29 Mart 2024 Cuma

Tüm hazırlıklar tamam

Tüm hazırlıklar tamam

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi, daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda öğretime başlayabilmek adına çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 2021-2022 Akademik Yılı Güz Döneminde verilecek yüz yüze eğitim için üniversitemizin çeşitli birimlerinde bir dizi hazırlıklar yapılıyor. Bu birimlerden Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile bir görüşme gerçekleştirdik. Daire Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Veli Çapalı, yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

YERLEŞKEMİZDE “HES KODU” ZORUNLULUĞU VARDIR

Yerleşke ve bina girişlerinde yer alan turnikelerden geçiş yaparken Covid-19 pandemisi tedbirleri kapsamında “HES Kodu” kontrollerinin yapıldığını dile getiren Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Veli Çapalı, SDÜ Mobil veya SDÜNet üzerinden HES kodunun tanımlatarak binalara güvenli bir şekilde kolayca giriş yapılabileceğini söyledi. Kontrollü geçiş sistemlerine geçildiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Çapalı, bariyer geçişlerinde “Hızlı Geçiş Sistemleri” uygulandığını, turnikelerden geçiş yapılırken HES Kodu kontrolleri yapıldığını, yerleşke içerisinde yer alan turnike ve kart okuyuculu geçiş sistemlerinde QR kod uygulaması ile geçiş yapılabileceğini söyledi.

ÇEVRİM İÇİ SINIFLAR

Çapalı, yeni dönem için sınıfların “sınıf kapasitesi”, “Covid- 19 tedbirlerine göre uygunluğu”, “merkezi ağ dağıtım noktasına yakınlığı” ve “merkezi kullanıma uygunluğu” gibi parametrelerin baz alınarak seçildiğini kaydetti. Sınıflarda “HD Geniş açık IP Kamera”, “web kamera”, “mikrofon” ve “hoparlör” bulunduğunu belirten Çapalı, “Merkez yerleşkede 60, ilçelerde 9 sınıf bulunmaktadır. Her bir binada en az iki kısmi zamanlı öğrenci ile bu sınıflardaki hocalarımıza destek hizmeti sağlanacaktır. Her bir sınıfta detaylı kullanım kılavuzu yer almaktadır. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı YouTube kanalımızdan nasıl kullanılacağına dair videolar paylaşılmıştır.” dedi.

SDÜ MOBİL/SDÜNET

Dr. Öğr. Üyesi Çapalı, “Yeni Öğrenci Bilgi Sistemi” ile mobil uygulama ve SDÜNet entegrasyonu sağlanarak öğrencilere “öğrenci not bilgisi”, “öğrenci ders programı”, “öğrenci harç ödeme”, “HES Kodu ve HGS tanımlama”, “öğrenci anketi”, “akademik takvim”, “SDÜ sohbet”, “başvuru işlemleri modülleri”, “duyuru ve haber takibi” ve “askıda yemek” hizmetler sunulduğunu da sözlerine ekledi.

MİCROSOFT TEAMS

Lisansüstü dersler için Öğrenci Bilgi Sisteminden ders, öğrenci ve öğretim üyesi verileri alınarak otomatik Microsoft Teams grupları oluşturulduğunun altını çizen Çapalı, bu uygulama üzerinden öğrencilerin ders kayıtlarını ve ödevlerini oluşturabileceklerini vurguladı.

GÜVENLİK VE PANİK BUTONLARI

Çapalı, “Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ile Yapı İşleri Daire Başkanlığının ortak çalışması ile kütüphaneye 32 adet sabit, turnike ve kapı girişlerine 40 adet sabit, Uzaktan eğitim birimine 2 adet sabit, Batı Merkezi Derslikler binasına 40 adet sabit, panik butonu direklerine 4 adet hareketli-4 adet sabit, 13 yeni noktaya 39 sabit ve 5 hareketli olmak üzere toplam 166 kamera daha Güvenlik Yönetim Sistemine dahil edildi. Ayrıca 143 TB depolama alanına sahip 2 sunucu da sisteme eklendi. Sistem 221 kamera, 198 TB kayıt kapasitesi ve 3 adet sunucu desteği ile çalışmaktadır.” dedi. Çapalı, merkez yerleşke içerisinde personel ve öğrencilerin güvenliğini artırmak için yeni kamera noktaları oluşturulduğunu, öğrenci yoğunluğuna bağlı olacak şekilde izleme alanlarının artırıldığını ve panik durumlarında kullanılması için 4 adet panik butonları ve direkleri yerleştirildiğini ifade etti.

ALT YAPI

Açık alan Wi-Fi’nin genişletildiğini belirten Çapalı şunları kaydetti: “Batı Yerleşkesinde yer alan binalar ve SDÜ Hastanesinin fiber kablo bağlantıları yenilendi. Her bina 24 core single mod kablo ile veri merkezine taşındı. Bu binalarımızda kenar omurgaları ve ağ anahtarlarında yenileme işlemleri başlamış olup işlemler tamamlandığında 20Gbps bağlantı hızına ulaşacaktır. Doğu Yerleşkesinde yer alan binalar ve Diş Hekimliği Hastanesinin fiber kablo bağlantıları için malzeme alım süreci başlamış olup 2022 yılı içerisinde fiber bağlantılar yenilecektir. 2020 yılı içerisinde yeni veri merkezinin oluşturulması ile bütünleşik sistem projemiz devam etmektedir.”

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde tüm yazılım ve sistem projelerine yönelik “Nasıl Kullanılır?” videolarının hazırlandığını belirten Çapalı, “Çağrı Merkezleri”, “Talep Takip Sistemi” ve “Sosyal Medya” üzerinden destek sağlandığını kaydetti.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Isparta

24 Eylül 2021 Cuma 00:49

İnşallah kısıtlama gelir Isparta sahip siz bir memleket Türkiye nin herbiri köşesinden öğrenci gelecek sonuç gene Vürüs

Musti

23 Eylül 2021 Perşembe 13:52

Çömnrt rumuzlu dengesiz öğrenci yı senin gibi para olarak görenler nesliniz kurusun cahiller o paralar boğazında kalsın millet gece 2.ise gidip sabaha kadar çalışıyor evladım okusun diye senin gibiler bu ülkeye bu vatana fazlalık dan başka bişey değil soludugun hava bile zehir olsun...

çömnrt

23 Eylül 2021 Perşembe 09:10

millet dört gözle öğrenciler bekliyor. paraları getirin öğrenciler.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR