25 Nisan 2024 Perşembe

Uçak Bakım Teknisyeni Eğitim Projesi

Uçak Bakım Teknisyeni Eğitim Projesi

Isparta



Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) hazırladığı ve AB İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’ndan 333 bin Euro hibe almaya hak kazanan ‘Uçak Bakım Teknisyeni Eğitimi Projesi’ bilgilendirme toplantıları Isparta, Burdur ve Antalya’da yapıldı. Akademisyenler ve çok sayıda öğrencinin katıldığı toplantılarda; eğitim sonunda alınacak uluslararası uçak bakım teknisyenliği sertifikasıyla dünyanın en hızlı büyüyen sektörü havacılıkta nitelikli iş imkanı sağlayacak eğitim programı anlatıldı. Eğitime katılmak için başvuru sahiplerinin nitelikleri, yabancı dil bilgisi, eğitimin içeriği ve sonrasındaki istihdam konularında ayrıntılıbilgiler verilen bilgilendirme toplantılarında katılımcıların soruları da cevaplandırıldı.

Başarılı olan kursiyerlerin 193 ülkede geçerli uluslararası sertifika alacağı ‘Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi Projesi’ ile ilgili bilgilendirme toplantıları; Isparta’da SDÜ Mühendislik Fakültesi E8 Konferans Salonu’nda, Burdur’daMAKÜ Veterinerlik Fakültesi Konferans Salonu’nda ve Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. BAKA Fon ve Proje Uygulama Birim uzmanları Volkan DEMİRKIRAN, Öznur PARMAKSIZ ile Yücel YILDIRIM; salonları dolduran gençlere AB destekli projede gerçekleştirilecek uçak bakım teknisyenliği eğitim programı hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

AVRUPA HAVACILIK EMNİYETİ AJANSI’NIN SERTİFAKASI 

BAKA’nın SDÜ ve ASAL Havacılık işbirliğiyle yürüteceği projede; mühendislik, teknik eğitim ve teknoloji fakültelerinde, teknik bilimler ile meslek yüksek okulların ilgili bölümlerinde öğrenim gören veya mezunların eğitime nasıl başvurabileceği, neler yapmaları gerektiği, yabancı dil ile eğitim sonrasında almaya hak kazanacakları uluslararası kabul gören uçak bakım teknisyenliği belgesinin sağlayacağı istihdamla ilgili bilgiler verildi. Toplantılarda; “Uçak Bakımı Teknisyenliği Eğitimi Projesi’ ile Batı Akdeniz’de 100 kişiye EASA Part66 Lisansı için gerekli olan sertifika eğitimleri verileceği, gençlere son yıllarda önemli bir ivme kazanan havacılık sektöründe nitelikli istihdam edilme imkânı sağlanacağına dikkat çekildi.

Eğitim programının ardından öğrencilerin Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’nın (EASA) akredite ettiği kurumlarca yapılan sertifika sınavlarına girmeleri sağlanacak. EASA tarafından verilen sertifika 193 ülke tarafından tanınıyor. Uçak teknisyenliği eğitim programını başarıyla tamamlayıp sertifika alacak adaylardan 10’unun Süleyman Demirel Havalimanı’nda faaliyet gösteren uçak bakım hangarında istihdam edilmesi ile en başarılı 30 öğrenciye de dünyanın en büyük üçüncü havacılık bölgesi kabul edilen Almanya’nın Hamburg kentinde bir hafta staj yapma imkânı sağlanacak.(11.05.2016)                                                         

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR