19 Nisan 2024 Cuma

TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞAN KAZANIN ÜZERİNDEN 12 YIL GEÇTİ

TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞAN KAZANIN ÜZERİNDEN 12 YIL GEÇTİ

Isparta

Bugün 30 Kasım... 12 yıl önce Isparta'daki uçak kazasıyla sivil havacılık tarihine kazınan bugün Türkiye'yi yasa boğmuştu.

World Focus Havayolları'na ait TC-AKM kuyruk tescilli uçak, Atlasjet adına gerçekleştirdiği operasyonda Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na inişe geçtiği sırada Keçiborlu'da Türbetepe Mevkii'nde düşmüştü. Kazada 50 yolcu ve 7 mürettebat hayatını kaybetmişti.

30 Kasım 2007'de gerçekleşen kaza sonrası yaşanan idari, bakım, otorite-denetim ve eğitim konusunda eksiklikler mahkemeye taşınmıştı. Alınan kararlara itiraz edildi. Kazadan tam 9 yıl sonra Yargıtay, Dünyaya Bakış Hava Taşımacılık AŞ'nin ortağı, genel müdürü ve teknik müdürü 11 yıl 8'er ay, bakım müdürü ise 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptılırılmıştı.

Bomba32 Ailesi olarak elim kazada hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞIN BİRİ

03 Aralık 2019 Salı 00:31

kazazade ben yanılıyorumda diger yorumculardamı yanılıyor aynı şeyi yazdılar oku bi oku

VATANDAŞIN BİRİ

03 Aralık 2019 Salı 00:30

kazazade uçakta degildimde o gün tıp fakültede oğlum ameliyattaydı o morgda yaşananları dışardan gördüm ve hostesin annesinin acile ****ürülürken nasıl saçlarını acıdan avuç avuç yolduğunu evet hava dolmuş içine ıspartaya kadar gelmişlerde tam inecekkenmi düşüyorlar...

VATANDAŞIN BİRİ

03 Aralık 2019 Salı 00:27

ne yazdımda gene begenmediniz akp liler işinize gelmiyor degilmi gerçekler hem bu yorum sizi niye bu kadar ırgalıyor ha...???? neden bu kadar tepkilisiniz fıtrat yazmadım diyemi anam o fıtratı siz yaratınız 300 madenci öldüde fıtrat dediniz bide utanmadan çok güzel öldüler dediniz utanmadan yorumlara begenmedi koyuyorlar gidinde sizi yaglayan yalakalara begewndi yapın

Kazazede

30 Kasım 2019 Cumartesi 22:04

Vatandaşın biri uçak kazasında uçaktamıydın. Sanki içindeymişsin gibi televizyonda duyduklarını çok bilmiş gibi yazmışsın. Ben kaza davasının tümüne katıldım. Olayı farklı yöne çekmeye çalışılıyor. Uçak arızalı parça eksik ve devlet göz yummuş . Atlasjeti iyi korudular. Ama Allah'ın adaleti bir kasım günü oda battı.

VATANDAŞIN BİRİ

30 Kasım 2019 Cumartesi 20:31

ilginç olan neydi biliyormusunuz uçak düşmemiş havalandırma açılıp içine dolan hava basıncından öldüler böylece düştü kimsenin burnu bile kanamamıştı diyorlardı çok degerli bilgiler buldular ülke kalkınacaktı birileri istemedi öl dü rül dü ler neden bugüne kadar araştırılmadı muhsin yazıcı adnan kahveci ve 4 murat lakaplı valimiz öl dü rül dü ler ve fetönün her yeri sardığı yıllarda bu kadar yazacagım

Halk

30 Kasım 2019 Cumartesi 20:18

Düştüğünü de kim söylemiş aynı ve tipkisi Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlunun da içinde bulunduğu uçağa yapıldı düşmedi DÜŞÜRÜLDÜ !!! Siz kimi uyuttugunuzu sanıyorsunuz !! O kazada kimler kimler vefat etti ve neler neler yapacaklardı bu ülke için !!

VATANDAŞIN BİRİ

30 Kasım 2019 Cumartesi 18:29

düşmedi düşürüldü bor madeni üzerinde çalışıyordu bilim adamları ve çok kıymetli maden bulmuşlardı bu kadar yazacagım türkiye çok zengin bir ülke olacaktı maalesefki ortadan kaldırıldı bu bilim insanları

ÖĞRENCİ

30 Kasım 2019 Cumartesi 16:11

O 50 yolcunun icinde bor ile calisan temiz nukleer enerji calismalari yapan Engin Arık ve ekibi de vardi. O nukleer santral ayrica bir parçacik hizlandiricinin da temellerini o****uracakti. 12 yil geçti ve bu calismalardan hiçbirine devam edilmedi. Ruhları şad olsun.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR