29 Mart 2024 Cuma

Uzuner tekrar başkan

Isparta Halıcılar Tuhafiyeciler Manifaturacılar Dokumacılar Kilimciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası nın Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Isparta

Genel Kurul’a 3 liste ile gidildi. Seçimlerde Mevcut Başkan Murat Uzuner, Dursun Ünal ve Durmuş Açıkkol’un listeleri yarıştı. Seçimler sonunda Murat Uzuner üyelerin 169’unun oyunu alarak güven tazeledi. Genel Kurul’a Başkan Adayı olarak giren Durmuş Açıkkol 133 ve Dursun Ünal ise 122 oy aldı.

Başkanlığa tekrar layık görülen Murat Uzuner, “2010 yılında göreve başladık. Üyelerimizi en iyi şekilde temsil ettik. Onların verdiği yetki ile odamızı, kamu idarelerinde, her türlü zeminde layıkıyla temsil ettik. Yönetim kurulu arkadaşlarıma bana vermiş oldukları desteklerden dolayı öncelikle teşekkür ediyorum.

Bir kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olarak, Esnaf ve sanatkârlarımıza sunduğumuz hizmetleri daha da artırmamız ve kalitesini yükseltmemiz zorunludur. Bunun için göreve geldiğimiz ilk yıl hizmetlerimizi yapabilmek için, Odamızın altyapı ve  teknik donanımlarını yenileyerek odamıza çarşı merkezde üç yıllık banka kredisi kullanarak 120 m2 büro aldık. Bu vesileyle odamıza vizyon kazandırdık.

Bilgisayarından Büro malzemelerine kadar ihtiyaç olan her türlü malzemeyi odamıza kazandırdık. Üyelerimizin desteği ile bankaya olan kredi borcumuzu kapattık.

Üyelerimizin Basit usul muhasebe kayıtlarını odamız bünyesinde tuttuk.

Kayıt dışının üzerine gittik ve odamıza üye olmayanları üye yaparak vergi dairesine bildirdik. Bu çalışmalarımız yeni dönemde de devam edecektir. Vergi kaybının önüne geçeceğiz. Burada esnafımızın bize yardımcı olması gerekiyor. Haksız rekabete her zaman karşıyız. Onumuzdaki dönem; Esnaflarımızın meslekleri ile alakalı fuar ve organizasyonlara katılımlarını sağlamak için gezi düzenleyeceğiz.

Esnaflarımızın düğün ve özel günlerini yapabilmeleri için uygun koşullarda salon kiralayıp işletmek istiyoruz. 

Hiçbir zaman Şahsi menfaat peşinde koşmadık. bizler bu yola çıkarken bu esnaf kardeşlerimizin hizmet efendisi değil, hizmetkarı olmak için çıktık  

Esnafımıza karşı her zaman ‘sonuç odaklı ve iletişime açık bir yönetim anlayışı içinde bulunduk.

Biliyorum ki bu koltuklar bu makamlar şan ve şöhret  yeri değil hizmet yerleridir.  

Siz çok değerli meslektaşlarım, hangi şartlarla bu mesleğin kahrını çektiğimizi en iyi bilenlerden birisiyim, kar, kış soğuk rüzgar sıcak demeden gece gündüz demeden   halkımıza hizmet için bu mesleğin kahrını çekmektesiniz. Onun için benim esnafım benim üyem benim meslektaşım her şeyin en iyisine en güzeline layık olduğunu biliyorum. 

 

Odamızın yapılan genel kurulunun, esnafımıza  hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR