20 Nisan 2024 Cumartesi

ÜÇÜZLER İÇİN SAĞLIK AYAĞA KALTI

Isparta'nın Sütçüler İlçesinin Kesme Kasabası'nda üçüz bebek bekleyen 38 yaşındaki Anne Menekşe Ünal'ı doğum sancısı tutunca sağlık ordusu seferber oldu. 4 tane 112 Acil Servis ambulansı ile nakil olarak Isparta'ya getirilen Menekşe Ünal 3 kız bebek dünyaya getirdi. Bebeklerden bir tanesi yaşamını yitirdi. Diğer ikisi de yaşam mücadelesi veriyor.

Isparta

Sütçüler İlçesi’nin Kesme Kasabası’nda yaşayan Mehmet ve Menekşe Ünal çiftçi üçüz bebeklerin dünyaya gelmesini bekliyorlardı. Menekşe Ünal’ın aniden doğum sancısı tuttu. 112 Acil Servis’e haber verilmesi üzerine eş zamanlı olarak Sütçüler, Eğirdir ve Isparta’dan 4 adet ambulans yola çıktı.  Isparta Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesine ulaştırıldı. Menekşe Ünal başarılı bir operasyonla 3 kız bebeği dünyaya getirdi.

Ancak, prematüre doğan bebeklerden bir tanesi yaşadığı yoğun tempoya dayanamayarak yaşamını yitirdi. Diğer iki bebeğin ise yaşam mücadelesi devam ediyor.

Bebeklerin erken doğum nedeniyle akciğerlerinin gelişmediği ve solunum cihazına bağlı yaşadıkları öğrenildi.

 

Isparta İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında “Sütçüler ilçesi Kesme kasabasında Aile hekim kontrolü ile bilinen üçüz bebeği olacağı saptanan anne adayımız 112 çağrı merkezini aramışlardır. Bu sevinçli bir haberi alan Sağlık Ordumuzun neferleri eş zamanlı olarak Sütçüler 112 - Eğirdir 112 acil ambulansları ve Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden Op. Dr. Hüseyin Özyurt Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Aslıhan Koç beraberinde iki ebe, iki anestezi teknisyeni, iki ambulans ve transport kuvöz ile birlikte ile harekete geçmişlerdir.

 

İlk çağrı sonrasında 112 ambulansımız Sütçüler ilçesi Kesme kasabasına ulaşarak 24 haftalık üçüz gebeliği olan anne adayının doğum sancılarının başlaması ve doğumun yakın olması sebebiyle hastaneye sevki başlamıştır. Kesme kasabasındaki 112 ambulans ile merkeze doğru yola çıkarken yolda karşılamak üzere eş zamanlı olarak harekete geçen Eğirdir ilçesinde de bir 112 ambulans ebelerimizle birlikte yola çıkarak anne adayını yolda karşılamışlardır. Aynı anda Isparta Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden Op. Dr. Hüseyin Özyurt, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Aslıhan Koç beraberinde iki ebe, iki anestezi teknisyeni, iki ambulans ve transport kuvöz ile birlikte Eğirdir ilçesine doğru hareket etmişlerdir. Eğirdir ilçesinde yapılan muayene sonrası anne adayımızın Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesine kadar gelebileceği kararı Op. Dr. Hüseyin Özyurt tarafından verilmiştir. Anne adayımız Kadın Doğum Çocuk hastalıkları Hastanesine getirilerek üçüz bebekler dünyaya getirtilmiştir” dedi.

 

Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Topal, ise “Olağan üstü bir gayretle annenin sağlıklı bir şekilde doğum yapması sağlandı. Ancak erken doğumlarda sıklıkla görülen bazı rahatsızlıklar bu doğumda da karşımıza çıktı. Bebeklerden bir tanesini ne yazık ki yaşatamadık. Diğer iki bebek ise yoğun bakımda tedavi altında” diye konuştu.

 

Kesme Kasabası’nda belediyede temizlik işçisi olarak çalışan Mehmet Ünal, eşinin olağan üstü çabalarla doğum için Isparta’ya getirildiğini söyledi. Ünal; “Tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Üç erkek çocuğumuz var. Allah onlara uzun ömür versin. Yeni doğan bebeklerimizden ikisi de İnşallah yaşarlarsa bu bizim için büyük bir hediye ve mucize olacak” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR