19 Nisan 2024 Cuma

Ülke İstikrarı Yakalamalı

Ülke İstikrarı Yakalamalı

Isparta

Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Vekili, EKK Göller Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, 1 Kasım seçimlerine giderken ülkede  sadece terörün konuşulmasından duyduğu rahatsızlığı ifade etti. Terörün kökünün kazılmasını isteyen Tural, ülkenin istikrara kavuşarak esnaf kesimine verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Tural, şu açıklamalarda bulundu:

  "Hükümetimizin terörle mücadele noktasındaki kararlı tutum ve davranışlarına davet etmesini istiyoruz. Bu konuda sonuna kadar gidilmelidir. Terörle mücadele Türkiye'de buzdolabına kaldırılıp, dondurulmamalıdır. Artık ülkemizde terör meselesi konuşulamaz hale gelmelidir. 7 Haziran seçimlerine giderken ülkemizde ekonomi konuşuluyordu. Şimdi 1 Kasım seçimlerine gidiyoruz ve konuştuğumuz tek şey terör. Artık terör bitirilmelidir. PKK'nun uzantısı olan HDP'nin genel başkanı çıkıp 'barış istiyoruz' gibi samimiyetten uzak sözler söylemektedir. Ama diğer taraftan da eli kanlı örgüt alçakça, haince saldırılarına devam etmekte, güvenlik güçlerimizi şehit etmektedir.

7 Haziran seçimleri öncesinde esnaf kesimimize yönelik sözler verilmiştir. Ama ülke şartlarında bu sözleri yerine getirecek bir ortam bulunamamıştır. Şimdi 1 Kasım seçimlerine gidiyoruz. Seçimden sonra ülkemizde istikrar istiyoruz, huzur istiyoruz. Esnaflarımızın çözüm bekleyen sorunları var. Seçim öncesi verilen sözlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Şoför esnafımızın bir defaya mahsus ÖTV'siz ve KDV'siz araç alımına izin veren düzenlemenin biran önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Yine 18-1 19 kişilik otobüslerle ilgili yasal bir düzenleme bekliyoruz. Bu araçların otobüs statüsünden çıkarılarak minibüs olarak kabul edilmesini dolayısıyla vergi yükünün ortadan kaldırılmasını arzuluyoruz. Yine Özel Halk Otobüslerimizin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında adının halk otobüsü olarak tanınması gerekmektedir. Bu konularda hükümetimiz yetkilerince verilen sözler vardır. İnşallah 1 Kasım seçimlerinden sonra bu sözler yerine getirilecektir.

 Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerince kullandırılan kredilerele ilişkin daha fazla sübvansiyon ve daha fazla destek beklentimizin de biran önce cevap görmesini arzuluyoruz."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR