19 Mart 2024 Salı

UÇAKLARDAKİ KARA KUTU SİSTEMİ ARAÇLARA DA GELİYOR!

UÇAKLARDAKİ KARA KUTU SİSTEMİ ARAÇLARA DA GELİYOR!

Isparta

Başbakan Yıldırım, araçlara uçaklardaki gibi kara kutukonulacağını belirterek, "Orta ve uzun vadede, O aracın seyahatindeneoldu, ne bitti, sollamada hata var mı, hız aşımı var mı? Bunlarıkaydediliyor." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve ŞehircilikBakanlığınca,Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ÇevreProjeleri Açılış Töreni'nin ardından Etimesgut ilçesindeki Şaşmaz Oto SanayiSitesi'ne geçti.

Cuma namazı öncesi esnaf ziyaretinde bulunan Yıldırım, Ahi EvranCamisi önünde gazetecilerle sohbet etti.

Yıldırım, bir gazetecinin, "Görüştüğünüz Şaşmaz esnafısize neler söylüyor?" sorusu üzerine, "Şaşmaz esnafı, 'Bizdehiçbirşey Şaşmaz.' diyor. İş sağlam. Tabii burası oto sanayi sitesi.Altyapıylailgili talepleri var. Biz de gördük. Gayret ediyorlar."ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ile degörüştüğünü, esnafın taleplerinin gereğini yapacağını belirtti.

Oto sanayi esnafının sigorta konusunda birtakım sıkıntılarıolduğunu dile getiren Yıldırım, şunları ifade etti:

"Primlerin yüksekliği, kaza yapan araçlara belirlisınırlamalar getirilmesi. Bunlara bakacağız, gözden geçireceğiz. Genel olarakzaten sigorta primleri çok daha yüksekti. Geçen yıl düzenleme yaptık, yüzde 25geriledi ancak halen yüksek geliyor. Bunun yolu sadece aracı sigorta etmekleolmuyor.

 

Uçaklardaki, gemilerdeki gibi kara kutu konacak. Orta veuzun vadede, hemen yarın değil. Bu kara kutu ne yapacak? O aracın bütünseyahatinde ne oldu, ne bitti, sollamada hata var mı, hız aşımı, trafik kuralıihlali varmı? Bunları hep kaydediliyor. İşin sonunda açıyor, bakıyor herkeskusuruna göre oradaki hasarın bedeline ortak oluyor. Ortak sorumluluk oluyor.Öyle olunca fiyatlar da tamamen düşmüş oluyor."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

cem seymen

24 Şubat 2017 Cuma 15:41

hem plaka değiştirerek vergi hırsızlığı yapanlar için ,hemde veresiye satış engellenmesi için acilen tts her araca takılmalı hemde vergi kaybı-hemde kaçak yakıt hem hatalı yanlış dolum önlenmeli-kaçakçılar vergi borcunu ödemiyor-adam petrolü açıyor devlete vergi ödemiyor kdv ödemiyor alsana %30 kar hep hırsızlar kazanıyor acilen veresiye yasaklanmalı

ahmet

24 Şubat 2017 Cuma 21:49

akaryakıtın yüzde 70 şi vergi zaten bırak da burdan vergi almasınlar korkma devlet aç kalmaz.kaçak dolumu veresiyeye nasıl bagladıysan artık anlayamadım.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR