28 Mart 2024 Perşembe

UTANMASALAR BİNAYI DA GÖTÜRECEKLERMİŞ

UTANMASALAR BİNAYI DA GÖTÜRECEKLERMİŞ

Isparta

Burdur'un Gölhisar ilçesinde bir süre önce Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Uygulamalı Bİlimler Meslek Yüksek Okulu'nda bilgisayar hırsızlığı olayıyla ilgili şok eden detaylar ortaya çıktı.

Üniversitenin ilçedeki meslek yüksekokulunda yalnızca bilgisayar çalmakla kalmayan hırsızların, tuvalet muslukları, vanalar ve alüminyum kapıları da çaldığı ortaya çıktı.

Ayrıca şüphelilerin, başka bir noktada  uyuşturucu madde ile de yakalandıkları ortaya çıktı.
Pes dedirten nitelikte malzemeler çaldıkları ortaya çıkan şüpheliler, Antalya ile ortak yapılan çalışmalarla yakalandıktan sonra adli makamlara sevk edilirken, Burdur Valiliği tarafından da olayla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

İşte o açıklama; 
"Burdur Valiliği'nden Kamu Kurumundan Hırsızlık ve Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı yapan kişilerin yakalanması ile ilgili yapılan açıklamada; 
İlimiz genelinde güvenlik güçlerimiz tarafından emniyet ve asayiş hizmetlerine aralıksız devam edilmektedir.
Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 2 farklı olayla ilgili yapılan çalışmalarda;

NE ARARSAN VAR!..
Gölhisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binası içerisinden, (74) adet alüminyum kapı, (37) adet lavabo musluğu, (36) adet tuvalet musluğu, (5) adet demir ana vana, (1) adet pencere çerçevesi, (60) metre bakır kablo, (11) adet bilgisayar kasası, (7) adet LCD monitör, (11) adet klavye, (11) adet Mouse ve (2) adet HP marka yazıcının kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce çalındığı tespit edilmesi üzerine; 

SİGARA İZMARİTLERİ YAKALATTI!..
İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından olayın aydınlatılmasına yönelik, olay yerinde ele geçen ayak izleri ve sigara izmaritlerinden yola çıkılarak yapılan çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştirdiği değerlendirilen H.Y., M.A. ve M.Ç. isimli şahıslar yakalanarak Gölhisar C.Başsavcılığının talimatı ile gözaltına alınmışlardır. Şüpheliler alınan ifadelerinde suçlamaları kabul ederek hırsızlık olayında çaldıkları malzemeleri Antalya ilinde M.Y. ve E.Ç. isimli şahıslara sattıklarını itiraf etmişlerdir.
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan koordineli çalışma sonucu hırsızlık olayında çalınan bilgisayarlar ve kapılar ele geçirilmiş olup, diğer malzemelerin ele geçirilmesi için çalışmalara devam edilmektedir. Olayla ilgili gözaltına alınan  şahıslardan H.Y. isimli şahıs çıkarıldığı Gölhisar Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanarak Gölhisar Kapalı Cezaevine teslim edilmiş, M.A. ve M.Ç. isimli şahıslar ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmışlardır. 

UYUŞTURUCU MADDE İLE YAKALANDILAR!..
Bir diğer olayda M.G., G.D., H.Ö., Ç,Ö., H.T. ve A.T. isimli şahısların Antalya'dan aldıkları uyuşturucu maddeleri Burdur ve Isparta illerinde satacakları ihbarı alınması üzerine, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından İl Merkezine bağlı Kurna Köyü ve Bucak — Çobanpınar Köylerinde yapılan yol kontrol faaliyeti esnasında M.G„ G.D., H.ö., Ç,Ö., H. T. ve A. T isimli şahısların içerisinde bulunduğu (2) araçta yapılan aramada; (6) gram Eroin, (1) gram Kokain, (1) adet Suboxone hap, (1) adet Kurusıkı tabanca, (1) Kasatura, (3) adet uyuşturucu madde kullanma düzeneği ile ele geçirilmişlerdir.
C.Savcısının talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konulmuş, şüpheli şahıslardan M.G., G.D., H.Ö. ve Ç.Ö. gözaltına alınmış H. T ve A. T isimli şahıslar ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR