26 Nisan 2024 Cuma

TÜM BİLDİKLERİNİZİ UNUTUN !

TÜM BİLDİKLERİNİZİ UNUTUN !

Isparta

 Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfi Öksüzve ekibi, içine konulan metalleri barut yerine elektromanyetik enerji ile 500 metre fırlatabilensistem geliştirdi. Yaklaşık 3 ay önce "elektromanyetik fırlatmasistemi" projesine başladıklarını ifade eden Öksüz, "Bu sistemdeoluşturduğumuz elektromanyetik dalgalarla kullandığımız malzemeler üzerine birkuvvet uyguluyoruz. Bu kuvvet de malzemeye bir itki sağlıyor ve belli bir hızlafırlatıyor. Elektromanyetik enerji ile gerçekleştirilen itki, normal kimyasalyakıtlarla yapılan itkilerden 5-10 kat daha fazla olabiliyor" dedi.

 

SANİYEDE 300 KM

 

Kurdukları sistemin şu andakihızının saniyede 300 metre olduğunu dile getiren Öksüz, bu sistemin yurt dışındaki muadillerinin hızınınsaniyede 3 bin metre olduğunu, geliştirilmesi halinde bu hıza da ulaşabileceklerinibelirtti. Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Normal şartlarda fırlatma içinbarut gibi katı yakıtlar ile sıvı yakıtlar kullanılıyor. Bunlar etki tepkiyasasına göre hareket ediyorlar. Barutun sağladığı termal enerji, kinetikenerjiye dönüşüyor ve önündeki füzeyi ya da içindeki ci

'GELECEĞİN SAVAŞ TEKNOLOJİSİ'

 

Bu sistem, aklınıza gelen her şeyifırlatabilecek düzeyde. Top olabilir, füze olabilir, tank mermisi olabilir.Sistemle fırlatma sayısını artırabilirsiniz. Elektromanyetik fırlatma sistemiile artık barut kullanılmayacak. Bunun yerine elektromanyetik enerjiyikullanabileceğiz. Bundan sonra savunma sanayisinde kullanılacak silahlar,elektromanyetik fırlatıcıların kullanıldığı silahlar olacak. Dünyada bunlarıgemilere monte etme çalışmaları devam etmektedir. Geleceğin savaşteknolojisinde lazerlerin ve elektromanyetik fırlatıcıların önemi çok fazlaolacaktır."

smi fırlatıyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş Hasan

29 Eylül 2016 Perşembe 17:08

Sabit manyetik alan hiç bir şey yapmaz. Ama zamanla değişen (alternating) manyetik alan bir elektrik alanı oluşturur ve bir metal parçasını hareket ettirir, ettirebilir. Teory buna dayanıyor. Ama bu sadece metaller için geçerlidir. Yani kurşundan veya plastikten veya tungsten metalinden yapılan kurşunlara bir etki yapamaz. Manyetik bir alan oluşturmak için ya dişarıdan elektrikle yükleme yapacaksın veya demir, nikel gibi metaller kullanacaksın.... İyi çalışmalar.

arnold schwarzenegger

28 Eylül 2016 Çarşamba 23:57

Yapılan işin ülke açısından ilk olması önemini anlayamamışsınız. En azından bilinen izlediğiniz film Yıldızlarının isimlerini doğru yazınız

Fılm

28 Eylül 2016 Çarşamba 23:50

Sen ne buldun yorumcuk?? Şeyınde boncuk mu buldun da laf edıyosın? Sen gıt fılm ızle, zıhnın açılsın. Dın dınnn dandınıııı dastaanaaa..

yuh artık

28 Eylül 2016 Çarşamba 23:02

arnold swarzenegerin bundan belki on yıl önce çektiği bir filmde vardı bu konu... aliminyum halkalar fırlatan bir elektromanyetik tüfek... sanki yeni birşey bulmuşçasına milleti kandırmayın.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR