25 Nisan 2024 Perşembe

TRAKTÖR AKÜSÜNE BAĞLI PROJEKTÖRLE FAR AVI YAPARKEN YAKALANDILAR

TRAKTÖR AKÜSÜNE BAĞLI PROJEKTÖRLE FAR AVI YAPARKEN YAKALANDILAR

Isparta

Isparta'nın bir İlçesi'nde traktörün aküsüne bağladığı projektörle far avı yapan avcılara suç üstü yaptı. 3 avcıya kişi başına toplam 10 Bin 272 TL para cezası uygulanırken, traktöre ise el konuldu. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6.Bölge Müdürlüğüne bağlı Isparta Şube Müdürlüğü sorumluluk alanlarından olan Kızıldağ Milli Parkı sınırları içerisinde Yenişarbademli İlçesinde far avı ihbarını değerlendiren Av Koruma ekipleri traktör aküsüne bağlı projektörle far avı yapan 3 avcıyı suç üstü yakaladı. Haklarında av kabahat/suç tutanağı tanzim edildi.

Avcılara kişi başı 3.424,00 TL olmak üzere toplamda 10.272,00 TL idari para cezası verildi. Ayrıca avda kullanılan traktöre el konuldu. Yapılan açıklamada ise; "Avcılık Belgesi bulunmama, avlanma süreleri dışında avlanma, özel kanunlarla avlanmanın yasaklandığı sahalarda avlanma (Milli Park sahası) ve kara aracı ile gece ışık yayan araç ve gereçlerle avlanma maddelerine muhalefet etmekten ilgililer hakkında idari yaptırım kararı uygulandı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Salih Yağız

22 Ekim 2018 Pazartesi 00:37

Bazı haberler böyle mutlu ediyor insanları. Sevindiğimi gizleyemem.

Hasan

18 Ekim 2018 Perşembe 22:31

Yasak

ıspartalı

18 Ekim 2018 Perşembe 20:16

yasaksa avlamayın kardeşim

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR