25 Nisan 2024 Perşembe

TURİST SAYISINDA ARTIŞ

Isparta turizmden aldığı payı her geçen yıl giderek artırıyor.Yapılan tanıtım çalışmaları sayesinde Isparta'da Bakanlık ve Belediye belgeli işletmelerde konaklayan turist istatistiklerindeki artış dikkat çekti.

Isparta

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre konaklayan yerli ve yabancı turist sayısı 2014 yılı ilk 6 ayında 164 bin 466 iken, bu rakam 2015 yılı ilk 6 ayında 175 bin 429'a ulaştı.

 

Yüzde 7'lik artışın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personelininkatkılarıyla turizm sektörünün azimli gayretli çalışmaları sonucu oluştuğukaydedildi. Söz konusu rakamlara Süleyman demirel Havaalanını transit olarak kullanan İran'lı turistler ve Gül Bahçeleri'ni gezmeye gelen günübirlik uzakdoğulu turistler dahil edilmedi.Bunlarında hesaba katıldığıda yılın ilk 6 ayında yaklaşık 200 bin turist'in Isparta'ya geldiği tahmin ediliyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ıspartalı

29 Temmuz 2015 Çarşamba 10:44

temizlik imanın yarısıdır diyen biz türk milleti olarak.imanınızı görmek istiyorsanız bedreye gidin görün.ben türklüğümden müslümanlığımdan utanır oldum.turist gelse ne der acaba

ıspartalı

29 Temmuz 2015 Çarşamba 10:37

geçen hafta il dışından gelen misafirlerimi gezdirmek için eğirdire ****ürdüm.Keşke ****ürmez olaydım.Aman tanrım o ne pislik o ne rezillik ne bir tuvalet var ne bir soyunma giyinme kabini var ne bir çeşme var heryer çöplük pislik çocuk bezleri yüzüm yere geçti.En kötüsüde misafirlerimin şu sözü oldu.DEMİRELİN MEMLEKETİNE hiç yakışmıyor bu dediler.koltukalarında oturan tüm yetkililere saygılarımladuyrulur vali belediye başkanı il kültürmüdürü çevre koruma başkanı çevremüdürlüğü vs vs tüm yetkil

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR