15 Mart 2024 Cuma

TÜRKİYE'NİN EN GELİŞMİŞ HAYVAN BARINAĞI OLACAK

TÜRKİYE'NİN EN GELİŞMİŞ HAYVAN BARINAĞI OLACAK

Isparta

Isparta Belediyesi eski Burdur Yolu üzerinde hayvan barınağı kurma çalışmalarına devam ediyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 49 dönümlük ormanlık alan içerisinde yapım çalışmaları devam eden hayvan barınağında incelemelerde bulundu. Günaydın, Türkiye’nin en gelişmiş hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezinin Isparta’da olacağını söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın,hayvan barınağı projesinde doğal ortama uygun malzemeler kullanıldığını,bunlardan birisinin de Isparta’ya has olan ve kayrak taşı olarak bilinen taş döşemesi olduğunu kaydetti. Yayaların ve araçların kullanacağı barınak alanındaki yolların kayrak taşı ile döşendiğini kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Hayvan barınağımızda ayrıca peyzaj çalışmalarımızda gerçekleştirilecek. 49 dönüm alan içerisindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Pergolalar yapıyoruz, yerleri bölgenin taşıyla döşüyoruz. Yerli taşı yerinde kullanmak mimari açıdan önemlidir. Burası sadece hayvan barınağı olarak değil,herkesin görebileceği, vakit geçirebileceği, çocuklarımızın bu doğal alanda iyi bir gün geçirebileceği doğal alan olacak. Barınağımıza sarmaşık güllerden ağırlıklı olarak çeşitli peyzaj çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Hayvan barınağında betonlaşmaktan kaçındıklarını mümkün mertebe doğallıktan yana çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Günaydın,“Hayvan barınağı çocuklarımızın eğlenebileceği, masal evinde hoş vakit geçirebileceği, hayvan sevgisini kazanabileceği bir yer olacak. Hayvanı seven insanı sever. Sosyolojik ve psikolojik olarak insanlarımız burada kendilerini rahatlamış hissedecek. Burası peyzajıyla, doğal yapılarıyla barınağın ötesinde bir çalışma olarak görüyorum. Türkiye’ye örnek bir alan olacak. Şimdiden toplumumuza bu hayvan barınağımızın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İçerisinde kedi ve köpek evlerinin bulunduğu hayvan barınağında, kedi ve köpekler için ayrı ayrı hastane, kısırlaştırma merkezleri, ameliyathane, anne ve yavruların aynı yerde kalabilecekleri yuvalar, normal yuvalar ve karantina bölgeleri yer alıyor. Köpekler için ayrıca ormanlık alan içerisinde doğal barınaklarda bulunacak. Bakımı tamamlanan hayvanlar doğal ortamda yaşayacak. Bunun yanı sıra hayvan barınağına gelecek olan çocuklar için masal odaları, eğlence yerleri ile yetişkinler için dinlenme alanları da oluşturuluyor. Hayvan barınağında bir yandan inşaat çalışmaları devam ederken, diğer taraftan da çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Aylin

01 Mayıs 2017 Pazartesi 13:44

Teşekkürler belediye başkanım bu ıspartada büyük bir ihtiyaçtı birde kiralardaki artışlar içinde bir çözüm bulsanız siz yaparsanız en güzelini yaparsınız sizden acil bir çözüm bekliyoruz

Ayten

01 Mayıs 2017 Pazartesi 13:42

Sayın başkanım tokiden ümidi kestik siz bir proje yapsanız dar gelirlilerde kiradan kurtulsa yetişemez olduk kira ödemelerine

Ademoğlu

30 Nisan 2017 Pazar 20:03

Biran önce bitirsinlerde ayazmana daki köpek sürüsünü ****ürsünler. Çoluk çocuk parkta yeşil alanda köpek pisliğine basıyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR