29 Mart 2024 Cuma

TÜRKİYEYİ SARSAN CİNAYETTE FLAŞ GELİŞME

Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) memur olan 23 yaşındaki Necla Sağlam’ın geçen 24 Şubat’da evde boğazı kesilerek öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan su tesisatçısı 34 yaşındaki Tolga K., adliyeye sevk edildi. Tolga K.’nın, cinayetten birkaç gün önce su tesisatındaki arızayı tamir etmek için Necla Sağlam’ın evine gittiği ortaya çıktı. Tolga K., mevcut delil durumu ve kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklandı.

Isparta

Isparta’da yetiştirme yurtlarında büyüyen ve Süleyman Demirel Üniversitesi Büro Yönetimi ve Asistanlığı Bölümü’nden mezun olduktan sonra 7 ay önce TTK’da işe başlayan Necla Sağlam, Meşrutiyet Mahallesi’nde yalnız oturduğu Karadeniz Apartmanı’ndaki dairede öldürüldü. Necla Sağlam’ın,başına poşet geçirilip boğazı kesilerek öldürülmesiyle ilgili sevgilisi S.C.,iş arkadaşı K.E.Y. ve onun sevgilisi H.T. gözaltına alınmış, ancak çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştı.

KAMERALARA YAKALANDI

Soruşturmayı derinleştiren İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayda kullanılan bıçak, diğer deliller ve toplanan parmak izlerini Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı’na gönderdi. Necla Sağlam’ın evinin çevresindeki mobese kameraları ve diğer güvenlik kameraları tek tek incelendi. Su tesisatı ve boya badana işleriyle uğraşan Tolga K., Necla Sağlam’ın evinin çevresinde dolaşırken kameralarayansıdı. Bunun üzerine telefonu dinlemeye alınan Tolga K.’nın, bazı arkadaşlarına çalışmak için yurt dışına gitmek istediğini söylediği belirlendi.

Ankara Kriminal Daire Başkanlığı’ndan gelen rapora göre evde parmak izi de bulunan Tolga K., dün akşam saatlerinde ağabeyi 36 yaşındaki Tamer K. ile birlikte gözaltına alındı. Polis, bugün Tolga K.’nın arkadaşı UfukD.’yi de gözaltına aldı. Tamer K. ve Ufuk D., polisteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Emniyet’te susma hakkını kullanan Tolga K. ise adliyeye sevk edildi.

SU TESİSATI TAMİRİ İÇİN EVE GİTMİŞ

Polisin yaptığı araştırmada Tolga K.’nın, cinayetten bir kaçgün önce Necla Sağlam’ın evine, su tesisatındaki sızıntıyı tamir etmek içingittiği ortaya çıktı. İddiaya göre Necla Sağlam’ın evinin balkonundan alt kattaki eve su sızdı. Alt katta oturan komşusu, bir arkadaşının tamirat işlerinden anladığını, ona yaptırabileceklerini söyledi. Necla Sağlam’ın onay vermesi üzerine komşusu ve onun arkadaşı Tolga K. eve girerek balkon ve mutfak bölümündeki sızıntıyı silikon çekerek tamir etti. Tolga K. ve arkadaşı daha sonra evden ayrıldı.

Polis, Tolga K.’nın, cinayet günü yaptığı işle ilgili bir bahane bulup kızın evine tekrar girerek olayı gerçekleştirdiği ihtimali üzerinde duruyor.

Cumhuriyet Savcısı’na ifade veren Tolga K., evde bulunan parmak izlerinin kendisine ait olmadığını söyleyerek suçlamaları kabul etmedi.Tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Tolga K., mevcut delil durumu ve kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklandı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR