27 Nisan 2024 Cumartesi

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDILAR

Isparta merkezli operasyonda resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira iddiasıyla gözaltına alınan 3'ü eski 10 emniyet personeli çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Isparta

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde 'görevleri gereği düzenlemeye yetkili oldukları resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira' suçlarından haklarında yürütülen soruşturma kapsamında, dün Isparta, Tunceli, Bingöl, Mardin, Osmaniye ve Antalya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 3'ü eski 10 emniyet personeli,gece Isparta'ya getirildi.

Bu sabah, Gülkent Devlet Hastanesi'nde Sağlık kontrolündengeçirilen 10 emniyet personeli daha sonra Isparta Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi. Yaklaşık 4 saat süren mahkemenin ardından 3’ü eski 10 emniyet personeli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sanık avukatı Isparta Barosu Avukatlarından Egemen Tanyıldız, sorgu mahkemesi sonucunda her 10 şüphelinin ayrı ayrı üzerine atılansuçların delillerin yeterli olmadığı gerekçesiyle tahliyelerine karar verildi.adli kontrol tedbirinin de uygulanmasına gerek görülmedi. Herhangi bir yurtdışı yasağı olmaksınız ayrı ayrı tahliye edildiler.

Diğer avukat Hıdır Yıldız ise, emniyet teşkilatına yönelik yürütülen algı operasyonunun ayağı ısparta’da dün sabah müvekkiller evlerinden gözaltına alınmışlardır. Gerekçe haberleşmenin gizliliğini ihlal, iftira ve evrakta sahtecilikten suçlarından gözaltına alınmıştır. Ancak bu soruşturma yaklaşık 1 yıl önce Isparta cumhuriyet savcısı tarafından başlatılmış. Müvekkiller bulundukları yerlerde talimatla ifade vermiştir. Anlayamadığımız bir şekilde gözaltı kararıuygulanmıştır. Farklı illerde bulunan şüpheliler Isparta’ya getirilmiştir.Arkasından savcı bey ifade almadan atılı suçlardan dolayı tutuklanma talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk etmiştir. Isparta cumhuriyet savcılığından Isparta Sulh ceza hakimliğine gelmiştir. Sulh ceza hakimi dosyayı inceledikten sonramüvekkillerin ifadesini almıştır. Yaptığımız savunmalardan hakim bey dosyayı çok iyi incelemiş ki tüm gözaltındaki şüphelilerin serbest kalması için karar vermiştir. Adli kontrol kararı da uygulamamıştır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

oguzhan

22 Ocak 2015 Perşembe 13:39

hıdır bey ziya günaydının avukatı birde bu arkadaşların ilginç belediye operasyonunda çok insanın tapesi çıktı ziya beyin çıkmadı halkı salak yerine koyuyorlar bu ilişkilerin acilen ortaya çıkmasını bu filmin baş aktörlerininde hesap vermesi en büyük arzumuzdur

DOBRA

22 Ocak 2015 Perşembe 12:54

Deliller yetersizse bu emniyet elemanlarını ve ailelerini niçin huzursuz ederler anlaşılmaz bir durum. Gereksiz huzursuzluk yaratanlara bir müeyyide yok mu? Bu keyfiliklere ne zaman son verilecek?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR