19 Nisan 2024 Cuma

UTANDIRAN TÜRKİYE FOTOĞRAFI

KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na alınacak 5 hizmetli kadrosu için 'önlisans' şartı konulması dikkat çekti..

Isparta

KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na alınacak 5 hizmetli kadrosu için 'önlisans' şartı konulması dikkat çekti.

KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından, ÖSYM geçen 21 Aralık'ta tercih listelerini ve boş kadroları açıkladı. İnternet sitesi üzerinden yapılan devlet memurluğu tercih listesinde Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi'ne alınacak 'hizmetli' kadrosu dikkat çekti. Listede 290340001 kod numaralı açık pozisyonda Ankara merkezde işe alınacak hizmetli kadrosunun nitelikler kısmında 'Herhangi bir önlisans programından mezun olmak ve güvenlik tahkikatının olumlu sonuçlanması' yer aldı.

Hizmetli kadrosu için önlisans şartı istenilmesi, sosyal medyada tepkiye neden oldu. Tercih yapmak için sisteme girerek hizmetli kadrosu için bile 2 yıllık üniversite mezuniyeti istenmesi şaşkınlıkla karşılandı. Sosyal medya kullanıcıları, 'Hizmetli veya sıradan bir memur olabilmek için önlisans şartı isteyen devletin milletvekilliği için ilkokul mezuniyetinin yeterli görüldüğü bir ülkede yaşıyorum', 'Güzel Türkiye'mde hizmetli olabilmem için önlisans mezunu olmam gerekiyor' sözleriyle önlisans şartına tepki gösterdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Furkan

26 Aralık 2016 Pazartesi 11:39

Liseden Yeni mezun olanların ilkokul seviyesinde adab-ı mahşerat bilgisine sahip olduğu düşünülürse önlisans mezunu birini aramaları ****et doğal kamu kurmunda hizmetli yardımcı personel olarak çalışıyor yeri gelir kurumun girişinde yönlendirme amaçlı danışma görevlisi olur. Dar pencereden bakmam**** lazım.

Burkii

26 Aralık 2016 Pazartesi 01:24

Yıllarca okuduk ne olduk biz bu ülkede. Diplomalı eli boşlar topluluğu

bunalımdaki vatandaş

25 Aralık 2016 Pazar 23:11

Böyle adaletli bi dünyada yaşıyoruz görüyonuz dimi arkadaş kpss den liseyi kaldırın o zaman bi umutumuz olmasın yazıklar olsun böyle adalet sistemi yok varsa milletvekili dayın yada siyasetden ilk ilkokul mezunu olsan bile sıkıntı ya bizim gibi fakirler yada garipler ne yapsın 1300 lirayla gecin diyorlar lsparta gibi bi yerde kira 600 lira çocuklar derken elektrik su derken pazar giderleri derken ne olcak halimiz yazıklar olsun bu torpil isine yazık çok yazık Bu dünyanın Altıda var

Vatandaş

25 Aralık 2016 Pazar 21:43

Hem 2 hem de açıktan 4 yıllık mezunuyum kadrolu devlet işi olsun da hademelikte olur zaten alacakları kadro sayısıda az girmek bile hayal gibi bişey tepki koyan arkadaşların bir eli yağ da bir eli balda olsa gerek masa başı salla başı al maaşı istiyolar ama yok artık öyle bi dünya hem ilkokul milletvekili da karun kadar parasıyla aday oluyo zaten yoksa ona da oy veren yok zaten

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR