25 Nisan 2024 Perşembe

Toplumun her kademesini ilgilendiren önemli haber

Toplumun her kademesini ilgilendiren önemli haber

Isparta

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, 1 Kasım'dan sonraki süreçte toplumun her kademesini ilgilendiren önemli düzenlemeler yapıldığını söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Türk ekonomisinin sağlam bir yapıya sahip olduğunu söyledi. 7 Haziran seçimleri sonrası süreç ve 15 Temmuz olaylarının ekonominin sağlamlığını ortaya koyduğunu belirten Bilgiç, şöyle konuştu: "Türkiye'de 7 Haziran seçimlerinde konuşmuştuk. '8 Haziran sabanı nasıl bir Türkiye'ye uyanmak istiyorsunuz' diye sormuştuk. 'Vatandaşın sıkıntıya girdiği Türkiye mi yoksa istikrarını devam ettiren Türkiye mi? diye sormuştuk. Neticede 7 Haziran'dan sonraki tabloyu gördük. Faizlerin yüzde 16'lara kadar yükseldiğini gördük. Daha 15 Temmuz yoktu. Arkasından 1 Kasım seçimleri ve Hükümet değişikliği, arkasından 15 Temmuz.

Bütün bunlara baktığınızda Türkiye ekonomisinin ne denli sağlam olduğunu gördük. Toplumun ihtiyaçlarına yönelik atılması gereken adımları attık, düzenlemeleri yaptık. Asgari ücretin 1300 TL'ye çıkarılması konusu. Devletin destek vermesi gerektiğini söyledik, gereken adım atıldı. Emeklilere seyyanen 100 TL zam yapıldı. 11 katrilyon gibi ek paradan bahsediyoruz. Asgari ücretin artırılmasından ötürü devletin sağladığı destek ve teşviğin verdiği ekonomik yük var. Toplumun tüm kesimlerine yapılan destekler var. Engellilerimiz, ihtiyaç sahiplerimiz, memurlar, çalışanlar hepsiyle ilgili düzenleme yapıldı. Sonrasında yapılandırmayı getirdik. Borç yapılandırması yapıp da bozulanları yeniden düzeltme imkanı sunduk. Belediyelerin vergilerine ilişkin düzenleme yaptık. Bir uzlaşma mekanizması.

Toplumun tüm kesimleriyle ilgili beklenilenlerin hepsi hayata geçirildi. 2008'de Dünyada global krizler başladıktan sonra Avrupa da negatif etkiler görülürken Türkiye'nin 6 milyon yeni istihdam yarattığını görüyoruz. Türkiye'de vatandaşın iş gücüne katkısını daha yukarıya çekmek istiyoruz. İstihdamı artırıyoruz. 6 milyon son derece önemli bir sayıdır."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

süleyman

20 Eylül 2016 Salı 17:04

Sayın vekil elma üreticisi yanıyor yanıyor

İbrahim tütüncü

20 Eylül 2016 Salı 10:56

Askeri ücretlilere TOKİ yapalım sayın vekilim önemli

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR