18 Nisan 2024 Perşembe

VALİ GÜNAYDIN ATIL OKULU YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIRLATTI

VALİ GÜNAYDIN ATIL OKULU YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIRLATTI

Isparta

Okul yapacak arsa sıkıntısı yaşanan Isparta'da buna karşın al olarak beklenen eğim kurumlarının varlığı da rahatsız eden bir unsurdu. Karaağaç Mahallesi ile Davraz Mahallesi arasında kalan Gülbirlik Genel Müdürlüğü yanındaki eski Cengiz Topel İlköğretim Okulu binası, Vali Şehmus Günaydın'ın talimat doğrultusunda yeniden işlevine döndürüldü. Vali Günaydın, okul yerinin al tutulmasından haberdar olur-olmaz başlanan çalışmalar kısa zamanda tamamlandı. Mezbelelik okul binası yeniden düzenlendi, deprem dayanıksızlığı nedeniyle taşınması zorunlu olan İstiklal Anaokulu, eski Cengiz Topel İlköğretim Okulu binasında okul öncesi eğime başladı.

Edinilen bilgiye göre, Karaağaç Mahallesi Muhtarı İbrahim Akyıldız, Vali Şehmus Günaydın'dan kapatıldıktan sonra atıl kalan ve başka amaçlarda kullanılan Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nun değerlendirilmesini istedi. Eğim konusunda duyarlı bir yöntem sergileyen Vali Günaydın, okulu depreme dayanıksız olmasının tespiti üzerine taşınması kararlaştırıldı.

140 öğrencili İstiklal Anaokulu, yeniden düzenlenen Cengiz Topel İlköğretim Okulu binasına taşındı. Karaağaç Mahallesi Muhtarı İbrahim Akyıldız, yıllardır al kalan okul binasının yeniden eğitim-öğretim hizmetine sunulmasından mutlu olduklarını söyledi. Vali Günaydın'a teşekkür eden Akyıldız, "sayın valimize konuyu aktardıktan kısa süre sonra çalışmalar başladı. Yıllardır al olan mahallemizdeki okul yeniden eğim ve öğretime başladı. Bu duyarlılığından ötürü sayın Valimize teşekkür ediyoruz" dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Feridun torun

14 Eylül 2017 Perşembe 18:06

Karaağaç mahallelileri adına Sayın valimize ve gece gündüz çalışan ,emeği gecem milli eğitim müdürlüğü çalışanlarına teşekür ederiz.

ali

14 Eylül 2017 Perşembe 17:25

karaağaç muhtarının haberi yok galiba. yıllardır cengiz topel ilkokulunda, halk eğitim merkezi öğretmenlerince kurslar veriliyordu. atıldı demek öğretmenlere ve kursiyerlere haksızlıktır.

Veli

14 Eylül 2017 Perşembe 17:11

Sayın valimize teşekkür ederim.Ancak en kısa zamanda çevre düzenlemesinin yapılması gerekiyor.Cocuklarimiza zarar verebilecek kuru ağaç dalları beton birikintileri vs.durmaktadir.Cocuklarimiz bizim gelecegimizdir onları koruyalım.

Ali

14 Eylül 2017 Perşembe 14:13

Darısı Halıkent ortaokulunun!!! başına inşallah...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR