26 Nisan 2024 Cuma

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRDÜLER

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRDÜLER

Isparta

ISPARTA'DA bir yerel gazete bugünkü sayısında skandala imza attı. "Nerede Bizim Öz Evlatlar?" başlığı ile verdiği haberde kurum müdürlerini hedef aldı. Ispartalı olmayan kurum müdürlerinin eleştirildiği haberde üveyevlat muamelesi yapıldı.  Kurum müdürleri ise ŞOKTA!!!!

Isparta'yı Ispartalıların yönetmediğine dair yapılan haberde kurum müdürleri hedef alındı. Türkiye Cumhuriyeti'nin hizmet kurumlarının acımasızca eleştirilmesi hem kamuoyunda hem de basın camiasında şaşkınlık yarattı. Yasaya göre ise kurum müdürleri kendi memleketlerinde görev yapamıyor. Böyle bir kanun olsa bile buradaki görevini layıki ile yapmaya çalışan kurum müdürlerine böyle bir haber hiçte yakışmadı.

Haberde ise Emniyet Müdürü, Garnizon Komutanı ve Başsavcı'dan bahsedilmemiş. Aslında gazetenin yayın anlayışına göre; onlarda bu Isparta'nın öz evlatları değiller. Fakat gazetenin haber anlayışına göre Ispartalı olarak yer verilmişler.

Ayrıca bu gazetenin patronu ise Gazeteciler Cemiyet Başkanı. Böyle bir haberin hangi maksatla yada hangi amaçla yapıldığı bilebelli değil. Yorum siz değerli okuyucularımızın!


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ali Antalyalı

25 Kasım 2014 Salı 20:12

Küçük şehir psikolojisi böyle olur. Normal karşılamak lazım.

GAZETECİLİĞİ BU HALE GETİREN SİZLERSİNİZ !

25 Kasım 2014 Salı 18:41

Öncelikle haber doğru yada yanlış... Bu konuda haklı-haksız aranmıyor. Bomba32.com yetkilileri son zamanlarda Şevket bey ile bir masada oturup anlaşma yapamadığı için kasıtlı bir şekilde yazılmış bu haber. Aslında Tarkan Bey'de istemiyor böyle haber yapmayı. İnternet sitesindeki habere rant kazandırmak için bunu yaptığınız için kınıyorum sizleri. Başta da dedim ya Ispartayı kim yönetiyor yada yönetmiyor aslında umurumuzda bile değil...

yusuf erdoğan

25 Kasım 2014 Salı 11:06

(Tenkit devamın üst tarafı)Haber gazetesindeki bu haberi yapan gazeteciyi kutluyor, tenkit eden bomba 32 yazarını da ben tenkit ediyorum. kurum müdürlerinin memleketlerinde görev yapmalarını yasaklayan kanun maddesini de yazında bizde öğrenelim. Ama bildiğim kadarı ile zabıta, asayiş, yargı içeren kurumlarda görev yapanların kütük memleketlerine belirli bir km ye kadar atanabiliyorlar.Ey bu yazıyı yazan arkadaş bu kanunlar değiştiyse yazda bizde öğrenelim.(Devamı diğer yorumda.)

metin mert

25 Kasım 2014 Salı 11:06

ödenek çıkartıp daha sonrada bu ödeneğin kaçlirasını cebellezi yapabilirim anlayışıyla. Kukla müdürler atayanlarda sen değilmisin.

yusuf erdoğan

25 Kasım 2014 Salı 10:30

Ayrıyeten; kurum müdürleri kendi memleketlerinde görev parlarsa, memleketlerinin sosyo ekonomik durumunu, coğrafyasını daha iyi bildiklerinden dolayı yapılacak hizmetinde kalitesi artacaktır diye düşünüyorum. Beni asıl düşündüren bu yazıyı yazan arkadaş kendisini ISPARTA'LI kabul etmiyor gibi geliyor bana. Saygılarımla. Yusuf ERDOĞAN-Bir ISPARTA'LI.( CHP Eski İl Bşk Değil.)

receb

25 Kasım 2014 Salı 10:07

ne var haber de bence doğruları yazmış doğruları saptırmayalarım ıspartanın evlatlarına ısparta lı sahip çıkaçak ama burda böyle değil o

GÜLİSTANLI

25 Kasım 2014 Salı 09:26

Evet o gazete yanlı haber yapmış. Bizimkilerde başka illerde müdürlük yapıyor. Ayrımcılık yapılmıyor. Mesela benim dayıoğlu mardinin bir köyünde 5 yıldır müdür yetkili öğretmen olarak çalışıyor. Ayrım yapılmadığın ispatı bu.

32

24 Kasım 2014 Pazartesi 22:49

bu haberi yapanlar,konuyu nereden baktığına bakmalı. elbette nüfusuna göre bazı atamalar yapılamaz. Valilik,emniyet müdürlüğü, askeriye. Diğerleri neden olmasın ki. Ama nedense yabancılar daha revaçta. Bunun sebepleri var. Sahipsizlik,başarılı bürokrakların ileride rakip olmaları gibi. Fakat haberi hazırlayanlar güzel bir tespit yapmış. Acaba diğer illerde de aynı mı. Zannetmem.

müdür

24 Kasım 2014 Pazartesi 22:11

Bu yazı resmen suç kapsamına girmektedir. Vatandaşlar arasında ayırımcılık yapmaktadır. Cezası verile.

Recep Efe

24 Kasım 2014 Pazartesi 18:32

Bu haber, haberden çok; Anayasal olarak kişi özgürlüğünü, Türkiye Cumhuriyeti nin Anayasa da ifadesini bulan eşit yurttaşlık ve insan hakları ile ilgili maddesini hiç sayan ayırımcı bir zihniyet taşımaktadır. Cumhuriyetin savcıları derhal soruşturma açmalıdır.

NHYT

24 Kasım 2014 Pazartesi 18:00

BU NASIL BİR ANLAYIŞ. ISPARTAYA YAKIŞMIYOR, ISPARTALIYA YAKIŞMIYOR. BURASI LAFIN BİTTİĞİ YER....

alettin

24 Kasım 2014 Pazartesi 17:06

kapasite meselesi işte.eğitimi nedir ne okumuşta gazeteci olmuş bi sormak lazım.ıspartada gerçek eğitimli üniversite mezunu gazeteci var mı acaba.bence yok hepsi alaylı gazeteci.

Alaylı

25 Kasım 2014 Salı 00:33

Alettin kardeşim alaylı gazetecileri hakir görür gibi bir yorum yazmışsın. Üniversite mezunu çok sayıda arkadaşlarımızda var aramızda elbette ama alaylı olan gazetecilerin ne zararı var ki? Siz otomobilinizi tamire ****ürdüğünüzde ustanın mühendislik fakültesinde eğitim alıp almadığına bakarak mı tamir ettiriyorsunuz merak ettim doğrusu. Bugün alaylı olup işini layıkı ile yapan meslektaşlarımızı rencide ediyorsunuz

yanlış

24 Kasım 2014 Pazartesi 17:05

haberiniz yanlış Ispartalı olup Ispartada görev yapan kurum amirleri de Gençlik Spor ve diğerleri ama Vali,garnizon komutanı, emniyet müdürü, tapu müdürü kendi memleketinde görev yapamaz ama diğerleri asaleten de vekaleten de Ispartalı olarak görev yapar. Ispartalı olmayan kurum müdürleri her zaman milletvekillerinin işine gelir. Yabancılar da kurum müdürü olabilir ama en azından komşu iller değil uzak illerden gelsin. Memleketi komşu illerden olanlar Ispartada kurum müdür olursa yapı bozuluyor

yanlış

24 Kasım 2014 Pazartesi 16:29

Haber maksadını aşmış.Ancak sizin açıklamanızda da yanlışlar var.Son zamanlardaki atamalarda siyasilerin etkisi tabiki çok büyük.Hiç bir siyasi kendi memleketınde hemşehri bürokrata sıcak bakmaz.Çünkü başarılı yerli bürokrat her zaman için **** bir rakiptir

doğru

24 Kasım 2014 Pazartesi 15:53

Doğru söze ne denir. Adam yazmış vatandaş bilsin öğrensin diye ne var bunda.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR