19 Nisan 2024 Cuma

Türkiye'de ormanlık alanlara giriş yasaklanmalı

Türkiye'de ormanlık alanlara giriş yasaklanmalı

Isparta

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan ve daha sonra bir çok ilde ve bölgede meydana gelen orman yangınlarının ardından şuan için acilen tüm Türkiye'de ormanlara girişlerin yasaklanması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Çatal, yangınlar yayılıyor, söndürme ekipleri dağıldı, yorgun. Hava halleri çok kötü ve yeni yangınlara yetişilemiyor dedi.

Tüm Türkiye'yi derinden yaralayan Manavgat yangının ardından bir çok ilde ve bölgede çıkan son olarak Marmaris'te başlayan orman yangını sonrası ISUBÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çatal, uyarıda bulundu. Çatal, "Acilen ikameti olanlar dışında tüm Türkiye'de ormanlara giriş yasaklanmalıdır" dedi.

Çatal açıklamasında ise; "Ormanların içerisinde bir çok insanlar denize ve pikniğe gidiyor. İlk olarak mangal yapılan yerleri kapatalım. Bir kaç gün kimse alınmasın. Marmaris'te de bir yangın çıktı. Şuanda hava şartları zor olduğunu için rüzgarın şiddetiyle en yüksek risk seviyede ve şartlar çok kötü. Yangın söndürme ekipleri yoruldu. Tüm Türkiye'de ormanlık alanlara girişlerin yasaklanmasını istiyoruz. Mesire yerleri ve piknik yerleri ve sosyal kültürel etkinlik yapılan yerler aktiviteler durdurulsun" dedi. 

OTEL YAPILACAK, İMARA AÇILACAK YALAN BİLGİLERİ DİLE GETİRMEYİN

Prof. Dr. Çatal ayrıca, ateşin tam ortasına dalan ormancılık camiasının şevkini kırmamak için "Otel yapılacak, İmara açılacak" yalan bilgilerini lütfen dile getirmeyin. Örneği de yoktur. Bodrum-Güvercinlik örneği verilmektedir. Orası turizm alanı olup, yangın ile birlikte imara açılması söz konusu değildir. Bilinsin ki Anayasa'nın 169.maddesi ile yanan orman alanları korunmakta ve bir vejetasyon döneminde tekrar orman ekosistemine kazandırılmaktadır" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hasan

31 Temmuz 2021 Cumartesi 17:31

Valiler daha ormana girişleri yasaklamadan hocamız ileriyi ön görüp güzel bir açıklama yapmış. Şuan valiler geçte olsa birer birer ormanlara girişleri yasaklamaktalar.

Basın dikkat

30 Temmuz 2021 Cuma 16:46

Zamanında bu tür hocalarımızı basına çıkarsalardı belki tedbir alınırdı. Bizim ülkede önce bir bela olacak sonra hocasözü dinlenecek

Garipsiniz

30 Temmuz 2021 Cuma 16:44

Klasik Türkiye'm. İşinin ehli insanlara bile laf atacak kadar rezil... Serbest mesleği baya iyi biliyor tek hücreliler. Avukat, hakim,mühendis maşallah ya size.

Biz

30 Temmuz 2021 Cuma 16:43

Ya bu üzücü süreçte birbirimize destek olacağımıza hala adamı dikkate almıyorsunuz. Adam orman profesörü napsaydı depremle alakalı mı uyarsaydı

Şaştım

30 Temmuz 2021 Cuma 16:36

Bir baltaa sap olmamış ki**** koca profesore laf atıyor. Siz de olun sizde açıklama yapin

...

30 Temmuz 2021 Cuma 16:30

özetle yangın ve imara açılışın alakası yokmuş :))) yangından sonra açılan imar örnekleri de yokmuş :)))))))))))))) he aynen hiç yok hiç alakası yok :)))) google a yangın ve imar yazınca çıkan yüzlerce villa otel tatil köyü yazlık....... hangi ülkede yapılmış acaba bi bakın isterseniz.

SDÜ DOÇ DR

30 Temmuz 2021 Cuma 16:29

Yılmaz Hocanın yanan alanlar için yangına dayanıklı ağaçlar ile ilgili çalışması var. Ulusal basına da çıktı. Böyle tecrübeli bir hocanın bence daha çok ulusal basında yer alması lazım

ormancı

30 Temmuz 2021 Cuma 16:27

artistik puan 10 teknik puan 0.

Ispartalı

30 Temmuz 2021 Cuma 16:25

Haberin içeriğini okumadan yorum yapanlara şaşırıyorum. Size aykırı gelen ne var haberde

kerem

30 Temmuz 2021 Cuma 15:38

Müthiş bir öneri(!) ,hiç kimsenin aklına gelmez.

işte bu

30 Temmuz 2021 Cuma 15:32

aşırı sıcak ve riskli havalarda ormana girişler yurtdışında yasaklanabiliyomuş, ben bizde böyle bişeyi hiç duymadım, birde araba devrildikten sonra yol gösteren çok olur denirya, yazın korucu ormancı bekçi hatta kışladaki asker dahil ormanlarda gözcü nöbetçi gezici olsa böyle bişey düşünülse çokmu zor olurdu, kusura bakmayın ama devlet zafiyette..!!

Melis

30 Temmuz 2021 Cuma 14:32

Hemen de atılın ortaya şöyle yapılsın böyle olsun diye. Çok bilmiş seni. Senin söylediklerini düşünebilmek için üniversite okumaya gerek yok.

Arhan

30 Temmuz 2021 Cuma 13:31

yangın çıkınca alim kesilirler. tavsiye veren çok olur. Bir kaç kişi kendini tanıtma işine girer. her zaman böyle olmuştur.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR