23 Nisan 2024 Salı

Tüp mide ameliyatları

Şifa’nın personelleri fazla kilolarından Şifa’da kurtuldular

Isparta

Tüp Mide (Obezite) Ameliyatı  ile  Hastane personeli ve personel yakını da Şifa Hastanesini tercih ediyor.

Şifa Hastanesi Obezite Merkezi  Genel Cerrahi Uzmanları Doç.Dr. Celal ÇERÇİve Op.Dr. Yusuf AKDENİZ, 2011 yılından itibaren başarı  ile sürdürdükleri  Obezite ameliyatlarında hem kendi hastane personelinden bir çok çalışan ve yakınlarını hem de Isparta, Burdur Afyon ve Antalya’nın  yanı sıra tüm Türkiye’den ve özellikle  Almanya, Hollanda‘dan bir çok hastalarının olduğunu belirtti.

 

Op.Dr. Yusuf Akdeniz Obezite ameliyatlarının sadece görüntüsel bir iyilik sağlamakla kalmayıp kişinin sağlığını tehdit eden birçok önemli probleminin çözümüne yardımcı olduğunu söyledi. Obezite Ameliyatı krıterlerine sahip olan hastaların%90’nında hipertansiyon (yüksek tansiyon), diabet (şeker hastalığı), yüksek kan yağları (hiperlipidemi), hiperürisemi (ürik asid yüksekliği) gibi hayatı tehdit eden ve organları bozan kan değerlerinden kurtulmaları oldukça önemlidir” dedi.

 

Baturhan Ekşi  (ŞifaHastanesi İnsan Kaynakları Uzmanı)

Şifa Hastanesi İnsan kaynakları bölümünde görev yapan Baturhan Ekşi bundan tam 1 Yıl önce Obezite ameliyatı olmaya karar verdi. Uzun yıllardır uğraştığı kilo probleminin yanına sağlık sıkıntıları da eklenince,uzun zamandır taşıdığı yüklerinden kurtulmaya karar verdi  Ve Tam bir yılın sonun da  126 kilodan  90 Kilo’ay ulaştı.

Hiç acıkmadım, hiç zorlanmadım, bir gün olsun pişman olmadım ameliyat olduğuma…

Benim hikayem yıllar önce başladı, önceleri kilolu olduğum için sevimli bulurlardı beni, sonrasında  lise yıllarında ise herkesten farklı olduğumu anladım, bazen espirili oluyordu kilolu olmak, bazen moral bozucu, yıllar geçtikçe dönem dönem yaptığım spor ve diyetlerle hep 20 kilo verdim, birkaç ay sonra 3 eksik 5 fazla hep geri aldım.

Şimdi eski fotoğraflarıma baktığımda nasıl o kadar kilo almayı başarmışım, neden kendime bunu yapmışım diye çok düşünüyorum. Hala daha kızıyorum.  Keşke diyorum daha önceolsaydım bu ameliyatı insan kaçırdığı yılları düşünüyor ister istemez. Ve Şimdi yeniden hayata daha hafif başladığını… En önemlisi  de kilo yüzünde  henüz 30 yaşındayken başlayan sağlık sorunlarımın  tamamen bitti.

Dr. Mustafa Güneş (Şifa Hastanesi Acil Hekimi)

Obezite ameliyatının sadece görüntüsel bir düzelme için değil aynı zamanda uzun ve sağlıklı bir yaşam önemli olduğunu belirten yaklaşık  1,5 yıl önce bu operasyonu geçiren Dr. Mustafa Güneş, obezitenin sebep olduğu hastalıkları iyibildiğini, söylentilerin aksine  tam donanımlı bir merkez de, tecrübeli bir ekip tarafından yapılan  ameliyatın riskinin , birçok ameliyatın risk oranından farklı olmadığını  söyledi.Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum dedi.

Tuğba Akgün (Şifa Hastanesi Anjio Labaratuvarı  Hemşiresi)

Vücut Kitle endeksi hesaplamasında Obezite sınırında çıkıyorsanız  siz sadece biraz diyet yaparak zayıflayan şişman kişi değil, kronik bir hastalı olan birisiniz demektır. Elbetteki benim de çevrem debu ameliyatı olmadan önce birçok kişi vazgeçirmek için uğraştı. Benim için endişelendiklerini söylediler ama ben zaten hastane de çalışıyorum, süreçleri iyi biliyorum doktorlarımızın ve  tüm yardımcı ekibin işi ne kadar büyük bir ciddiyet ve tecrübe ile çalıştıklarını biliyorum,  önümde yaşanacak kocaman bir ömür var ve ben Şifa’ya güvendim. İyiki de Ameliyat oldumdedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR