25 Nisan 2024 Perşembe

VALİ GÜNAYDIN 1 YILDA ISPARTA'NIN KÖYLERİNİN YARISINI GEZDİ

VALİ GÜNAYDIN 1 YILDA ISPARTA'NIN KÖYLERİNİN YARISINI GEZDİ

Isparta

Isparta’da birinci yılını geride bırakan Vali Günaydın büyük önem verdiği köy ziyaretlerine devam ediyor.

Gönen ilçesi ve köylerine çalışma ziyareti gerçekleştiren Vali Şehmus Günaydın aynı zamanda muhtarlar toplantısı düzenledi.

ISPARTA KÖYLERİNİN YARISI BİR YILDA GEZİLDİ

Isparta köylerinin yarısını bir yıllık kısa bir süre içerisinde ziyaret eden Vali Şehmus Günaydın Gönen’de ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakam Mustafa Gürbüz’den yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Günaydın’a Gönen’e özgü keçeden yapılan Türk Bayrağı ve Atatürk portresi hediye edildi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından İlçe Belediyesi, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığınıda ziyaret eden Vali Günaydın daha sonra Gönen ilçesinin mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantıda bir araya geldi.

“SORUNLAR HIZLA ÇÖZÜLÜYOR”

Toplantıda yaptığı konuşmada bugüne kadar gerçekleştirilen ilçe ve köy ziyaretlerinde tespit edilen sorunların yüzde 95’in üzerinde çözüldüğünün altını çizen Vali Günaydın bununda gerçekleştirilen ziyaretlerin ne kadar faydalı olduğunu gösterdiğini belirtti.

Vali Günaydın “ Ziyaretlerin ardından sizleri unutmayacağız. Başta kaymakamımız olmak üzere il merkezindeki kurumların temsilcileri görevli arkadaşlarımız sürekli buraları ziyaret edecekler, sorunları birinci ağızdan sizlerden dinleyecekler ve bu sorunları da inşallah hep beraber çözeceğiz. Bu konuda emeği geçen bütün arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum. Toplantımızda köylerimizin sorunlarıyla ilgili muhtarlarımıza söz veriyoruz. Muhtarlarımız dertlerini sorunlarını bizlere anlatıyor ve ilgili kurumlar bunları not alarak çözümü konusunda süratle harekete geçiyorlar. Toplantımızın Gönen ilçemize ve köylerimize hayırlı olmasını diliyor, hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Muhtarlar toplantısının ardından ilçe sokaklarında bir süre dolaşan Vali Günaydın vatandaşlarla selamlaşarak sohbet etti.

“HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK”

İlçe ziyaretinin ardından Vali Günaydın’ın ilk durağı Kızılcık köyü oldu. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Vali Günaydın burada kadınlarla bir süre sohbet etti.Kadınlar Vali Günaydın’ın herhangi bir sorununuz var mı? Sorusu üzerine hiçbir sıkıntıları olmadığını ve huzurlarının iyi olduğunu söylediler. Köydeki çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Günaydın bir vatandaşın oğlunu evlendiremediğini söylemesi üzerine ise uygun gelin adayı bulunduğunda ailesinden isteme sözü verdi. Kızılcık köyü sakinleri Vali Şehmus Günaydın’ı köylerinde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

“DEVLETİMİZ VATANDAŞININ SIKINTISINI GİDERİR”

Ardından Senirce köyüne geçen Vali Günaydın çocuklarla bir süre sohbet ederek köy kahvesinde vatandaşlarla buluştu. Vatandaşların yol talebiyle ilgili olarak gerekli çalışmaların yapılması talimatını veren Vali Günaydın tarım arazileri hakkında iletilen sorunla ilgili olarak da “Vatandaşımız bizim için çok değerlidir. Biz vatandaşımızı bu yüzden mağdur etmeyiz, Devletimiz bir şey yapacaksa bundan etkilenen vatandaşının sıkıntısını mutlaka giderir.” dedi.

“KÖY HAYATINI CANLI TUTMALIYIZ”

Vali Günaydın bir sonraki durağı İğdecik köyünde de çocuklarla yakından ilgilenerek vatandaşlarla bir araya geldi ve iletilen talepleri dinledi. Antalya’da yaşayan ancak bulduğu her fırsatta köyüne geldiğini belirten vatandaşı tebrik eden Vali Günaydın köy köylerdeki samimi ortamın altını çizdi.

“VATANDAŞIMIZIN AYAĞINA GİDECEĞİM”

Vali Günaydın daha sonra Koçtepe köyüne geçti. Burada köyün kadınlarıyla bir süre sohbet eden Vali Günaydın burada yaptığı konuşmada göreve başladığı gün yaptığı açıklamayı hatırlatarak “Fırsat bulduğumuzda bütün köylerimizi ziyaret edeceğimi söylemiştim, vatandaşımızın ayağına gideceğim köyde onun derdini sorunun kendi ağızlarından dinleyeceğim, onun için geldim.” dedi. Vatandaşlar da Vali Günaydın’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

“GÖLBAŞI KÖYÜ”

Son olarak beraberindekilerle Gölbaşı köyüne geçen Vali Günaydın vatandaşların talep ve önerilerini dinleyerek iletilen taleplerle ilgili yetkililerden çalışma yapılması istedi. Ayrıca köy okulunun bahçesine kütüphane yapılması talimatı verdi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR