29 Mart 2024 Cuma

Türk Diş Hekimleri Günü Kutlandı

Türk Diş Hekimleri Günü Kutlandı

Isparta

“22 Kasım Türk Diş Hekimleri Günü”, Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Isparta Burdur Diş Hekimliği Odası işbirliğiyle düzenlenen bir programla kutlandı.

Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Timuçin Baykul, Ülkemizde 1908 yılından bu yana dişçilik eğitimi verildiğini söyledi.

Konuşmasının devamında Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinin gelişimi hakkında bilgiler veren Baykul, “Sağlık hizmetinin yanında başarılı akademik çalışmalara da imza atan Fakültemiz hem şehrine hem bölgesine üst düzey hizmet vermeye devam etmektedir.” diye konuştu.

 


Isparta Diş Hekimleri Odası adına bir konuşma yapan Dr.Gülşen Uluçay ise genel sağlımızın ayrılmaz bir parçası olan ağız ve diş sağlığının her geçen gün daha da önem kazandığını ifade ederek sağlık hizmetlerinin herkesin her zaman ulaşabileceği nitelikte olması gerektiğini vurguladı.

 

 


 

Sağlık hizmetlerinin tüm insanlığı ilgilendiren çok önemli bir hizmet olduğunu belirten Isparta Valisi Vahdettin Özkan da daha kaliteli bir hizmette herkese roller düştüğünü söyledi. Sağlık hizmetleri memnuniyeti konusunda Isparta’nın, Türkiye genelinde ilk sıralarda yer aldığını da sözlerine ekleyen Özkan, “Evrensel düzeydeki standartların üzerine çıkmak için çalışmalar yapmalıyız.” dedi.

 Programda, meslekte 40. ve 50. Yılını dolduranlar diş hekimlerine plaketlerinin takdim edilmesinin ardından Diş Hekimliği Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen beyaz önlük giyme törenine geçildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR