19 Nisan 2024 Cuma

VALİ GÜNAYDIN'IN TALİMATI DARBENİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

VALİ GÜNAYDIN'IN TALİMATI DARBENİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Isparta

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi planları çerçevesinde Isparta'yı kontrol altına almaya çalışan eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile Erkan Başkanı Orhan Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 21 cuntacı hakkında iddianame hazırladı.

Şüphelilerin, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, TC Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Darbe girişimi sırasında cuntacıların talimatlarını yerine getirmeyen Isparta İl Jandarma Komutanı İsmail Cömert, şehirde eğitim gören Harbiyelilerin havalimanına getirilmesi için 40 otobüsle hazırlık yapıldığı bilgisi üzerine aradığı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz’ın “Harbiyelileri Ankara’ya yollamamız lazım” dediğini aktardı.

DESTEK MAHİYETİNDE GÖNDERECEKLERDİ

"Polis evine giderek Vali Bey ile alınması gereken tedbirleri görüştük. Vali Bey'in 'tümen 40 otobüs hazırlıyor' sözü üzerine şüphelenerek Tuğgeneral Kurutmaz'ı aradım ve tümenin niçin 40 otobüs aradığını sordum. Kurutmaz da bunun üzerine 'Harbiyelileri Ankara'ya yollamamız lazım'dedi. Silahsız askeri öğrencileri Ankara'ya göndermesinin destek mahiyetinde olduğunu hemen anlayıp hiçbir şey söylemeden telefonu kapattım."

UÇAK GELİRSE ATEŞ AÇACAĞIZ

"Vali Beyin, 'kargo uçağı geliyor, gelirse ateş açacağız' demesi üzerine havaalanına kamyon, dozer vs. konulması halinde uçakların piste inemeyeceğini söyledim. Ayrıca Isparta-Eğirdir yolunun da kapatılması gerektiğini bildirdim. Bir süre sonra Mustafa Kurutmaz askeri hattan arayarak harbiyelilerin havaalanına gideceğini, yolu açmaları gerektiğini söyleyince kendisine yolu açmayacaklarını, yolda en az 10 bin vatandaşın olduğunu, gelinirse polisin de ateş açacaklarını söyledim."

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR