29 Mart 2024 Cuma

Türkiye'de örneği yok Tarım Bakanlığı'nın bile dikkatini çekti

Isparta'nın en büyük gübre ve tarım ilaçları bayii Yaprak Tarım, çalışanlarını kanserden korumak için havalandırmalı raf sistemi kurdu.

Isparta

Isparta merkezde 2, Eğirdir ve Uluborlu'dada birer tane olmak üzere 4 mağaza ile tarım ilaçları ve gübre ticareti yapan Yaprak Tarım, Türkiye'de bir ilke imza attı. Tarım ilaçlarının insan sağlığını verdiği zararın farkında olan İşadamı Ünal Turgut, havalandırmalı raf sistemi kurarak bir ilke imza attı. Öncelikle çalışanların sağlık güvencesini sağlayan havalandırmalı raf sistemi müşteriler için de kolaylık sağlıyor.

            Yaprak Tarım Sahibi Ünal Turgut, Türkiye'de ilk olan havalandırmalı raf sisteminin Tarım Bakanlığı'nın da dikkatini çektiğini söyledi. Tarım ilaçları satıcıların için Bakanlığın bir standart oluşturma hazırlığında olduğunu belirten Turgut, Isparta'da kurulan bu sistemin Türkiye'de yaygınlaşacağını umduklarını kaydetti. 100 bin TL'ye mal edilen havalandırmalı raf sisteminin çalışanların sağlık güvenliği için yaptığını belirten Turgut,"tarımsal ilaçların insan sağlığına zararını herkesce malum. Burada çalışan bizler akşama kadar hava soluyoruz. 20'e yakın çalışanım var. Burada hava soluyarak kanser riski altında olmasına göz yumamazdık. Bu sistemi kurduk. Tarım ilaçları havalandırmalı raflarda korunarak çalışanlara zararını bertaraf ediyoruz. Müşterilerimiz de memnun. Alacağı ürünü görerek daha kolay temin edebiliyor" diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Neff

13 Haziran 2015 Cumartesi 16:52

Zeki adam her yaptığı işte zekasını gösterir.

MAHMUT AKSU

12 Haziran 2015 Cuma 11:10

bir kaç defa alış veriş etme imkanım oldu. müşteriye davranış, bilgilendirme üzerine gerçekten tecrübeli elemanlara sahip. hemen satalımda parasını alalım mantığı yok. verdiği zirai ilaçlar hakkında bilgiye sahip ve bu bilgiyi vermekten usanmayan elemanları ile güzel bir ticaret yapıyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR