19 Nisan 2024 Cuma

TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Isparta

Milliyetçi Hareket Partisi Isparta İl Başkanı Basri Sönmez, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. 

Başkan Sönmez, “Öğretmen; öğrenenle öğretileni buluşturan, öğrenenle öğretilmesi gerekeni kavuşturan bir akıl, görgü ve sorumluluk sahibi kişidir. Öğretmensiz bir toplum ruhen, fikren, ahlaken ve vicdanen fakir düşecek, geride kalacak, bu yüzden canlılık emarelerini kaybedecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu veciz sözü sanıyorum tüm hakikati gözler önüne sermektedir: Aziz Atatürk diyor ki; ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ Sahte kurtarıcıların hâkim olduğu, dogmaların sözünün geçtiği, ilmin ve irfanın dışlandığı bir millet hayatından istikrar beklemek, denge ve düzen ummak boşuna bir heves, boş bir gayrettir. Öğretmenin mağduriyet yaşadığı, itilip kakıldığı, ciddiye ve dikkate alınmadığı bir ülkenin ayakta kalabilmesi de oldukça zordur.

Öğretmenler Günü'nü kutladığımız bugünde irfan pınarlarımız olan öğretmenlerimizi minnettarlıkla hatırlıyoruz. Bildiğiniz üzere, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Talimatnamesi yayımlanmıştır. Bu suretle yurdumuzun her tarafında Millet Mektepleri açılarak yeni harflerle okuma yazma seferberliği başlatılmış ve eğitimde yeni bir milat ilan edilmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu seferberliğe “Millet Mektepleri Başöğretmeni” unvanıyla katılmış, eğitim ve öğretim alanında bir meşale yakmıştır. Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü 1981 yılından beri de Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, yurdumun her köşesinde azim ve sabırla görev yapan saygıdeğer öğretmenlerimizin, salgın sürecinde gerek destek ekiplerinde gerekse uzaktan eğitimde fedakarca çalışan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum. Ebediyete intikal edenlerle beraber terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehit öğretmenlerimize ve covid-19 hastalığı nedeniyle vefat etmiş öğretmenlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Görevlerini yapmış olmanın huzuruyla emeklilik günlerini geçiren öğretmenlerimize hürmetlerimle birlikte sağlıklı ve uzun bir ömür temenni ediyorum. Hayatta olsun olmasın Cumhuriyetimizin fedakar öğretmenleri her zaman kalbimizde yaşayacak, anıları yüreklerimizde tütecektir.'' dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kanun

25 Kasım 2020 Çarşamba 08:02

Sadece cumhur ittifakının demeliydi; ben kendileri dışında herkese terörist diyen zihniyetin kutlamasını kabul etmiyoeum

Kürşat

24 Kasım 2020 Salı 23:12

MHP deki oy kaybına nasıl engel olabiliriz

Öğretmen

24 Kasım 2020 Salı 22:42

Basri bey eski velilerimdendir. Bizimle ilgili sözlerinde tamamen samimi olduğuna tüm kalbimle inanırım ve gerçekten bir veli olarak da örnek bir insandır. Kendisine düşüncelerinden dolayı çok teşekkür ederim.

öğretmen

24 Kasım 2020 Salı 13:49

3600 ne oldu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR