29 Mart 2024 Cuma

ÜZÜM PAZARI YIKILIYOR

Üzüm Pazarı 5 Ocak'ta sökülüyor. Üzüm Pazarı esnafının uzun süredir tedirgin olduğu üst örtünün sökümü ile ilgili süreç başladı. Anıtlar Kurulunun esnaf ve Isparta Valiliği ile belediyesi tarafından istenen ek süre talebinin ret edilmesi üzerine sökümün 5 Ocak'ta yapılacağı ile ilgili yazı Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem imzası ile esnafa tebliğ edildi.

Isparta

Anıtlar Kurulu kararı ile Üzüm Pazarının üst örtüsününkaldırılmasına ilişkin yaşanan süreçte sona gelindi. Belediye tarafındanesnaflara tebliğ edilen karara göre Üzüm Pazarının üst örtüsünün sökümüne 5Ocak'ta başlanacak.

Belediye Başkanı Recep Erdem imzası ile esnafa tebliğ edilensöküm kararında "Alınan bu karar doğrultusunda Isparta Belediyesiekiplerince 05.01.2015 Pazartesi günü saat 09.00'da Üzüm Pazarı içerisindebulunan demir konstrüksiyon üzeri şeffaf malzeme ile kaplı üst örtü sistemininkaldırılması çalışmaları başlayacaktır. Yapılacak bu çalışma nedeniyle işyerisahipleri yada kiracılar tarafından çatı örtüsü yakınında bulunan tabela, klima,güvenlik kamerası vs. elektronik eşyalarına zarar gelmemesi için çalışmalarınbaşlayacağı" güne kadar kaldırılması gerekmektedir. Aksi taktirdedoğabilecek olan zararlardan Isparta Belediyesi mesul olmayacaktır"denildi.

EK SÜRE TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

Karara karşı çıkan Üzüm Pazarı esnafı ise 5 Ocakta üstörtünün sökülmesinin kendilerini mağdur edeceğini söyledi. Esnaf adına açıklamayapan Nuri Parlar "Üzüm pazarının üst örtüsü ile ilgili uzun bir süreçyaşadık. Fakat bu sürecin sonuna gelmiş durumdayız. En son belediyemiz vevilayetimizin katkıları ile Anıtlar Kurulundan ek süre talebinde bulunulmuştu.Anıtlar Kurulu iki yıllık koruma amaçlı imar planı yapılıp, alt yapıçalışmaları tamamlanıncaya kadar istenen ek süre talebini kabul etmedi. Ek süretalebi ret edilince İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yazıyı gönderdi. İl Kültürve Turizm Müdürlüğü yazının gereğinin yapılmasını isteyerek BelediyeBaşkanlığına gönderdi. Belediye Başkanlığımızda 5 Ocak 2015 Pazartesi günüsökümün başlayacağına dair yazıyı bizlere tebliğ etti" dedi.

Parlar yaptığı açıklamada "Tabi biz burada esnaf olarakkanuni sürecin tamamlandığının bilincindeyiz. Tek isteğimiz var bu noktadayağmur suyundan dolayı alt yapı çalışmaları başlamadan üst örtünün sökülmesiesnafı mağdur edecek. Keşke bunlara çözüm bulunup üst yapı sökülmeden alt yapıtamamlansa idi. Şimdi bu sürecin hızlandırılarak esnafın mağduriyetininönlenmesi gerekiyor. Bu sürecin hızlandırılması da belediyemiz ve anıtlarkurulunun önüne gelen projeleri hızla inceleyerek onaylaması ile mümkünolacak" diyerek esnaf olarak çaresiz durumda olduklarını söyledi.

YAĞIŞ OLURSA...

Nuri Parlar açıklamasında şunlara yer verdi. "Mesela 5Ocak'ta söküldü diyelim, 6 Ocakta bir yağmur veya kar yağdığında bizim yağmuroluklarımız dahi yok. Bu nedenle yağmur suyunun binaların içine dolma ihtimalivar. Aynı şekilde elektrik hatlarımız açıkta bunların yeraltına alınması içinşimdi ki CLK yetkilileri ile görüştük. Onlarda her esnaf kendi yeraltına alsındediler. Ama ne elektriklerin nede yağmur suyunun esnafın kendisi tarafındanyeraltına alınması mümkün değil. Çünkü SİT sahalarında yeraltına bir şeyyapmanız bile izne tabi. Bu nedenle bir çıkmazdayız. Alt yapı ile ilgilibelediyemiz projeyi hazırladı, bu projenin de Anıtlar Kurulu tarafından onaylanmasıgerekiyor."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

öncelikli mese sanki

27 Aralık 2014 Cumartesi 17:09

üzüm pazarının etrafı gecekondu gibi. uyduruk lokanta kibrit kutusu gibi kat çıkmış. kasap baba türbesi arada çöpün içinde kalmış. beledie işhanının, tuhafiyeciler sitesin, halı sarayının, ısparta otelinin mimarisine ve tabela kirliliğine diyecek yok. kaldırımlar işgal altında mesele üzüm çarşısının üst örtüsüymüş. hakkaten o örtü kalkınca ısparta nasıl güzelleşecek gör

vatandaş

27 Aralık 2014 Cumartesi 10:43

istese belediye bu işe engel olur vardır bi hesaplar yazık esnafa yazık

vatandas

25 Aralık 2014 Perşembe 18:28

Heryer bitti yikilip dokulmedik bir orasi kalmıştı orayida hallediyorlar ayip vatandasa esnafa yazik

esnaf

25 Aralık 2014 Perşembe 17:28

bu güne kadar neyi başarmışlar neyi düzgün yapmışlar yapılanı yıkmaktan başka o kadar koruma altına alınan eski evlerin hepsi harap durumda ne tamir ne onarım var bu çatıda emeği geçen harcama yapan esnaf zararı ne olacak oturduğun masadan maaş alması kolay cumhurbaşkanımızın dediği gibi bekara karı boşaması kolay 50 simit al sat desen elinde kalır bu arkadaşın esnafın halini derdini bilmez bilemez maaşını 10 tl eksik verse devlet araştırmasını yapar yazıklar olsun

VATANDAŞ

25 Aralık 2014 Perşembe 13:19

YAZIK VALLA NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDILAR MİLLET GEZECEK YER ARAR BAŞTAKİLER NERELERİ TIRTIKLASAK DERDİNDE

KAYIP

25 Aralık 2014 Perşembe 15:44

onca masraf milli servet boşa yapılan harcamamı olsun. Madem yasakdıda en başında niye izin verildi. yagmur fırtına kar buz guneş gibi etmenlerden daha az zarar gorsün diye sokuluyor heralde. doğal olan eski yapılar korunsun diye zannımca yapılan uygulama... çok ama çok DUYARLI bir hareket tebrikler...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR