26 Nisan 2024 Cuma

TÜRBE KADERİNE TERK EDİLDİ

Isparta'da Hasan Hüseyin Baş Dede'ye ait türbenin virane görüntüsü, tepkilere yol açtı.

Isparta

Yenice Mahallesi, 2527'nci Sokak'ta eski bir un değirmeni içinde bulunan Hasan Hüseyin Baş Dede Türbesi, kaderine terk edilmiş durumda.Virane haldeki türbenin içindeki çöp yığınları ve değirmen malzemeleri, içeri girmek isteyenlerin geri dönmesine neden oluyor.

ZİYARETÇİLER TÜRBENİN HALİNE İSYAN ETTİ

Türbeyi ziyaret etmek isteyenler, gördükleri manzara karşısında isyan etti. Türbeyi ziyaret ettiğinde şok geçirdiğini belirten Tülay Özkartal, "Bu geçmişimize, ceddimize saygısızlık. Burası düzene girse ve dualar edilse ne kadar güzel olur" dedi. Bu türbe için Isparta Valiliği'ne, belediye başkanlığına ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne başvurduğunu aktaran Özkartal, "BİMER vasıtasıyla da başvuruda bulundum.Büyük insanlarımız burayı görsün. Bir parça düzene katılsın. Bir vatandaş olarak atalarımıza biraz daha saygı istiyorum" diye konuştu.

TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN HAZIRLADIĞI KİTAPTA DA TÜRBENİN BU GÖRÜNTÜLERİ YER ALIYOR

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve daha sonra toplatma kararı alınan 'Isparta ve Çevresindeki Türbe ve Ziyaret Yerleri' kitabında da Hasan Hüseyin Baş Dede Türbesi'nin atıl ve harap vaziyetteki görüntüleri yer alıyor. Türbe ile ilgili kesin bir bilgi bulunmazken, Hasan Hüseyin Baş Dede'nin Isparta'nın Hıristiyanlardan alınışı sırasında başarı gösteren dervişlerden olduğuna inanılıyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ali mert

31 Mayıs 2015 Pazar 23:18

bu kadın show yapıyor kocası ve kendisinin ruh hali yernde değil tanıyanlara sorun bi deli kuyaya taş atar kırk akıllı çıkartamaz durumuna gelmesin

KIBLEYE BAKIN

31 Mayıs 2015 Pazar 07:18

MEZARIN BAŞI İLE KIBLESİNE BAKIN.UYANIN.KIBLEYE BAŞ GELMEZ.KIBLEYE SAĞ YAN GELİR.NASIL TÜRBE BİR AÇIKLAYIN.

ACI GERÇEK

31 Mayıs 2015 Pazar 07:16

BURASI TÜRBE DEĞİL.TÜRBE DİYEN KİMSE OZAMAN GEÇMİŞİ ANLATSIN.ORANIN SAHİPKERİ DAHİ O MEZARIN NE OLDUĞUNU BİLMİYOR.O KADIN ŞOV YAPIYOR.BU HABERİ YAPARKEN VALİLİĞE SORDUNUZMU.ORADA SADECE BİR MEZAR VAR.İNSANLARI YANILTMAYIN.LÜTFEN

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR