25 Nisan 2024 Perşembe

TURAL BÖLGEYİ TEMSİL ETTİ...

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (EKK) Göller Göller Birliği Başkanı aynı zamanda Isparta (EKK) Başkanı Ahmet Tural, Avrupa Karşılıklı Garanti Kuruluşları Birliği (AECM) Kongresi'nde bölgemizi temsil etti.

Isparta

İstanbul’da gerçekleştirilen ve iki gün süren kongrenin çok faydalı geçtiğini belirten  Ahmet Tural, AECM  Kongresine Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Gümrük Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül ve AECM Başkanı Jose Figueiredo'nun katıldığını bildirdi.

 Torba Kanun’da yapılan değişikliğe paralel olarak Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin (TESKOMB), üyelerinin 860 milyon liralık borcunun 400 milyon liralık faizini sildiğini ifade eden Tural,  "Kalan 460 milyon lira taksitle yeniden yapılandırılacak. TESKOMB kısa bir süre sonra da aracılık ettiği esnaf kredilerinde sıfır masraf uygulamasına başlayacak" dedi. 
                Kredi Garanti Fonu (KGF) ve TESKOMB’un ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Avrupa Karşılıklı Garanti Kuruluşları Birliği’nin (AECM) Kongresi’ne Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin katıldığını belirten Tural, "Sayın Bakan, borçlarını zamanında ödeyemeyen 91 bin bin esnafın sıkıntısını giderecek bir düzenleme yaptıklarını söyledi. Bu kapsamda 860 milyon liralık borç birikimi  var. Bunun 400 milyon liralık faizi TESKOMB tarafından silindi. Sayın Bakan, borçların yapılandırılması imkanından kefillerle birlikte yaklaşık 230 bin kişinin yararlanacağı bilgisini paylaştı" dedi. 
                Tural, kongrede  TESKOMB Başkanı Kadir Akgül'ün de çok kısa süre içinde esnaf kredilerinin sıfır masrafl ı olarak kullandırılması için yapılan çalışmaların tamamlanacağını ve uygulamanın başlayacağı bilgisini verdiğini ifade etti.

                Kongrede  karşılıklı görüşlerin alındığını söyleyen Tural, toplantıya 65 ülkeden delegasyonun katıldığını ve 6 dilde çeviri yapıldığını ifade etti

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ESNAF

24 Ekim 2014 Cuma 12:45

SAYIN BAŞKANI TEBRİK EDERİZ. HAKİKATEN ŞÜKRÜ BAŞKAN İLE AHMET BAŞKAN ISPARTAMIZI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYOR KENDİLERİNE BAŞARILAR DİLERİZ.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR