28 Mart 2024 Perşembe

Türkiye'nin gözü bu toplantıda: Kararlar belli oluyor

Türkiye'nin gözü bu toplantıda: Kararlar belli oluyor

Isparta

29 Nisan'da başlayan tam kapanma bu sabah saat 05:00 itibariyle sona erdi. Kontrollü normalleşme takvimi işlemeye başladı. Bugün kritik kabine toplantısı var ve toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunacak.

Kabine toplantısında 17 günlük tam kapanma sürecinin sonuçları analiz edilecek. Nüfusa oranlı il vaka haritası üzerinde değerlendirme yapılacak.

Esnaf Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir dizi talepte bulunmuştu. Erdoğan'ın ise bu taleplere yönelik açıklamalar yapması bekleniyor.

Esnafın taleplerinin başında tam kapanmanın bir daha olmaması geliyor. Tam kapanmanın bir daha olması halinde ise zararın devlet tarafından karşılanması talep edildi.

Borç ya da faizli erteleme yerine doğrudan karşılıksız destekte bulunulması esnaf tarafından istenen bir diğer talep olarak öne çıktı.

Esnaflar dükkanlarını açamadıkları için aldıkları borçları ödeyememekten yakınırken mevcut borçların yıl sonuna kadar faizsiz olarak ertelenmesini istedi. SGK prim borçlarına yönelik de esnaflar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kolaylık istiyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

500 ıspartalı

18 Mayıs 2021 Salı 13:03

Artık vatandaştan isteyecek bir şey kalmadıen son helallik istiyor

Murat

17 Mayıs 2021 Pazartesi 13:33

Çarşının ve trafiğin haline bakılırsa buğün 20 gün önceye döneriz hala bilinçlenmedik çarşı arı kovanı gibi bide 1 haziranda çoğu yer açılırsa bilmiyorum artık nolur.Bu şekilde kalabalık olursa olan esnafa öğrenciye olacak maalesef yine kapatırlar.

esnaf

17 Mayıs 2021 Pazartesi 12:59

1 ay da 30,000 vaka silindi 1 hafta daha bu şekilde kapanma olsa demekki komple bitecek. şuan 10,000 vaka kaldı. 1 hafta daha sıkarız kemerleri kapatın bitsin sonra eskiye dönelim açalım dükkanlarımızı.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR