygıyla izliyoruz.kanımca vali bey yanlış bilgilendirildi.Aksini düşünmek bile istemiyorum.

emn

17 Ekim 2017 Salı 21:28

Ali bey yorumunuza sonuna kadar katılıyorum umarım valimiz sesimizi duyar

metin

17 Ekim 2017 Salı 20:04

Sanırım sayın valimi yanlış yönlendirdiler. Üstün zekalı geleceğin çocuklarının olduğu bu nezih ortama her türlü vatandaşın denetimsiz girebileceğini fikri beni rahatsız ediyor.

ali

17 Ekim 2017 Salı 16:12

Sayın valimizin ıspartada eğitime katkısı çok olumlu ama geleceğin bilim insanlarının yetişeceği üstün zekalı öğrencilerin ayrı bir okulu olması gerekirken halkeğitimi bilim sanatın içine yerleştirmek büyük hata. Devletimiz ilkokullar ile ortaokullar bile ayrı binalarda okumasını amaçlarken Halkeğitime gelecek kocaman insanlarla bilim sanatta okuyan dahi ilkokullu bilim sanat öğrencilerinin aynı ortamda vakit geçirmesi aynı tuvaletleri kullanması uygun olmadığını düşünüyorum. Saygılarımla

Werty

17 Ekim 2017 Salı 12:23

Sayın valim.İspartaspora olan katkılarınızı memnuniyetle karşılıyor ve takip ediyoruz. Sizden ricam şu. Naşide halil gelendost okulunun dış cephesi bordo mavi renkte. Ispartasporun renkleri olan pembe yeşile boyanmasıni okullarda bu hassasiyete dikkat edilmesini rica ediyorum. Hiç olmazsa Türk bayrağı rengi kırmızı beyaz olsun.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR