20 Nisan 2024 Cumartesi

Ulaştırma Bakanlığı'ndan Isparta'ya özel genelge

Ulaştırma Bakanlığı'ndan Isparta'ya özel genelge

Isparta

Isparta Şoförler Odası Başkanı Tural'ın Federasyondaki görevi ile AK Parti Milletvekili Bilgiç'in Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki başkanlık görevi sorunların çözümünde işlerimizi kolaylaştırıyor.

 

Isparta Organize Sanayi Bölgesi'nin Belediye mücavir sahası dışında olması nedeniyle personel taşıma hizmeti veren S plakalı araçların yaşadığı sorunlar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in girişimleri ile çözümlendi. Ulaştırma Bakanlığı, Belediye mücavir sahası dışına yapılacak personel ve öğrenci servis hizmeti için D4S plaka uygulaması başlattı. Tahditli S plaka sahibi taşıma hizmeti verenler D4S plaka alarak OSB'ye personel servis taşıma hizmeti verebilecek.

ISPARTA'NIN ANKARA'DAKİ AĞIRLIĞI

               Şoförler Federasyonu Genel Başkan Vekili Ahmet Tural, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in Isparta'nın çok önemli bir sorununa çözüm bulduğunu söyledi. Şoförler Federasyonu Genel Başkanı ile Milletvekili Bilgiç'e teşekkür eden Tural, şu açıklamayı yaptı:

               "Sayın Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç'in Ankara'daki ağırlığını gördük ve hissettik. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz gibi Organize Sanayi Bölgesi'ne çalışan araçlarımız vardı. S plakalı. Kanun gereği tahditli plakalar Belediye mücavir alanını geçimiyordu. OSB'de Belediye mücavir alanı dışında kalması sebebiyle zaman zaman kolluk kuvvetleri tarafından ceza yazılıyor, herhangi bir kaza meydana geldiğin de de sigortanın ödeme yapmaması gibi sorunlar yaşanıyordu. Sayın Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç beye bu konuyu daha önce aktarmıştık. Kendisi çözüm noktasında söz vermiştik.Federasyondaki görevimiz dolayısıyla sayın genel başkanımızın da desteğiyle bir taslak hazırladık. Hazırladığımız taslağı sayın Bilgiç'e sunduk. Konunun çözümü için herhangi bir yasa çıkmasına gerek kalmadan Bakanlık içinde bir genelge hazırlanarak esnafımızın sorununa çözüm bulundu. Plan ve Bütçe Komisyonu  Başkanımızın destek ve katkısı ile genel başkanımızın ısrarlı takibi ile konu Ulaştırma Bakanlığı'nda çözüldü. Belediye mücavir alan dışında kalan, personel ve öğrenci çeken araçlarımız plaka tahditli olsa dahi D4S almak suretiyle taşımacılık yapabilecekler. D4 bizdevardı. D4 köyden şehire yolcu getiren araçlar. İl Trafik Komisyonu kararıyla taşımacılık yapılabiliyor. Şimdi D4S yapmak suretiyle Ispartamızdaki sorun çözümlenmiş oldu. Sayın Milletvekilimize teşekkür ediyoruz."

FİLO İNDİRİMİ İSTENECEK

                TŞOF Genel Başkan Vekili Tural, taksici,minibüsçü ve diğer ticari taşımacılık yapan esnafa yönelik ÖTV muafiyetinin de memnuniyet verici olduğunu söyledi. Tural, şöyle devam etti:

               "Başbakanımız tarafından açıklanan teşvik paketinde esnafımızı ilgilendiren, şoförlerimizi ilgilendiren hususlar var. Kamyon, kamyonet,minibüs, taksilerde ÖTV bir defaya mahsus alınmadan araba yenileme yapılacak.Zaten bekliyorduk. 7 Haziran seçimlerinden önce esnafımıza verilen bir sözdü.TESK ve TŞOF tarafından ısrarlı takip sonucunda tekrar gündeme geldi. Biz de Isparta'da tüm esnafımızı toplamak suretiyle, taksiciler bizden talep ederlerse filo indirimi yaptıracağız."

400 MİLYON TL'LİK

FAİZ SİLİNİYOR

                Öte yandan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tural, Hükümetin talebiyle 110 bin borçlu esnafın 400 milyon TL'yi bulan faiz borcunun silineceğini açıkladı. Tural, şöyle konuştu:

               "Hükümetimiz tarafından yeni açıklama yapıldı. Bayramdan önce genelge geldi, kooperatifler bir çalışma yapacak. 110 bin borçlu esnafımızın 400 milyon TL faizi sileceğiz. Genelgemizde şu var. Borcunun tamamını hemen öderse hiçbir faiz alınmayacak. 12 aylık taksitle ödeme yapılması istenirse yüzde 8 faiz alınıyor, 24 ayda da yüzde 12 faiz alınıyor. Türkiye genelinde 400 milyon TL'lik rakama denk geliyor."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR