20 Nisan 2024 Cumartesi

Tural'dan trafik sigortası primi tepkisi!

Tural'dan trafik sigortası primi tepkisi!

Isparta

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Ahmet Tural, sigorta şirketlerinin taleplerinin yerine getirilmesine rağmen trafik sigortası primlerinde bir düşüş olmadığını belirtti.

Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Ahmet Tural, sigorta şirketlerinin taleplerinin karşılanmasına rağmen trafik sigortası primlerinde halen daha düşüş yaşanmadığına dikkat çekti. Şoför ve nakliyeci esnafının bu durumdan muzdarip olduğunu belirten Tural, bu esnaflar için bölgesel fiyat tarifesinin uygulanması gerektiğine işaret etti.

BEKLENTİLERİMİZİN KARŞILIĞINI HENÜZ ALAMADIK

Tural, şunları söyledi: “Zorunlu trafik sigortasıprimlerinin halen daha şoför esnafımızı olumsuz etkilediğini müşade etmekteyiz.Trafik sigorta primleri halen daha yüksek. Sigorta şirketlerinin zarar ettiklerini söylediklerini maddeleriniyileştirilme yapılmasına rağmen poliçe fiyatlarında bir indirim yapılmadı.Nisan 2016’da yapılan yeni düzenleme ile sigorta şirketleri yeni fiyat ilanetmedi. Halen daha hazine müsteşarlığı tarafından ilan edilen taban ve tavanfiyat uygulaması üzerinde poliçe kesilmektedir. Beklentilerimizin karşılığınıhenüz alamadık.

ARAÇ BAZINDA VEYA BÖLGESEL OLARAK TABAN YA DA

TAVAN FİYAT BELİRLENMESİNİ TALEP ETMEKTEYİZ

Aslında zorunlu trafik sigortaları her ile göre ayrı olmalıya da büyükşehirler, metropol şehirler ile küçük şehirler arasında mutlaka birfark olmalı. Hatta araç bazında bile aynı primler belirlenemesinde fayda var. Ankara merkez ile 150 kilometre uzağındaki Şereflikoçhisar İlçesindeki taksicinin aynı primi ödemesibeklenemez. Ya da İstanbul’daki bir taksici ile Şile’deki bir taksici aynıparayı kazanamaz. Yine İzmir’deki bir minibüsçü ile Kars’taki bir minibüsçününaynı primi ödemesi büyük bir adaletsizlik olur. Isparta’daki taksici ileAntalya’daki bir taksicinin aynı primi ödemesi mümkün değil, aynı parayı kazanmasıda mümkün değil. Bundan dolayı zaten her şeyi paraya yetiştirmeye çalışan şoföresnafımız için adil bir yol bulunması gerekmektedir diye düşünüyoruz.Yetkililerimizden araç bazında veya bölgesel olarak taban ya da tavan fiyat belirlenmesini talep etmekteyiz.

PRİMLER DÜŞECEKSE ŞOFÖR VE NAKLİYECİ ESNAFIMIZ NEFESALACAKTIR

Yeni düzenleme ile sürücünün kendi kusurundan dolayıyaralanma ya da vefat tazminatlarının hesaplanmasına standart getirildi. Artıksigorta şirketleri kime ne ödeyeceğini bilecek. Trafik sigortasından sağlıkgiderleri karşılanmayacak. Sağlık giderleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafındanödenecek. Sigorta şirketleri tedavi sonrasında sakatlık durumunda devreyegirecek.  Sigorta şirketi hasarlı araçtaeşdeğer yedek parça kullanabilecek. Kısmi onarımlarda sigorta şirketi yedekparça tedarik edebilecek. Düzenlemelerin hepsi şirketlerin lehine düzenlendi.Primlerin yüksek olmasına gerekçe gösterilen konuların hepsi bunlardır. Primlerdüşecekse şoför ve nakliyeci esnafımız nefes alacaktır. Ama maalesef esnafakesilen poliçelerde bir iyileşme görülmedi.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Olmaz

11 Temmuz 2016 Pazartesi 11:14

Fıyatlar kazık gıbı oldun mılletın cebı yansın ki, şapşal gıbı araba kullanmaktan korksun! Yoksa ver 100 tl, onune gelene carp, ne akıllısınız be!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR