18 Nisan 2024 Perşembe

TÜRKİYE BİLİM EVLERİNDEN SINAV ÖNCESİ SON UYARI

TÜRKİYE BİLİM EVLERİNDEN SINAV ÖNCESİ SON UYARI

Isparta

Sevgili öğrenciler, Dünyaya geldiğiniz andan itibaren tüm hayatımız bir sınavdır. Sınavlardan korkmayın çözümsüz sınav yoktur. Sınavlar sizin kendi sınavınızdır.

Sınav yaklaştıkça heyecanınız stresiniz mutlaka artacak, bu sınav günü daha da artacak ama unutmayın ki bu herkes için geçerli. Bunu 3-4 dakika içinde atlatan sınava 1-0 galip başlayacaktır.

Her şeyden önce kendinize güvenin. Bir gece öncesi sınavla ilgili her konuyu, konuşmaya son verin. Sınavdan 2 gün önce vücudun ve zihnin dinlendirilmesi gerekir. Sınavdan önceki gece ılık bir duş alın. Uygun saatte yatıp erken kalkın, iyi bir kahvaltı yapın, olumsuz düşünmeyin ve konuşmayın. Çevrenizde böyle konuşanlardan uzak durun. Sınav yerinizi tam öğrenin, size uygun saatte oraya gidin. Stresten ağzınız kuruyabilir, çok su içmek yerine ağzınızı ıslatın. Gerginliğiniz artarsa derin nefes alın. Nefesinizi biran tutup verin, bunu 2-3 defa yapın. Saati sürekli kontrol etmeyin. Bir soruya takılıp kalmayın, o soruyu geçin fakat turlama tekniği ile tekrar o soruya dönün. Dikkatiniz dağılırsa nefes ve göz egzersizleri yapın. Dikkatiniz tam olarak, aşırı stres yoğunluğu olmadan girdiğiniz sınavlarda mutlak başarılı olacaksınız.

Sevgili anne ve babalar,

Çocuklarımız elinden geleni yaptılar, sizlere düşen onlara destek olmak. Sınava giderken ayrı ilgi, kalabalık gitmeler, konuşmalar heyecanı artırır. Her zamanki gibi davranın sadece başarılar dileyerek sırtını sıvazlayın. Evlatlarımız bizlerin ve ülkenin geleceği ilgi duydukları mesleğe yönelsinler, sizin istediğiniz mesleğe değil. Belki ileride çok ünlü ressam olacaklar. Sınav her şeyin sonu değil, onları her zaman bağrımıza basmalıyız, sevgimizi göstermeliyiz. Tüm öğrencilerimize sağlıklı başarılı uzun yıllar diliyorum. İlgi duydukları meslekleri en başarılı şekilde yapmaları dileklerimizle.

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

YKS'ye Girecek Öğrenci

13 Haziran 2019 Perşembe 17:37

Sevgili Türkiye Bilim Evleri,Size düşen de sınava giriş tavsiyesi vermek olmamalı. Bilim denilen şey sınav ile alakasızdır. Herkes bilimle uğraşabilir. Bilimde sıralama olmaz. Gerçi isminizde de "Bilim" kelimesi geçmekte. Acaba öğrencilerinize hiç bilimsel deney yaptırdınız mı? Yoksa sizin için bilim sınav için formül ezberletip pratikte hiçbir şey katmamak mı?Herkes memnun maşallah. Böyle gittikçe dershaneler daha çok özel okul açar, kitabevleri daha çok yeni yerlerine taşınır.

mehmet gembay

13 Haziran 2019 Perşembe 17:14

çalışın. gerekeni yapın. bakın. evde bakın sadece. atın hafızaya. beyin bedava, bedava ya. taşıyorsunuz, niye hamallık yapayısınız? bakın. karşınıza çıktı, hepsini yapın. bu kadar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR