25 Nisan 2024 Perşembe

Uçak Kazası Davasında Flaş Karar

Uçak Kazası Davasında Flaş Karar

Isparta

Yargıtay, Isparta'da 9 yıl önce Atlasjet’e ait bir uçağındüşmesi sonucu 57 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili davada kararınıaçıkladı. Uçağın kiralandığı Dünyaya Bakış Hava Taşımacılık AŞ'nin ortağı,genel müdürü ve teknik müdürü 11 yıl 8'er ay, bakım müdürü ise 5 yıl 10 ayhapis cezasına çarptılırıldı.

 

SORUMLU 2 KİŞİNİN BERAAT KARARI BOZULDU

 

Daire, dönemin Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu BaşkanYardımcısı ve Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile uçuş işletme sorumlusuMehmet Şerif Erbilgin'in taksirle öldürme suçundan tali kusurlu olduklarıgerekçesiyle beraatlerini bozdu.

 

TEMYİZ İNCELEMESİ TAMAMLANDI

 

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Isparta'da 2007 yılında meydanagelen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin davanın temyizincelemesini tamamladı.

 

Karar duruşmasına, sanıklardan dönemin Sivil Havacılık GenelMüdür Yardımcısı Oktay Erdağı ile sanık avukatları katıldı.

 

Son sözü sorulan Erdağı ve avukatlar, önceki savunmalarınıngeçerli olduğunu belirtti. Ardından, karar okundu.

 

Buna göre, Dünyaya Bakış Hava Taşımacılık AŞ Yönetim KuruluBaşkanı ZeynelGündoğdu, Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy,eski Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Genel Müdür Yardımcısı OktayErdağı ile diğer sanıklar Faruk Çağınlı,Şahin Tufan, Yavuz Yaşar, Sinan Sevinç,Fevzi Yavuz, Necati Küçük, Reşat Atalay, Hilmi Tülemen'in "taksirleöldürme" suçundan beraatlerine ilişkin hükümlerin onanmasına kararverildi.

 

HAPİS CEZASI KARARLARI ONANDI

 

"Taksirle öldürme" suçundan,Çizmeci, Kızıltan veTaşdelen'in 11 yıl 8'er ay, Dinçer'in 5 yıl 10 ay hapis cezası ile "görevikötüye kullanma" suçundan Arıduru ve Erdağı'ya verilen 1 yıl 8'er ay hapiscezası onandı.

 

Sanıklardan Doğaner ile Erbilgin'in "taksirleöldürme" suçundan beraatlerine ilişkin hüküm ise bu kişilerin tali kusurluoldukları gerekçesiyle bozuldu.

 

Sanık pilot Vedat Örs'e yalan tanıklık suçundan verilenhapis cezasının ise fazla olduğu gerekçesiyle bozulmasına karar verildi.

 

KAZA 2007'DE YAŞANDI

 

İstanbul'dan Isparta'ya gelen Atlasjet Havacılık AŞyolcularını taşıyan Dünyaya Bakış (World Focus) Hava Taşımacılığı AŞ'ye aityolcu uçağı, 30 Kasım 2007'de Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarındakiTürbetepe mevkisinde düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi hayatınıkaybetmişti.

 

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi, 6 Ocak 2015'te davayı kararabağlamıştı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR