19 Mart 2024 Salı

VALİ GÜNAYDIN'DAN ISPARTA İÇİN BİR DEV ADIM DAHA

VALİ GÜNAYDIN'DAN ISPARTA İÇİN BİR DEV ADIM DAHA

Isparta

TÜRSAB Yönetim Kurulu üyeleri, komite başkanları ve acentayetkililerinden oluşan 19 kişilik turizm profesyonellerinden oluşan heyet, 3günlük programda Sagalassos ve Kibyra antik kentleri, lavanta tarlaları bulunanIsparta’nın Kuyucak ile Burdur’un Akçaköy’ü, gülünü turizm ürünü haline getirenIsparta Güneykent’i, dünyanın en temiz ve derin göllerinden Salda gibi önemliturizm değerlerini yerinde gördü. Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve BurdurValisi Şerif Yılmaz ile turizm sektör temsilcileriyle biraraya gelen heyetüyeleri, neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu. İki ilinturizm potansiyeline hayran kaldıklarını ifade eden TÜRSAB heyeti, iki ilinözellikle gül ve lavanta gibi turizmi ürünlerini markalaştırmasının önemineişaret ederek Valilikler öncülüğünde Kalkınma Ajansı bölgedeki turizmpaydaşları işbirliğinde eğitim ve altyapı eksiklerinin giderilmesi yönündekiçalışmalar yapılmasının gerekliliğini vurguladı. 

Isparta Valiliği öncülüğünde Isparta veBurdur’un tanıtılması, turizm potansiyelinin sürdürülebilir olması hedefiylegeçen yıl kasım ayında çalıştay ve tanıtım programlarıyla başlayan TÜRSABsinerjisi sürüyor. TÜRSAB yönetiminin desteğiyle bölgenin tanıtımı ve yeniturlarla sağlanan turizm hareketliliğinin artarak sürdürülebilirliği amacıylahazırlanan tanıtım programı başarıyla tamamlandı. Burdur ve Isparta valilikleriöncülüğünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Türkiye Seyahat AcenteleriBirliği (TÜRSAB) işbirliğinde iki ilin tarihi, kültürel ve doğalgüzelliklerinin tanıtılması, turizmden hak ettiği payı alabilmesi, bölge turizmpotansiyelinin tanıtılıp var olan değerleri ortaya çıkarmak amacıyla hazırlananprogram 3 gün sürdü. Program boyunca TÜRSAB heyetine; BAKA Genel SekreterVekili Abdullah Madenci, Burdur Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Özdemir ileBAKA uzmanları Ömer Ferda Akyol, Sinan Mesuter ve Mustafa Yüce eşlik etti.TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi Davut Günaydın başkanlığında komite başkanları,bölgesel yürütme kurulu üyeleri, başta İstanbul olmak üzere, İzmir, Muğla veBatman illerinden acenta yetkililerinden oluşan 19 kişilik TÜRSAB heyeti, ilkgün Burdur’un Ağlasun İlçesi’nde BAKA’nın destekleriyle hayata geçirilen kırsalturizm örneği Yaylakent Evleri tesislerinde köy kahvaltısı sonrasındaSagalassos Antik Kenti’ni ziyaret etti.

 ISPARTA BURDUR BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

 İlk gün Burdur Valisi ŞerifYılmaz ve Isparta Valisi Şehmus Günaydın, TÜRSAB heyeti ile akşam yemeğindebiraraya geldi. TÜRSAB heyetine, Burdur ve Isparta’nın turizm değerlerihakkında bilgiler verildi fikir alışverişinde bulunuldu. Isparta ve Burdur’unkültürel zenginlikleri, doğal güzelliklerinin birbirine yakın olduğunuvurgulayan Vali Şerif Yılmaz, “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum görevebaşladığımız günden itibaren, yaptığımız bütün iş ve işlemlerde Isparta ilemüşterek hareket etmeye çalışıyoruz. İki il arasında daha ziyadebirliktelikleri nasıl yakalarız onun uğraşısı içerisindeyiz. Batı AkdenizKalkınma Ajansımız’ın bölgesel kalkınma içerisinde hizmet etmesi düşüncesiyleböyle bir organizasyon içerisine girdik” dedi. İki ilin turizmin başkentiAntalya’ya çok yakın olduğuna dikkat çeken Vali Yılmaz, “Kültürel değerlerimiz,doğal güzelliklerimiz var. Sizler bugün gördünüz daha bakir alanlarımız var.Hem yerli, hem yabancı turistlere tanıtılması gerekiyor, bu işlerinprofesyoneli sizsiniz. Yapacağınız değerlendirmede, gördüğünüz eksiklikler,yapmamız gereken çalışmalar, yapılması gereken hususlar bize de yol haritasıolacak. Sizlerin bize yapacağı katkı ve destek bu bölge için çok büyük anlamifade ediyor” diye konuştu. Sagalassos ve Kibyra antik kentleri, Salda Gölü,lavanta gibi önemli turizm değerlerini hatırlatan Vali Yılmaz, turizmin değişikalan ve zamanlara yayılması gerektiğini ve çalışılması gerektiğini belirterekTÜRSAB heyetine bölgeye sağlayacaklar katkı için teşekkür etti.  TÜRSAB heyeti ikinci gün, Vali Şerif Yılmazile birlikte Burdur’un Karakent Köyü yakınlarındaki Lisinia Doğa ProjeAlanı’nda lavanta hasadına katıldı. Lisinia’yı gezen TÜRSAB heyeti, projesorumlusu Öztürk Sarıca’dan bilgi aldı ve Akçaköy’e geçerek büyük bir alandakilavanta tarlalarını da yerinde gördü. Buradan da dünyanın en temiz ve deringöllerinden biri olan Salda’ya geçen TÜRSAB heyeti, Burdur’un Yeşilovaİlçesi’nde beyaz kumsalı ve berrak yapısıyla dünyaca ünlü Maldivler'ebenzetilen Salda Gölü’ne hayran kaldı. TÜRSAB heyeti, Gölhisar’da kazıçalışmaları süren Kibyra Antik Kenti’ni de gezdi. Kazı Heyeti Başkanı MAKÜArkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Şükrü Özüdoğru, 2006’dan bu yanasürdürülen kazı çalışmaları, antik dönemde Likya, Karya, Pisidya ve Frigyakültür bölgelerinin kesişme noktasındaki gladyatörler şehri Kibyra hakkındaayrıntılı bilgiler verdiği TÜRSAB heyetine, orkestra bölümünde moziklerleyapılmış Medusa figürü bulunan senato binasını, yarışların yapıldığı stadyumu,müzik evini, meclis binasını, hamamı, agora ve tiyatro yapılarını gezdirdi.Roma imparatorluğu devrinde bölgedeki 25 kentin yargılama merkezi olması, atyetiştiriciliği ve demir işçiliğiyle antik çağda nam salması ‘hızlı koşanatların şehri’ olarak anılması, sanatsal demir işçiliği, 2 bini atlı 30 binipiyade olmak üzere sahip olduğu askeri gücü gibi pek fazla bilinmeyenözellikleriyle Kibyra, TÜRSAB heyetinin büyük ilgisini ve hayranlığını kazandı. 

GÜNEYKENT VE KUYUCAK 

IspartaValiliği’nin öncülüğünde başlatılan tanıtım çalışmalarının yeni programın songününde, Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile TÜRSAB heyeti gülün turizm değeriolduğu Isparta Güneykent’te kahvaltıda biraraya geldi. Güneykent BelediyeBaşkanı Fahrettin Gözgün ile BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci’nin dehazır bulunduğu kahvaltıda Vali Günaydın, destekleri için teşekkür ettiğiTÜRSAB’dan beklentileri ve yapılabilecekler konusunda önerilerini aldı. Traktörrömorkuyla Güneykent’i gezerek Gülevi’ni ziyaret eden TÜRSAB heyeti, BAKA’nında desteleriyle lavantasını turizm değeri yapan Keçiborlu’nun Kuyucak Köyü’negeçti. Kuyucak Kadın Kooperatifi’nin kafesini ziyaret edip lavanta bahçelerindefotoğraflar çekilen TÜRSAB heyeti, lavanta da topladı.   Burdur ve Isparta ile ilgili değerlendirmeyapan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Günaydın, TÜRSAB’ın ülkenin tarihi,turistik ve doğal güzelliklerini tanıtmak gibi bir misyonu olduğunu belirtti.İç turizm dinamiklerini hareket geçirmek için çok ciddi çalışmalar yaptıklarınıve markalaşmanın önemini vurgulayan Davut Günaydın, “Kalabalık bir heyetleburadayız. Bölgeye 4 ay içinde ikinci gelişimiz. İlk gelişimizde çok güzelsonuçlar aldık. Gelişimizden yaklaşık iki hafta sonra bu bölgeye turlar gelmeyebaşladı. Bunu da örnek alıp yanımızda ulusal ve uluslararası alanda çok cidditur operatörleriyle, bölge başkanlarımızla, yönetim kurulumuzla geldik.Amacımız özellikle doğa turizmini bölgede üst safhaya getirmek. Çünkü elimizdeçok güzel rakamlar var. Dünyada doğa turizmi işinde yaklaşık 150 milyardolarlık bir ciro var. Başka ülkelerden hiçbir eksiğimiz yok. Çok fazlamız var.Biz bu değerleri, tarihi ve doğal güzellikleri en güzel bir şekildepazarlayarak ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. Isparta ve Burdurüstüne düşen görevi yapmıştır sıra bizdedir. Biz de buraya artık hak ettiğiturist sayısına ulaşması için iç ve dış piyasada bunu yerine getireceğiz” diyekonuştu. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR