29 Mart 2024 Cuma

TURAL MÜJDEYİ VERMİŞTİ

ISPARTA Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, geçtiğimiz günlerde esnaf ve yeni girişimciler için müjdeli haberler vermişti. Bugün ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve yeni girişimcilere sıfır faizli kredi uygulamasının başladığını bildirdi.

Isparta

 Canikli, yazılıaçıklamasında, esnaf ve sanatkarlara kredi kefalet  kooperatifleri aracılığıyla kullandırılankredilere ilişkin Bakanlar Kurulu kararının 21 Ocak'ta Resmi gazete'de yayımlandığını anımsattı.  Söz konusu karar ile kaybolmaya yüz tutanmeslek kollarında faaliyet  gösterenesnaf ve yeni girişimcilere sıfır faizli kredi uygulamasının başladığını  belirten Canikli, şunları kaydetti:

 "Esnaf vesanatkarlarımızın beklentileri sonrasında Sayın Başbakanımız  tarafından müjdelenen uygulamalar BakanlarKurulu kararı ile hayata geçti.  Böyleceel dokumacılığı, bakır işletmeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma  ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık,bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık,yemenicilik,  oyacılık ve bu işlerebenzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığı tarafından kabul  edilen geleneksel, kültürel, sanatsal değeriolan ve kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyetini sürdüren esnaf ve sanatkara pozitif ayrımcılıkyapılacak."

 Canikli, ilgilimeslekleri icra edenlerin 2015'te kullanacağı kredilerin faizinin tamamının Hazine tarafından karşılanacağınıbelirterek,  uygulamanın, kültürel vesanatsal değerlerin yeni kuşaklara aktarılmasında köprü  işlevi görenlere hükümetin vefa göstergesiolduğunu ifade etti.

EN AZ 3 YILLIK USTALIK BELGESİNE SAHİP OLAN...

 Bakan Canikli ayrıcayeni düzenlemeyle kredi başvuru tarihi itibarıyla en az 3 yıllık ustalıkbelgesine sahip olan ve ilgili meslek kolunda son 1 yıl  içinde kendi adına işletme kurduğunubelgeleyen girişimci esnaf ve sanatkarların da sıfır faizle kredi kullanma imkanına kavuştuklarını açıkladı.

 İmalat ve tamirat ilehizmete ilişkin meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara kullandırılan krediler için ödenmesigereken  faizin yarısının Hazinetarafından karşılanacağını bildiren Canikli, 2002-2014  döneminde, Türkiye genelinde kredi ve kefaletkooperatifleri aracılığıyla  yaklaşık 1milyon 100 bin küçük işletme, esnaf ve sanatkarın kullandığı düşük  faizli kredilerin 39,9 milyar lirayaulaştığını kaydetti.

 Bakan Canikli,hükümetin konuya verdiği önem doğrultusunda bu kredilere tahsis edilen kaynakların 2015 yılı bütçesinde 600 milyon liraolarak  belirlendiğini vurgulayarak,"Sayın Başbakanımız bu ödeneğin 750 milyon liraya  çıkarılacağını müjdelemiştir. Bu ödeneğintamamının 2015 yılı içerisinde kullanılması halinde, küçük işletmelerin, esnaf ve sanatkarınkullanabileceği  toplam kredi hacminin 16milyar lirayı aşması beklenmektedir" değerlendirmesinde  bulundu.  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bojuware 201

31 Ocak 2015 Cumartesi 16:41

önce sana yeni bir format atar sonra rafa koyar satarım esnaf kimmiş görürsün. Hırsıza yalancıya teşekkür edip onların yoluna girme.

ESNAF

29 Ocak 2015 Perşembe 22:06

Bu yorumu yapan kesin esnaf deyil yav kardeşim esnafa verilen kredilerlerle AKP ye veya yandaşlara deyil esnafa verilecek sende burjuvasın galiba tşkler AKP tşkler başkan

Bojuware 201

29 Ocak 2015 Perşembe 18:27

esnafa değil AKP ve yakın kesimlerinize avanta dağıtacaksınız adam gibi açıklama yapın...

ESNAF

29 Ocak 2015 Perşembe 20:34

Avantacı avantanmı kesildi önce haberi oku tabi okuma özrün yoksa haber akp ye yandaşa deyil ESNAFA faizsiz kredi verilecek.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR