28 Mart 2024 Perşembe

Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği gençlerimize emanettir

Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği gençlerimize emanettir

Isparta
Isparta Milletvekili ve TBMM Plan ve bütçe komisyon başkanı Süreyya Sadi Bilgiç,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Isparta Milletvekili ve TBMM Plan ve bütçe komisyon başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı ile başlayan bağımsızlık mücadelesi, Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Kahraman halkımızın bağımsızlık için verdiği mücadele, gösterdiği cesaret ve fedakarlık neticesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği gençlerimize emanettir. Gazi Mustafa Kemal’in, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı gün olan 19 Mayıs 1919’u Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan etmesi, Türkiye gençliğine duyduğu güvenin bir göstergesidir. Atatürk bu güveni Gençliğe Hitabesinde; 'Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir' diyerek vurgulamıştır. Bu bağlamda gençlerimizin kabiliyetleri, düşünceleri, cesareti, duyguları ve coşkularıyla ülkemizi koruyup muhafaza edeceklerine olan inancım sonsuzdur. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; bağımsızlığımız için mücadele veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR