28 Mart 2024 Perşembe

TORUNUNU TACİZ ETTİ AİLE BİRBİRİNE DÜŞTÜ

TORUNUNU TACİZ ETTİ AİLE BİRBİRİNE DÜŞTÜ

Isparta

Burdur'da öğretmenlik yapan 40 yaşındaki A.K., kızı 6 yaşındaki D.K.'nin 2013 yılında 'Size bir sır söyleyeceğim' diyerek dedesinin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu anlattı. Bunun üzerine anne A.K.,elektrikçi babası M.B. hakkında şikayetçi oldu. Dede M.B. öz torununa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Yargılanma sonunda 2014 yılında M.B. öz torununa 'nitelikli cinsel saldırı'da bulunmak suçundan 12.5 yıl hapse mahkum edildi. Sanık, cezayı temyiz etti.

KARDEŞLER ARASINDA ANLAŞMAZLIK ÇIKTI

Yargıtay süreci devam ederken, kız kardeşi A.K.'nin babasına iftira attığını iddia eden 42 yaşındaki S.B. arasında husumet başladı. Çeşitli zamanlarda tartışan ikiliden S.B., kız kardeşinin telefonda kendisine hakaret ettiğini, tehdit ettiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Kız kardeşinin Antalya'da telefonda kendisine 'Allahsız' diyerek hakaret ettiğini, tehditler savurduğunu iddia eden S.B.'nin şikayeti üzerine A.K. hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

KADIN DERNEKLERİ TAKİP ETTİ

Antalya 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz sanık A.K. hazır bulunurken, şikayetçi ağabey S.B.ise katılmadı. Taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmayı, A.K.'ye destek için gelen Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü'nün de aralarında bulunduğu çok sayıda kadın izledi.

'SUÇSUZUM'

Duruşmada ifade veren A.K., suçsuz olduğunu söyledi. 2 çocuk annesi bir öğretmen olduğunu anlatan A.K., ağabeyiyle davalık olmasının temelinde cinsel istismar davasının olduğunu belirtti. Babası M.B.'nin kızına cinsel istismarda bulunduğunu ve bu nedenle Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sonunda ceza aldığını ifade eden A.K., "Bu davayla ilgili hukuki süreç Yargıtay'da devam etmektedir. Bu nedenle annem A.B. ve ağabeyim S.B. bana husumet besledi" dedi.

ANNE VE AĞABEYİ BASKI KURUYOR

Sanığın avukatı Mehmet Yıldız ise müvekkilinin babasının öz torununa cinsel istismardan dolayı yargılanıp ceza aldığını, kararın henüz kesinleşmediğini anlatarak, "Bundan dolayı müvekkilim üzerinde annesi A.B.ile ağabeyi S.B. baskı kurmakta. Müvekkilim atılı suçu işlememiştir. Beraatını talep ediyoruz" dedi.

EŞİ TANIKLIK YAPTI

Duruşmada tanık olarak dinlenen A.K.'nin eşi 44 yaşındaki İ.K. ise suça konu telefon görüşmesi yapıldığı sırada eşinin yanında olduğunu söyledi.

S.B.'nin avukatı Umut Açıkbaş ise müvekkilinin sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya gelemediğini, iki dava arasında bir bağlantı bulunmadığını söyledi. Mahkeme, S.B.'nin dinlenmesi, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrasında açıklama yapan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, cinsel istismar suçlarının kapatılmaya çalışıldığı gibi bu tür davalarla da şikayetçi ailelerin yoğun baskı altında tutulduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ahirzaman

11 Nisan 2016 Pazartesi 10:43

kıyamet alameti bunlar kendimizi ne kadar muhafaza edebilirsek bu fitnelerden kurtuluruz inşallah

hadım

01 Nisan 2016 Cuma 06:21

bunları hadım etmedikçe bunların sonu gelmez bu **** karakteri bozukları hadım ediceksin bak bakalım 5 yıla kadar bunların kökü kazınıyor mu kazınmıyor mu

Aa

30 Mart 2016 Çarşamba 18:12

Nolu yoz hocalar vakıflar dedeler. ..

Hakan Özmen

30 Mart 2016 Çarşamba 15:50

Büyük felaketlerin gelmesi artık yakındır toplumumuzun geldiği en son noktayı hepimiz görüyoruz bu siyasetle çözülebilecek bir mesele değildir isterseniz şu anda başımıza en iyi ve en dürüst siyasetçileri getirin değişen bir şey olmayacaktır çünkü toplum olarak aşırı derecede yozlaştık biz kendimizi düzeltmezsek Cenab-ı Allah bizleri zorla düzeltir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR