02 Mayıs 2024 Perşembe

UYUŞTURUCUDA ÜRKÜTÜCÜ YAŞ

Zoru Görüp Kaçan Gençler Uyuşturucu Tehdidinde

Isparta

 

Isparta Kamu Hastaneleri Birliği'nde görevli uzman psikolog Şule Tola, gençliğin mücadele edip çözüm üretmek yerine kaçmayı tercih ettiğini, bu gençler için uyuşturucunun ciddi bir tuzak olduğunu söyledi.

Mücadele edip çözüm üretmek yerine kaçmayı tercih ettiğini,bu gençler için uyuşturucunun ciddi bir tuzak olduğunu söyledi.

Son dönemde uyuşturucu madde kullanımının 11 yaşın altına kadar düştüğünü aktaran Şule Tola, 10 yıl önce gençler arasında uçucu madde kullanımı yaygınken bugün daha çabuk bağımlılık yapabilecek maddelerin yaygınlaştığını anlattı. Daha çabuk bağımlılık yapabilecek, gençlerin hoşuna gidecek, pazarda daha hızlı yayılabilecek uyuşturucu maddelerin seçilerek piyasaya sürüldüğünü vurgulayan Tola, özellikle son 5 yılda sentetik uyuşturucuların ucuz olması ve daha hızlı etki yapması nedeniyle ön plana çıktığını kaydetti.

 

GENÇLİK MÜCADELEDEN KAÇIYOR

 

Gençlerin anlık zevklere yönelip uyuşturucu batağınagirdiğini aktaran Şule Tola şöyle dedi:

 

"Uzun vadeli mutluluklar yerine kısa vadeli anlıkmutlulukların peşinde koşan gençlik ortaya çıktı. Günümüzde, her şeyin eniyisini arzulayan, aza kanaat etmeyen, lükse meraklı, okulu bitirir bitirmezyüksek maaş ve kariyer beklentisinde olan bir gençlik var. Oysa gerçek hayatöyle değil. Anlık zevklerin peşinde koşmaya alışmış gençlik ilk engelle karşılaştığında kaçışı tercih ediyor. Mücadele etmek, çözüm üretmek yerinekaçışı tercih eden gençlik ne yazık ki yanlış alışkanlıkların kucağınadüşebiliyor. Günümüz dünyasında uyuşturucuyu, genç nüfusa yöneltilmiş çok ciddibir tuzak, hatta bir savaş olarak düşünebiliriz."

 

'DAVRANIŞ BOZUKLUĞUNUN TEK SEBEBİ OLMAZ'

 

Bir kişinin uyuşturucu kullanımına yönelmesinin tek birsebebi olmayacağını belirten Şule Tola, "Eğer bir yerde davranış bozukluğuvarsa bunun asla tek bir sebebi olmaz. Psikolojik sorunlar ve aile içi nedenlerkişilerin bu yola gitmesine neden olur. Her şeyden önce çocuğun yetiştirilmesinden kaynaklanan problemden dolayı uyuşturucuya yöneldiğini sıksık telaffuz ediyoruz" dedi.

 

TEDAVİYİ GECİKTİRMEYİN

 

Aile üyelerinin birbiriyle iletişiminin çok önemli olduğunadikkati çeken Şule Tola, çocuğu uyuşturucu kullanan bazı ailelerin tavrıyüzünden çocukların tedavisinin geciktiğini söyledi. Uyuşturucu maddeye alışanların kendi çabalarıyla bağımlılıktan kurtulmasının çok zor olduğuna işaret eden Tola, çocukları uyuşturucu kullanan ailelerin derhal doktora başvurması gerektiğini belirtti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR