25 Nisan 2024 Perşembe

TÜRKİYE GÜNLERDİR BU HABERİ BEKLİYORDU !

TÜRKİYE GÜNLERDİR BU HABERİ BEKLİYORDU !

Isparta

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup toplantısındaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümet kurulması için görevi bugünvereceğini söyledi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Geçtiğimiz grup toplantısında konu meclisbaşkanlığıydı. Meclis başkanlığı seçiminde yaşananlar herkes için önemlidersler içermiştir. Meclis başkanlığı seçimini Ak partili kazandı, ilkeli siyaset kazandı. Tek tek muhasebeetmek de fayda var. Kritik bir koalisyon hazırlığı öncesinde herkesin kendineders çıkarması lazımdır. Son grup toplantısında iki hususun altını çizdim. Bizbir aday gösterdiğimiz arkasında dururuz. Herkes şahit oldu ki AK Parti birkara aldı mı arkasında çelik gibi durur. Hiçbir fire olmadı.
   
UZLAŞMACI DİL KAZANDI

Siyasetin bir matematik meselesi olmadığını ortaya koyduk.Onlar blokçu siyaseti takip ettiler biz teamüle önem verdik. Meclis başkanlarıen büyük partilerden seçilmişlerdir. Dil ve üslup olarak, sonrasında dauzlaşmacı dil kazandı. Siyasetimizin geleneğini korumak istedik. Başkanlıkseçiminden sonraki tartışmalara herkes baksın. Zafer sarhoşluğu yaşamadık, sizkaybettiniz demedik, kazandık belki demedik.

HALAÇOĞLU’NUN SÖZLERİNE YANIT

Sayın Baykal üzerinden yürütülen polemiklere bakın. Türksiyasetine kara bir leke olarak geçmiş biz sözdür. Bu milletvekiline şunusöylerim; seviyesizliğinizi kendi aranızda sürdürün, AK Partiyi çekmeyeçalışmayın.

CUMHURBAŞKANIMIZ BUGÜN GÖREV VERECEK

Bugün başkanlık divanı oluşacak inşallah. Partileresesleniyorum. 7 Haziran’da takılan tavırlara dikkat çekmek istiyorum. Bundansonra da takip edecek siyasetin unsurları da seçim sonrası gösterdiğimiztavırdır. Cumhurbaşkanı muhtemelen bana hükümet için bugün görev verecek.Hiçbir kararımızı tek başımıza almadık.

AK Parti büyük bir harmandır. Bundan sonra da sürdüreceğiz, her ihtimalehazırlıklı teşkilatlarımız. Aydınlarla, bazen iftarda bit gruplar, bazensahurda başka bir grupla istişare yaptık. Görmediğimiz, kaçırdığımız bir şeyvar mı diye. Kanaat önderleriyle konuştuk. Halkımızla buluşuyoruz. Muhteşem biriftarda onlar kucaklaştık.

Kurumsal bir faaliyet içine girdik. Cumhurbaşkanımızgörevlendirmesini beklemeden hazır olmak için koalisyon görüşmeleri içinkomisyonlar kurduk. Hiç kimseye önyargılı bakmadan, seçimbeyannamelerinde  ne demişler dite titiz bir çalışma yürüttük, raporlarınıda dün aldım.

Diğer partiler vekillerinin sözlerine karşılık vermeklemeşgul, AK Partinin farkı budur, hepinize teşekkür ediyorum. Kutuplaştırmasiyaseti bitmiş. Maalesef diğer partiler statik bir pozisyon belirlediler,kendilerini mahkum ettiler şimdi kıvranıyorlar. 

HDP’YE ELEŞTİRİ

Siyasete çatıdan başlarsınız, başlarsınız tartışmaya, biztemelden başladık. HDP daha vahim bir durumda . Şiddetle terörle arasına mesafekuramadı. Hala demokratik bir mücadele içindeyim, şiddete teröre gerek yokdiyemedi. Yaptıkları her açıklama Kandil’den ayar verilerek yapılıyor.Siirt’deki saldırılardan sonra açıklama bekledik. Çatışmasızlık söyleminötesine geçilmiştir. Herkes safını tercih etmelidir. Evet biz çözüm sürecinisavunduk, kardeşliği savunduk. Burada gelip konuşsunlar ama silahınıbıraktıklarını söylesinler.

CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINI TARTIŞTIRMAYIZ

Her konuyu tartışmaya açığız ama cumhurbaşkanlığı makamınıkonuşturmayız, tartıştırmayız. Hiç kimse cumhurbaşkanlığı için “Fanus’agirecek” gibi bir ifade kullanamaz. Cumhurbaşkanlığı makamını tartışma konusuyapmaktan vazgeçin, size de millete de faydası yok.

“ERDOĞAN ZAMAN KAZANIYOR” İDDİALARI

Bunu iddia edenler sistemi bilmeyenlerdir, anayasayıbilmeyenlerdir. Başkanlık divanın gecikmesini sorumlusu AK Parti değildir. CHP  HDP arasındaki anlaşmazlıktır. Gecikmeden cumhurbaşkanımız da değildir.Bilinçli bir geciktirme çabası içinde olmadı. İnşallah bugün değerlendirmemiziyapacağız adaylarımız belirleyeceğiz. Öğleden sonra uygun görürsecumhurbaşkanımız görevlendirme yapacak. Balkon konuşmasında söyledim. 13 yıllıkgelenekte yönetim boşluğu olamaz.

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ

Bugün cumhurbaşkanımızın görevlendirmesi halinde önümüzdekihafta ilk tur görüşmelerini yapmayı planlıyorum. Gelecek hafta partileriziyaret edeceğim. Kamuoyundan hiçbir şey gizlemeyeceğiz, şeffaf görüşeceğiz.Detaylı şekilde konuşup sağlıklı bir hükümet ortaklığı için çalışacağız.

PARTİ LİDERLERİNE SESLENİYORUM

Parti liderlerine seslenmek istiyorum. Gelin hep birliktesaygı dili kullanalım. Yapıcı bir yaklaşımda bulunalım. Yolları kapamak yerine açalım.Baştan önyargılı olmayan, karşı tarafı mahkum etmeyen bir yaklaşım. Biz böylebir yaklaşım için hazırlandık, dosyalarımız hazır.

HEP TEK PARTİ İKTİDARINI SAVUNDUK

Ben hamle yapayım diyerek yapılan bir görüşme, yaklaşımiçine girilirse sonuç alınamaz. Empati yapan bir usulle yaklaşırken Türkiye’yihükümetsiz bırakmayacak bir çalışma yaparız. AK Parti hep tek parti hükümetinisavunduk. Halkımız bize yetki verseydi projelerimize en güçlü şekildeilerlerdik.

Koalisyon istemezdik, söyledik meydanlarda. Milli iradeuzlaşın dediyse de bunu tartışmayız. AK Parti olarak her zaman farklı görüşü,kanaati dinlemeye hazırız ama psikolojik operasyonlara, baskılara hazırdeğiliz, taviz vermeyiz.

YA SAĞLIKLI HÜKÜMET YA MİLLİ İRADE

Birileri yukarıdan akıl vermeye kalkar, şöyle yapın böyleyapın bir dille gelirse haddini bil der, halkımıza gideriz. Yumrukla siyasetyapılmaz, yumrukları çözelim tokalaşmaya hazır olalım. Kararlı şekilde yolumuzadevam edeceğiz. Ya Türkiye çok sağlıklı bir hükümete gidecek ya da milliiradeye gideceğiz.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR