29 Mart 2024 Cuma

VAAT DEĞİL TAAHHÜT

VAAT DEĞİL TAAHHÜT

Isparta

7 Haziran seçimlerinde eski Türkiye seçim senaryolarını epeyhatırladık. 15 yıldır iktidardan uzak kalan ve bundan sonra da iktidarıyakalama ihtimali görülmeyen CHP ve MHP, asil Türk milletinin oylarını kazanmakiçin verdiği vaatlerde ÇİLLER ve DEMİREL’i aratmadılar.

 

Cumbaba’nın bu ülkeyi 500 günde düze çıkarma ve Çillerbacının da iki anahtar (ev ve araba) vaatleri, çok değil 20 sene öncesindemillete verilen ama bir türlü yerine getirilmeyen vaatlerdi.

 

2002 yılında milletin bağrından çıkan Ak Parti, girdiği ilkseçiminde yeni bir parti olduğundan buna benzer bir söylemler zincirihazırlamıştı. Ama sonraki seçimlerde ise artık vaatler yoktu. Vaatlerin aksine,yerine getirilen icraatlar vardı.

 

Zamanın başbakanı ERDOĞAN bey, hayata geçirdiği bir çokicraatlarla, yurttaşları 50 yıldır ihmal edilmiş bu ülkenin yüreğine suserpiyordu. Sağlık ve eğitim hamleleri ile, ülke insanı ilk defa özgürlüğüyaşayarak derin bir nefes aldı. Artık isteyen istediği okula gidebiliyor,dileyen istediği hastaneye muayene olabiliyordu.

 

Bayındırlık ve imar çalışmaları, duble yollar, köprüler vebarajlar ile 13 yıllık Ak Parti iktidarıyla artık görülmemiş bir hızlailerliyordu. Yapılan her hizmetle bir bir Cumhuriyet tarihinin rekorlarıkırılıyordu.

 

Muhalefet partileri ise yapılan bu hizmetleri yıllarcahasetle seyretmekle yetindiler. Artık dünyadaki ekonomik krizler ülkemizeuğramadan teğet geçiyor, Avrupa ve Amerika’da bir çok kuruluş başbakanımıza“yılın en başarılı siyasetçisi” ödülünü vermek için sıraya giriyordu. Oysagerçek ödülü Ak Parti’yi tekrar tekrar iktidara taşıyarak bu aziz milletveriyordu.

 

Davos’ta İsrail Başbakanına “one minute” çıkışıyla, “sizöldürmeyi herkesten daha iyi bilirsiniz” diyerek İsrail’e, mağrurlarınsevincinden, mazlum ülkelerin de hüzünlerinden yüz yıldır söyleyemediği sözlertüm dünyanın gözleri önünde  suratlarınahaykırılıyordu.

 

Artık memlekette batan banka kalmamış, hortumcuların parakaynakları kesilmiş, beyaz Türkler her devirde kazanan olmaktan çıkmış, mafyakendi kabuğuna çekilmiş, paradan para kazanan tefeciler ise düşürülen faizlernedeniyle ne yapacaklarını şaşırmışlardı.

 

Kendi uçağımızı, kendi helikopterimizi, kendi uçak gemimizi,kendi İHA’mızı yapacak duruma gelmiştik. Aselsan’da mühendisler ölmüyor, kenditanklarımızın ve F 16’ların yazılımları bir bir tamamlanıyordu.

 

İşte Ak Parti, böyle bir parti idi. Durmak yoktu. Hep yoladevam ediliyordu. Millete hizmete devam ediliyordu. Zira 50 yıllık hükümetlerle“yerinde sayan” bir ülkenin ne kendine, ne diğer Türk devletlerine, ne demazlum dünyaya asla faydası olamayacaktı.

Bugün Davutoğlu bey başbakanımız. Tayyip bey iseCumhurbaşkanımız oldu. Tayyip bey sonrasında bu işler biter, Türkiye eskigünlerine döner, diye uman iç ve dış bedbahtlar yine avuçlarını yalıyorlar.Zira bu bir ideal meselesi. Bu bir bayrak yarışı ve hizmet yarışıdır. Bu kutluyolda durulmayacak, yorgunluk asla gösterilmeyecekti.

1 Kasım seçimleri tüm bu hatırladığımız gerçekler adınaönemlidir. Hizmete devam etme iradesi mi, yoksa yine eski günlere dönme özlemimi… Muhalefetin vaatlerine mi inanalım, yoksa Ak Parti’nin yıllardıryaptıklarına ve taahhüt ettiği yeni yapacaklarına mı…

 

Bu anlamda Isparta’ya ve Ispartalılara büyük görevlerdüşmekte. Yenilenen vekil adaylarımızla, beklediğimiz hizmetlerin bu memleketedaha fazla gelebilmesi adına partilerimize oy vereceğiz. Isparta’yı emeklişehri mi yapacağız, trafiğinden sanayisine kadar sorunları bir bir çözülerekyaşanabilir bir kent mi yapacağız? Yoksa vekillerin sıralaması veya vekillerinnereli olduklarına mı takılıp kalacağız. Buna karar vereceğiz.

 

Hatırlıyoruz ve biliyoruz ki, yıllar önce eski dönemlerde,şehrimizden yerli bakanlarımız ve çok değerli vekillerimiz vardı. Bu memleket ozamanlar Paris olmuştu da biz mi görmemiştik, biz mi yaşamamıştık o günleri?

 

Bence durmak yok, yola devam…!

İSMAİL TANIŞMAN !

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yeter

09 Ekim 2015 Cuma 11:35

rusya doğal gazı kesecek bu gidişle. artık sana bağlanırız ismailcim.

Ismayıl

09 Ekim 2015 Cuma 09:48

Kopyala-yapıştır Köşe yazdım de iyi valla.Bu ve benzeri yorumları yayınlamaya yalanların yüzünüze vurulması işinize gelmiyor degilmi.

MERAK ETMEYİN

09 Ekim 2015 Cuma 02:27

BENCE DE HADİ ORDAN

acı ama gerçek

08 Ekim 2015 Perşembe 21:26

Her gün gittiğiniz hastanede, her geştiğiniz bölünmüş yolda, her bindiğiniz hızlı tirende, kullandığınız havalanlarında,göreceğiniz heybetli üçüncü köprü de ve Kıbrıs Türk tarafına ****ürülen suyla yetişen meyve sebzeleri yedikçe yapılanları dilinizle inkar etsenizde Kalbinizle kabullenecek ve vicdan azabı cekeceksiniz AK PARTİ düşmanları

yezitler

08 Ekim 2015 Perşembe 19:54

EY şavkülü kayık şeyla bakışlı engin deham: Yazdıklarına cevap vermeye gerek bile yok. Bunca uygulaman neticesi sonuç ve tavsiyem var. Bak bir yal çanağı 2 metre zincir birde ıslık çalak düdük sarayda seni bekliyormuş bu kadar hizmet coşkundan. Ula yeter sen git gazını sat gazını at. Bu zeka fikir sana imam hatiptemi enşekte edildi. Şavkülün ordamı kaydı.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR