19 Mart 2024 Salı

VALİ AÇIKLADI, DÜĞÜNLERDE ARTIK YASAK

VALİ AÇIKLADI, DÜĞÜNLERDE ARTIK YASAK

Isparta

Her ay düzenli olarak bir ilçede gerçekleştirilen muhtarlar toplantının Şubat ayı oturumu Gelendost ilçesinde Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında düzenlendi. İlçede görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarının katıldığı toplantıda Vali Seymenoğlu muhtarlara önemli konularda bilgi verdi, talep ve önerileri dinledi.

İlçede ilk olarak Gelendost Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Seymenoğlu burada görevine yeni başlayan Kaymakam Pınar Uz’a hayırlı olsun dileklerini ileterek ilçede yürütülen çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Ardından muhtarlar toplantısına geçen Vali Seymenoğlu, muhtarların talep ve önerilerini dinleyerek beraberinde bulunan kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine taleplerin çözümü konusunda talimat verdi ve gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Toplantıda muhtarların görev ve sorumlulukları konusunda bilgiler de aktaran  Vali Seymenoğlu, muhtarların; vatandaşların talep ve önerililerini kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle en hızlı şekilde çözerek hizmetlerin aksamamasında önemli görev ve sorumlulukları olduğunu söyledi.

Düğün Salonlarında Maytap Yasağı

Toplantıda önemli konularda açıklamalarda bulunan Vali Seymenoğlu kapalı mekanda yapılan düğünlerde yanıcı özelliği olan maytap ve meşale benzeri materyallerin kullanımının Valilik kararıyla yasaklandığını söyleyerek muhtarların da bu yasaklama konusunda vatandaşları bilgilendirmesini istedi.

“Aksi takdirde idari para cezası var. Bunun kullanımına olanak sağlayan düğün salonu için ayrı bir ceza, bunu isteyen düğün sahibi için de ayrı bir cezası var. Bunu niye yaptık? Bin kişi bir salona toplanıyor, ardından maytap veya meşale benzeri şeyler yakılıyor, bu sağlık şartları açısından çok sıkıntılı bir şey. İkincisi yakılınca havaya ateşler saçılıyor, nereye düşerse yakıyor. Çok tehlikeli bir şey. Kimse bunu getirip düğün salonlarında kapalı mekanlarda kullanmaya çalışmasın.” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kemal

22 Şubat 2020 Cumartesi 01:24

Iyi olmuş. Sokaklardaki düğünleri de yasaklasalar.yaz gelince kafa beyin kalmıyor. Hâlâ vazgeçmediler varoş tarzi sokak düğünlerinden

Tarafsız

22 Şubat 2020 Cumartesi 01:08

Maytap zaralı anladık havai fişek en önemliside havaya ateş açmak nedir milletin hayatıyla oynanıyor düğün aşçısının pişirdiği yemeği beğenmeyen yemesin kimseye zorla ağzına kaşık tutulmuyor laf olsun diye bişey yazmanın anlamı yok.!

Ispartalı

21 Şubat 2020 Cuma 21:21

Çok güzel doğru bir karar . Düğün konvoyla da engellesin.

Nokta

21 Şubat 2020 Cuma 19:31

Aşçıların pişirdiği yemekler yasaklanmalı ağızında sigara helva karıyor sigaranın külü aşçının teri kazana düşüyor sonra o yemek bize yediriliyor

vatandaş

21 Şubat 2020 Cuma 14:24

bazı muhtarlar ekili olan yerlere izin veriyor vatandasın ürünlerini hayvanlara otlatma yapıyor bu muhtarlara yaptırım uygulansın vali bey o muhtarlar kendini iyi biliyor

Handan tuncel

21 Şubat 2020 Cuma 13:20

Aynı tabaktan yemekte yasaklansa ne güzel olurdu sağlık açısından

Bağkonaklı/Yalvaç

21 Şubat 2020 Cuma 12:50

Sayın Valim birde şu varki bahar ayağını sallayarak geliyor. köylerde bağ bahçe işleri başlayacak. Birde Muhtarlarımıza ödenenek çıkartarak ve yahutda Özel İdare k****ı ile ARAZİ BAĞ BAHÇE Yollarımızın bir nebze düzeltilmesi hususunda atım atılırsa çok iyi olacağını düşünüyorum. Siz yaparsınız sayın Valim. Teşekkürler.

Ispartalı Vatandaş

21 Şubat 2020 Cuma 12:43

Esas şehir içinde düğün konvoylarını yasaklayın. Trafigi tehlikeye atıyorlar. Herkez elalem neder yapmazsak diye yapiyor bu konvoylari.

Ispartam

21 Şubat 2020 Cuma 12:25

Mahalle aralarında diledikleri gibi yolları kapatarak,hastası mı var,cenazesi mi var diye düşünmeden insanları rahatsız edici bangır,bangır son ses gürültü yapmak da yasaklanmalı.

Vatan

21 Şubat 2020 Cuma 12:06

SAYIN VALI,GUNLUK SAATLIK KIRALANAN FUHUS APARTLARI HALA ACIK BU NASIL OLUYOR ? Melodi,ruya,konfor,derin ve bir cok apartlar...

Cemre

21 Şubat 2020 Cuma 11:39

Vatandaşla maytap geçiyorlar artık.

Cemre

21 Şubat 2020 Cuma 11:39

Vatandaşla maytap geçiyorlar artık.

vatandaş kazım

21 Şubat 2020 Cuma 11:03

70 desibelin üstünde sese maruz kaldığın zaman beyin hücrelerin ÖLÜYOR.Bizim düğün salonlarında 70 desibelin altında ses çıkaran müzik makinası yok. Evet müzik makinası diyorum çünkü düğünlerde artık müzisyenler yok sadece elektronik alet kullanmayı bilen teknisyenler müzisyenmiş gibi yapıyor. Ne kadar çok gürültü çıkarırsa o kadar iyi müzisyen olduğunu zannediyor. Düğün sahibini bile dinlemiyor. Ölçüm yapılmalı hassasiyetle takip edilmeli.

21 Şubat 2020 Cuma 10:34

Ulan size ne benim veya dostlarımın sağlığından size mi kaldı düşünmek. Yakında düğünlerde müzik çalmayıda yasaklarsınız işitmeye zararlı diye. Şaşırdınız iyice ya . Düğün lan bu bir kere evleniyorsun, tabiki gösterişli şatafatlı olsun ister insan.

ısparta emekli

21 Şubat 2020 Cuma 10:19

sayın cok teşekkür köylerde canlı görüyoz tüfek ve maytap asker ugurlamalarında bırde sehir merkezlerinde arac konvoyları denedim cok iyi olacak

misafir

21 Şubat 2020 Cuma 10:10

vali bey başka işin yokmu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR