19 Nisan 2024 Cuma

TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞAN CİNAYET

TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞAN CİNAYET

Isparta

Eski sevgilisi Güleda Cankel’i vahşice öldüren Zafer Pehlivan cinayetin sinyallerini bir hafta önce sosyal medyadan “Canınız istediği zaman ölmeyeceksiniz” diyerek vermişti. Pehlivan, yine sosyal medya üzerinden, işlediği cinayeti şöyle duyurdu: “Bitti”

ISPARTA Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Güleda Cankel (19), ayrılmak istediği erkek arkadaşı Zafer Pehlivan (19) tarafından kaldığı apart dairede öldürüldü. Muğla’dan Isparta’ya gelerek işlediği cinayetten 3 saat sonra polis merkezine gidip teslim olan Pehlivan’ın ifadesine ulaşıldı. Pehlivan emniyetteki ifadesinde, Cankel ile görüşmek için 15 Kasım Cuma günü Muğla’dan Isparta’ya gittiğini, ardından kızın kaldığı aparta geçtiğini söyledi. Evde kimse olmadığını anlayınca otogara döndüğü öğrenilen Pehlivan, iki gün burada bekledi. 17 Kasım Pazar günü saat 18.00 sıralarında ikinci kez Cankel’in kaldığı aparta giden Pehlivan ışığın yandığını görünce zili çaldı.

EN SON ANNESİYLE KONUŞTU

Cankel’in kapıyı açıp, kendisini görünce hızla kapattığını daha sonra yeniden açtığını anlatan Pehlivan, emniyetteki ifadesinde şunları söyledi:

“İçeri girdim, sonra kapı çaldı. Gelen, Osman diye biriydi. Güleda içeri almak istemedi. Ben Osman’ı gördüm, aşağı beraber indik. Osman bana Güleda’yı rahat bırakmamı söyledi. Ben de ‘5 yıllık arkadaşlığımız var, nasıl bırakayım?’ dedim. Osman’a gitmesini söyledim. O da gitti. Güleda ile eve çıktık. Annesini aradı. Kapatınca telefonu geri aldım.”

3 KEZ KAÇMAK İSTEDİ

Pehlivan, ifadesinin devamında, telefonu elinden aldıktan sonra Cankel’in, kapıya doğru koşmaya başladığını ancak kapı kilitli olduğu için kaçamadığını söyledi. Cankel’i boğazını sıkarak, yan odaya götürdüğünü anlatan Pehlivan'ın ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:

“Boğazını sıktığım için hava alamadığını, dışarı çıkmak istediğini söyledi. Markete gittik. Kaçmaya başladı. Sonra telefonunu istedi. Osman’ı aradığını görünce telefonu kırdım. Yine kaçmaya başladı. Yakaladım. Aparta götürdüm. Boğazını tekrar sıktım. Hava alamadığını söyledi. Dışarı çıkmak istedi. Dışarı çıkınca tekrar kaçmaya başladı. Yakaladım.”

ŞİKÂYETÇİ OLMADI

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekiplerinin geldiğini ancak Güleda’nın kendisinden şikâyetçi olmadığını öne süren Pehlivan’ın, “Onu hastaneye götürdüler. Hastaneye gittim, sonra Güleda’yla beni karakola götürdüler. Güleda şikâyetçi olmadı. Onu evine götürdüler. Beni de bıraktılar. Aparta gittim. Nasıl olduğunu sordum. Kötü olduğunu söyleyince hastaneye götürdüm. Daha sonra eve döndük, uyumuşuz. Saat 10.00 gibi kalktık. Güleda bana, ‘Sen nasıl erkeksin? Beni dövdün’ dedi” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

 

Zafer Pehlivan, Güleda Cankel’i saat 11.00 sıralarında öldürdüğünü belirttiği ifadesinde, “Boğazını sıktım. Morarmaya başladı. Sesi gitti, boğazından hırıltılar geliyordu. Orada bulunan kabloyu gördüm. Boğazına sardım ve sıkmaya devam ettim. Sonra kalbini kontrol ettim. Yaşadığını görünce bıçağı kalbine sapladım. Ben de karakola geldim” dedi. Cankel’in cenazesi, memleketi Muğla’ya getirilerek toprağa verildi.

POLİSİN İHMALİ VAR

Güleda Cankel’in öldürülmesiyle ilgili polisin tutumu tartışma yarattı. Kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi için alınması gereken önlemler ve polisin olaylara müdahalesindeki eksikliklere dikkat çeken uzmanların tepkileri şöyle:

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu: Anında müdahale can kurtarıyor. İlla kadının ‘Ben şikâyetçiyim’ demesi gerekmiyor. Anlık müdahale yapılmazsa sonuç ölüm oluyor maalesef.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

selim

26 Kasım 2019 Salı 10:42

polis ne yapacak savcı saldıktan sonra kızımıza Allah rahmet etsin,gençlerimizi dizi ve s**** oyunlar bozuyor orada ölenler ölmüyor geri geliyor ama öldürülen geri gelmiyor sonra aklı başına gelince bitti oluyor bitti ne kadar kolay demesi seven adam seven genç sevgisine sahip çıkar sabırlı olur denizler hep durgun değildir hırçınlaşır dev dalgalar olur önemli olan dev dalgalara rağmen gemiyi sağ salim limana ****ürmek gemiyi terk etmek değil

yigit

24 Kasım 2019 Pazar 21:02

böyle lanet ****lerin Allah garanti belasını verecek.Buna hayvan bile demem ancak yaratık p...ç denir.Sen kimsin de ölme garantisi veriyorsun be p...ç...Dilerim Allah hem bu dünyada hem ahirette iblislerin arasında yaşamak nasip eder sen ve senin gibi yaratıklara...

Ak ıspartalı

23 Kasım 2019 Cumartesi 02:30

Hep bunlar imansızlıktan ve dinden uzaklaşmaktan kaynaklanıyor. rahmetli kızımızın başı da açık. Böyle olunca erkeklere davetiye çıkıyor haliyle. Keşke kapatsaydı başını.

YABANCI

20 Kasım 2019 Çarşamba 22:51

2 yaşından başlayıp silah oyunları oynatan, kılıç oyunları ile öldürmeyi öğreten, 10 yaşında internet kafelerde savaş oyunları ile büyüyen, 15 yaşlarında ailecek kurtlar vadisi ve benzeri filimlerle gençlere polat alemdarı rol modeli olarak gösteren bu toplumun hiç mi suçu yok bu cinayetlerde. Birgün olsun çocuklarımıza canlıları, insanları sevmeyi, şefkati, merhameti, acıma duygusunu, başkalarının can ve mal güvenliğine dokunmanın çok kötü birşey olduğunu öğrettikmi ki üzülüyoruz şimdi.

TARAFSIZ

20 Kasım 2019 Çarşamba 18:32

RAHMETLİ KIZCAĞIZ ŞİKAYETÇİ OLMAMIŞ POLİS KARDEŞLER NE YAPSIN.YAPARLAR ŞIKAYET EDERLER YAPMAZLAR ŞIKAYET EDERLER.ONLAR OLMAZSA EVİMİZDEN ÇIKAMAYIZ.AĞZI OLAN KONUŞUYOR. ...

.......

20 Kasım 2019 Çarşamba 15:17

polisi suçlayacağınıza siz önce gidin kanunları değiştirin şikayetinden vazgeçmiş napsın polis adım adım herkesi takipmi edecek nerde caydırıcı cezalar polis yakalıyo savcı bırakıyo

Pdr

20 Kasım 2019 Çarşamba 14:50

Herifin ne kadar hırçın, ne kadar katıl olduğunu anlamak için 2. Fotoğrafa dikkatle bakın

Vatandaş

20 Kasım 2019 Çarşamba 13:06

Bu kadar psikopat ne ara bu toplumdan çıkar oldu. Cinayeti anlatırken sanki pikniğe gidişini anlatır gibi rahat. Toplum içinde normal gibi görünüp aramızda yaşayan, aslında acil olarak tımarhaneye kapatılacak kadar ağır vakalar ile dolu. Yığınla aile üniversite çağına kadar getirdiği evladını geleceğini kurtarsın diye başka şehirlerde okumaya gönderiyor. Sonra bir psikopat çıkıp saçma sapan bir gerekçeyle gencecik birinin yaşam hakkını elinden alıyor. Ey hükümet idamı ne zaman getireceksin?

HASAN KORKMAZ

20 Kasım 2019 Çarşamba 11:59

ARKADAŞLAR BARO BAŞKANI POLİSİN İHMALİ VAR DEMİŞ DOĞRU DEMİŞPOLİSİN GÖREVİ DAVACIMISIN DEMEK DEĞİL TARAFLARI ALARAK ADLİYEYE GÖTÜRMEKTİRKARARI ANCAK HAKİM SAVCI VERİRSORUMLULAR BULUNARAK GEREKEN YAPILSIN

Saldım çayıra

20 Kasım 2019 Çarşamba 11:38

Apart sistemi bunu cinayet te tek başına kalması ve sorgusuz sualisiz herkezin girib çıkması yurt ta olaydı bu şekilde olmazdı apartlar milletin başına büyük bela olacaktır ya fuhuş yada buna benzer şeyler gündemde tutar sırf birileri para kazanacaktiye bunların önü açıldı konrol altında olmalı herzaman apart sahibi acaba kapıya bir güvenlik koysaydı bu olurmuydu hep bi dünya soru işareti

Nevres Baykal

20 Kasım 2019 Çarşamba 11:18

Allah genclerimizi korusun, cok üzücü .Rabbim anne babalarina sabir versinDenecek daha söz cok ama ...

Adam gibi adam

20 Kasım 2019 Çarşamba 10:16

Polisler gece gece uğraşmamak için iki tarafı gönülleyip gönderiyorlar. Bizimde başımıza bi darp vakası geldi. Polis şikayetten dolayı bulunmazlar kim olduğu belli değil mobeseler çalışmıyor kimbilir nereye gitti diyerek bizi caydırmak istedi biz caymadık ama ne yazık ki durum bu. Kimse nöbetinde vukuat çıksın istemiyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR