19 Nisan 2024 Cuma

UÇAK BAKIM BÖLÜMÜ TEKLİFİ YENİLENDİ

UÇAK BAKIM BÖLÜMÜ TEKLİFİ YENİLENDİ

Isparta

TOBB Meslek Lisesi’ne Uçak Bakım bölümü teklifi yenilendi

Hatırlanacağı üzere Isparta’nın gelecek yatırımlarına öncülük yapması, ara eleman sorununa çözüm olması amacıyla TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne açılması planlanan uçak bakım bölümlerine Milli Eğitim Bakanlığı onay vermemişti. Konu yeniden İstihdam Kurulu’nda gündeme geldi ve Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ın imzasıyla rapor Bakanlığa gönderildi.

ITSO’nun girişimleri, ilin ileri gelenlerinin de desteği ile Isparta’ya TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası yapılmış ve bu okul bu yıl eğitim öğretime açılmıştı. Öğrencilerin gelecek yıl almaya başlayacakları bölümlere yönelik de Uçak gövde-motor bölümü Milli Eğitim Bakanlığı’na teklif edilmişti. Ancak bakanlık gerek öğrenci azlığı gerekse atölye eksikliği nedeniyle bu bölümlerin açılmasını uygun görmemişti.

Tüm bu yaşananların ardından konu tekrar gündeme alındı.  İl İstihdam Kurulunda TOBB Mesleki Teknik Anadolu Lisesine Uçak Bakım Teknolojileri Bölümünün açılması kararı alındı.

Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “bu kararın alınmasında emeği geçen başta Valimiz Şehmus Günaydın’a ısparta Milletvekilimiz Plan Ve Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’e, İl Genel Meclisi Başkanımız Ali Bolat’a ve diğer emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleriyle Milli Eğitim Bakanımız ve meslek liselerinden  sorumlu genel müdürümüz bizden protokol istemişti. Protokoller Isparta havalimanında faaliyet gösteren  Asal havacılık ve Erah havacılıkla yapıldı. Valimizin girişimleriyle onaylanan bu bölüm kara havacılık okulu açılmadan 395 öğrencisi olan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu lisesine bu bölüm açılarak kara havacılık okuluna ve uçak hangarlarına ara eleman yetiştirecektir. Bölümün açılması için bütün protokollerimiz hazır. Isparta’mıza bu bölümün açılması şart, 9. sınıfta okuyan öğrenciler bu bölümün açılmasını dört gözle bekliyor. Ayrıca okulumuzun 2500 metrekare yurt yerimiz hazırdır.” dedi

Bu görüşmelerin ardından raporun en kısa zamanda hazırlanıpbakanlığa yeniden sunulması kararına varıldı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Cok bilen

20 Ocak 2017 Cuma 08:26

Siyasi bir karar mujde gibi veriliyor Bu bolumde okuyan ogrenciler 180 saat ucak alti staj almasi gerekiyor nerede alacak ? Ucak motor ve govde icin labaratuar lazim bir ucak motoru kac para haberi olan var mi ? Sanayi sitesinde koop baskani olmakla ucak teknisyeni yetistirilmiyor Her sey oy icin ama cocuklar cok iyi derecede ingilizce ogrenemeyecek staj yapamayacak ve b1 belgesi alamayacak sonuc bos bolum issizler ordusu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR