25 Nisan 2024 Perşembe

UNUTMADILAR !

UNUTMADILAR !

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde öğrenim gören ve geçtiğimiz yıl düzenlenen Eskişehir gezisine katılmak üzere 2 midibüs ile yola çıkan ve Afyon’un Çay ilçesine bağlı Karamık köyü yakınlarında geçirdikleri kazada yaşamlarını yitiren 8’i öğrenci 9 kişi öğrenim gördükleri Kılıçarslan Yerleşkesinde törenle anıldı.

 Saat 16.00’da düzenlenen törene ilçe Kaymakamı Dr Ahmet Süheyl Üçer, SDÜ rektör Yardımcısı Prof. Dr Nihat Ayyıldız, akademik personel, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.


 ARAMIZDA OLDUKLARINA İNANIYORUZ

  Programı sunan öğretim görevlisi Meriç Pehlivan, “Geçtiğimiz yıl elim bir kaza sonucu aramızdan ayrılan 9 arkadaşımız için burada toplanmış bulunuyoruz. Eminimki onlar hala bizi aramızdalar ve biz o arkadaşlarımızı saygıyla rahmetle anıyoruz’ diyerek programı başlattı.

 Müftülükten bir görevlinin eşliğinde törene katılanlar kazada hayatını kaybeden 8’i üniversite öğrencisi 9 genç için dua ettiler. Duanın ardından ilçeye geçtiğimiz aylarda atanan Kaymakam Dr Ahmet Süheyl Üçer, 9 gencin fotoğraflarının yer aldığı anma köşesine geçerek kazayla ilgili bilgi aldı.

 Dua edildiği sırada bazı öğrencilerin gözyaşı döktüğü görüldü. Program kazada hayatını kaybeden öğrencilerin hatırası için yapılan pilav ve helva ikramı ile sona erdi.

 KAZA TÜM ÜLKEYİ YASA BOĞMUŞTU

 Geçtiğimiz yıl 25 Ekim tarihinde Muhammed Yusuf Karahan adındaki Yalvaçlı bir müzisyenin düzenlediği Eskişehir gezisine katılan 50 kadar üniversite öğrencisi 2 midibüs ile sabah yola çıkmış ve kısa olduğu için Afyon’un Çay ilçesine giden dağ yolundan ilerledikleri sırada Yusuf Zeybek’in kullandığı midibüs fren tertibatında yaşanan arıza nedeni ile virajı alamayarak uçuruma yuvarlanmıştı. Kazada sürücü ile birlikte 15 kişi yaralanırken , İsmet Yörümez, Elif Nur Keskin, Sinem Sezgin, Sena Öz, Buket Alas, Fatih Aydilek,Gözde Erol ve geziyi düzenleyenlerden Muhammet Yusuf Karahan ve Şeyda Nur Torun hayatını kaybetmişti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR