19 Nisan 2024 Cuma

TOKİ konutları yükseliyor

TOKİ konutları yükseliyor

Isparta

Botanik Parkının arka tarafına yapımı planlanan ve inşaatına geçtiğimiz ay başlanan TOKİ’nin 1002 konut inşaatı devam ediyor. Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, Isparta’da 10 yıl sonra yeniden başlayan sosyal konut projesinin devam etmesini beklediklerini ifade etti. 

Isparta’da Seçim döneminin bir numaralı gündem maddelerinden biri olan sosyal konutlar da inşaat süreci başladı. Seçim öncesi Isparta’ya 5 yılda 5 bin konut sözü veren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 10 yıldır yapılmayan toplu konutları Isparta’ya kazandırmakta kararlı. Bu kapsamda kurası geçtiğimiz yıllarda çekilen ve ihalesi tamamlanan bin 2 konutun inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Mart 2019’da Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve seçilmesi ile Isparta’da 10 yıl sonra sosyal konut çalışması başlamış oldu.

Bu kapsamda Süleyman Demirel Botanik Parkının arka kısmında bulunan bölgede bin 2 konutun inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Hummalı bir çalışmanın sürdüğü konut alanının bloklarının temel betonları döküldü, bodrum katları oluşurken, bazı bloklarda da 4’üncü kat seviyesine gelindi. 21 bloktan oluşacak bin 2 konut projesinde 287 adet 3+1 ve 715 adette 2+1 daire inşa edilecek. Projede 967 araçlık da otopark alanı bulunuyor. Alanda ayrıca bir adet sosyal tesis ve cami de yer alıyor.

TÜED BAŞKANI ERSAL İNŞAATLARI YERİNDE İNCELEDİ…

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal, TOKİ’nin sosyal konut projesini yerinde inceledi ve inşaatın hızlı bir şekilde devam etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

Toplu konutların Isparta’ya kazandırılmasına öncülük eden Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, bin 2 konutun yapıldığı inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Toplu konutların Isparta’ya kazandırılmasında emeği geçen AK Parti Isparta Milletvekilleri ile Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür eden Ersal, en kısa sürede 1500 toplu konutun da Isparta’ya kazandırılacağına inandığını söyledi. Ersal yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi:

“ISPARTA’DA EV KİRALARI YÜKSEK”

“Isparta’da ev kiralarının ev fiyatlarının çok yüksek olması münasebetiyle yaklaşık olarak 5-6 sene önce Başbakanımızın genel merkezimizi ziyareti sırasında TOKİ vasıtasıyla emekliyi dar gelirliyi esnafın ve şehit ve gazilerin engellilerin ev sahibi olması bakımından gidin yer tespiti yapın hükümet kanalıyla TOKİ kanalıyla onları ev sahibi yapalım dediler bizde geldik burada mücadelemizi sürdürdük gerek basın mensuplarıyla, gerek milletvekilleriyle, başta TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç olmak üzere Recep Özel  ve Mehmet Uğur Gökgöz milletvekillerimizi devreye soktuk tabi milletvekillerimizin gayreti var TOKİ’nin Isparta’ya gelmesinde daha sonra belediye başkanımız Şükrü Başdeğirmen göreve geldikten sonra bizleri ziyaret ettiğinde 5 yıl içinde 5 bin konut yapacağım ama ilk etapta 2 bin  500 konut yapacağım dedi kısa bir süre sonra 300 konutun kurası çekildi daha sonra 702 konutun kurası da Ankara’da çekildi toplamda bin 2 tane konutun kurası çekildi. Bizler mücadelemizi sürdürmeye devam ettik Isparta halkının ve basın mensuplarının destekleriyle bizler her platformda dile getirdik bizlerin sesini duydular gerçekten Isparta’daki emeklinin, dar gelirlinin, şehit ve gazinin, engellilerin bu işe ihtiyacı olduğu belirlendi ve bin 2 konuttun yapımına başlandı inşallah en kısa sürede bin 500 konutun da kurası çekilip eski sgk hastanesinin olduğu yere yapımının başlanacağına söz verildi. Konutların yapımının başladığı yerde incelemelerde bulundum ve çok mutlu oldum Isparta’ya böyle bir şeyin kazandırılmasına sebep olan tüm Ispartalılara milletvekillerine belediye başkanımıza halkımıza çok teşekkür ediyorum.”

MÜTEAHHİDİN ISPARTALI OLUŞU SEVİNDİRİCİ    

Ssoyal Konutların inşaatının Ispartalı bir firma tarafından yapılmasını da olumlu karşıladıklarını ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, “hem Ispartalı vatandaşlar istihdam ediliyor hem de Isparta ekonomisine katkı sağlanıyor. Bu bizi çok mutlu etti. Böyle bir inşaatın yapımında da Ispartalı bir müteahittin  olması metro inşaatın alması bizleri çok sevindirdi çünkü hem Isparta’nın evlatları çalışıyor hem esnafı para kazanıyor paramız dışarıya gitmiyor hem burada kazanıyorlar hem burada inşaatı devam ettiriyorlar bizi çok mutlu etti inşallah en kısa sürede başarırız emeklimiz dar gelirlimiz ev sahibi olurlar.

SIRADA 1500 KONUT YAPIMI VAR…

Bu bin 2 konutun yanı sıra yine aynı bölgede yer alan eski Gülkent Devlet Hastanesi bölgesine de 1500 sosyal konut yapılacak. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in girişimleri ile bölgedeki atıl vaziyetteki hastane binası yıkılırken, konut çalışmalarının yapılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Böylelikle Isparta ilk etapta 2 bin 502 adet sosyal konutuna kavuşmuş olacak” dedi.                           

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Nermin Armas

05 Aralık 2021 Pazar 01:05

İnşallah bizde kısmet olur emekliyim bir ton kira ödüyorum hersey zam geliyor geçinemiyorum en azından kiraya vermek yerine ödeyip evsahibim olurum

Ispartalı

03 Aralık 2021 Cuma 00:02

Toki bir nimettir ben tokiden ev sahibi oldum gönende kira öder gibi 325tl başladı 650 oldu 10 senede, 5 sene kalmıştı onuda indirimden bu sene kapattım şükür toplamda 89 bine evsahibi olduk düşünün 10 15 sene kiralarda süründünüz evsahibi size sen 15 senelik kiracımsın bu ev senin olsun dermi demez devlet diyor işte...

Ispartalılar

02 Aralık 2021 Perşembe 12:26

Belediye baskanı şukru gormuyormusun?isparta da ev,konut sıkıntısıvar.Aileler oturacak ev bulamıyor,ya toki ye,ya özel sektore imara aç artık arazileri.Her yer apart,fuhuş,.Aileler kiralayacak ev bulamıyor,neden anlamazsın!!

VATANDAŞ

02 Aralık 2021 Perşembe 11:29

Haber resmide bulunan şahıs TOKİ başkanı mı, Belediye Başkanı mı?

sdü lü

02 Aralık 2021 Perşembe 09:43

Memlekette yer kalmamış gibi botanik bahçesinin yanına toki yapıyorsunuz bu insanlar buraya nasıl gelip gidecek diyen yok..

Mehmet Aydın

02 Aralık 2021 Perşembe 09:35

Her gelenin nerde yeri varsa orayı değerlendirip parasına para demiyor. Isparta da konut sıkıntısı olduğu için ev fiyatları Antalyanın 2 katı ve malesef belediyemiz ıspartalı vatandaşlarımızın arsalarını imara açmıyor

Tekavüt Kazım

02 Aralık 2021 Perşembe 08:02

Sabah göreceğiz, geri ödemeler nasıl tepecek... Kim ödeyebilecek ki, o kadar borcu.... Ayrıca devletten ihale alıp, anahtar teslimi yapan firmaların büyük bir kısmı, tırlar gider.... Böyle inşaat malzeme fiyatlarıyla...

Tekavüt Kazım

02 Aralık 2021 Perşembe 08:02

Sabah göreceğiz, geri ödemeler nasıl tepecek... Kim ödeyebilecek ki, o kadar borcu.... Ayrıca devletten ihale alıp, anahtar teslimi yapan firmaların büyük bir kısmı, tırlar gider.... Böyle inşaat malzeme fiyatlarıyla...

Ispartalı aileler

02 Aralık 2021 Perşembe 07:51

Isparta da aileler ev bulamıyor.Her yer apart doldu.Onun için yetmez. Toki ailelere yönelik 5000 konut daha yapmalı.Hem uc kagitcı firsatci ev sahiplerinden aileler ev bulamıyor.

Belmas

02 Aralık 2021 Perşembe 07:03

Allah razı olsun senelerce önce Belmasi yapan belediyeye Sırada simdsiki belediyemiz var inşallah ondan da Bellas gibi kalıcı konut istiyoruz.

Emmim

02 Aralık 2021 Perşembe 01:19

Emekli dernekde Ne verir neder sen bunları aydınlat boş ver Tokiyi yapanlar yapıyo.Bu Başkan nerde hEç Gördüğümüz Yoktu. Binalar Görününce Görüntü olsun zamanı değil.Benim anladığım Herkez Koyun sırtından kuyruk keser Olmaya başlamış ozaman.derim

Tagavüt

02 Aralık 2021 Perşembe 01:11

Görende senin yüksek ısrarına dayanamadı sanacaklar.Bizde İnandık.YAa.Üye Kayıtları Aidatları kaç Para Oldu Sen Ondan Haber Ver.

Huso

01 Aralık 2021 Çarşamba 21:33

ADede, toki ve sen ne alaka laf olsun torba dolsun olmuş.

Emekli

01 Aralık 2021 Çarşamba 18:59

Emeklinin bir farkı yok TOKİ de

Adamım

01 Aralık 2021 Çarşamba 18:30

Dede ya şu saçını boyama. Yaşlı olduğun çok belli. Kime genci. Demek istiyorsun.

Hasan

01 Aralık 2021 Çarşamba 17:38

Üyelik alınıyormu?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR