20 Nisan 2024 Cumartesi

TMSF BAŞKANI GELİYOR İNŞAAT BAŞLIYOR

TMSF BAŞKANI GELİYOR İNŞAAT BAŞLIYOR

Isparta

Seçim vaatleri arasında ITKM’nin en kısa zamanda açılacağı sözünü veren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen müjdeli haberi verdi. AK Parti, MHP ve İYİ Partili Meclis Üyeleriyle birlikte ITKM’de incelemelerde bulunan Başdeğirmen, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal’ın salı günü Isparta’da olacağını ve bir yılda ITKM’nin bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) inşaatında üst üste önemli gelişmeler yaşanıyor. Şükrü Başdeğirmen’in belediye başkanlığına seçilmesiyle birlikte son bir ayda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nda (TMSF) bulunan ITKM’nin bitirilmesi ile ilgili dört önemli görüşme gerçekleştirildi. Her görüşme sonrasında inşaatın bitirilmesi noktasında önemli adımlar atılırken, bu adımlarda sona yaklaşıldı. Tüm bu gelişmelerin ardından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti, MHP ve İYİ Partili Belediye Meclisi Üyeleriyle birlikte ITKM’de pazar günü incelemelerde bulundu. İncelemelerde inşaatın durumu ile ilgili olarak bürokratlar meclis üyelerine sunum yaparken, Başkan Başdeğirmen yaptığı açıklamada Camiinin Kadir Gecesi’ne açılacağını müjdeledi.

ITKM’de yapılan incelemelerin ardından üç partinin de ortak görüşü inşaatın bir an önce tamamlanarak, Ispartalının hizmetine sunulması noktasında oldu.

Son bir ay içerisinde ITKM konusu ile ilgili TMSF ile 4 toplantı yaptıklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “TMSF Genel Müdürü Isparta’ya geldi, ITKM’yi birlikte dolaştık, eksiklikleri gördük. 20 gün önce kendilerinden ilk talebimiz buradaki camimizin Kadir Gecesi ibadete açılmasıydı, bu kabul gördü. İhaleye çıkıldı ve bugün itibariyle de ekip gelerek çalışmalarına başladı” dedi.

ITKM’nin işyerleri ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Aramızda yapacağımız yeni protokolle ITKM’nin bitirilmesini onlar da, bizde tüm meclis üyelerimiz olarak istiyoruz. Yapılması gereken neyse karşılıklı anlaşma dahilinde burayı bitirerek hizmete açmak istiyoruz. Salı günü TMSF Başkanı Muhiddin bey gelecek, beraber bu çalışmaları tamamlayıp, sonuca doğru adım adım yaklaştık. En kısa zamanda başlanıp, bir yıl içerisinde de bitirileceğini tahmin ediyoruz. Meclis üyelerimizle de birlikte bugün burada istişare yapıyoruz. Ne gibi bir süreç takip edeceğiz, fikir birliği, akıl birliği ile bir çalışma içerisindeyiz. Tüm meclis üyemiz burada, tek düşünce burayı bitirmek, bu sorundan şehrimizi kurtarmaktır” şeklinde konuştu.

Şehrin güzide yerindeki ITKM’nin hizmete sunulması için parti olarak Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e gerekli desteği vereceklerini dile getiren İYİ Parti Gurup Sözcüsü Ahmet Aydoğdu da,   “Bizim de en büyük heyecanımız bayram namazını burada kılmak. El birliği ile hiçbir engel çıkarmadan biz bu işe destek veriyoruz. İnşallah başarırız, yüzümüzün akı olur. Çünkü her üç partinin de iddiası ITKM’yi en kısa zamanda açmaktı. Burada üç partiyiz, üçümüzde bu konuda el ele vereceğiz, bu işi yüz akı ile bitireceğiz” ifadelerinde bulundu.

MHP Gurubu adına konuşan Belediye Meclisi Üyesi Şenel Karakaya da, kendilerinin de ITKM’nin bitirilmesi noktasında destek olacaklarını belirterek, “Bizde destek oluruz, inşallah bu cenazeyi ortadan kaldırırız” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yusuf ziyacılar

13 Mayıs 2019 Pazartesi 19:33

Ya öylemi yusuf ziyacılar akp mi engelledi adamlar fesih davasını geri çek diye o kadar yalvardı sizinki ne yaptı fesih davası açarak kayyum heyetinin önünü tıkadı adamlar enayimi kendilerine fesih davası açan birinin ayağına gitcek

ahmet

13 Mayıs 2019 Pazartesi 17:23

AYDIN ŞANLITÜRK NE İŞİN VAR ONLARIN ARASINDA

elf

13 Mayıs 2019 Pazartesi 16:35

aqua parka da el at başkan

ıspartalı

13 Mayıs 2019 Pazartesi 16:34

Bitirmeden bir şey demek doğru değil, şahsen benim; bitmesini gözümüzle gördükten sonra o zaman inanasım geliyor. Doğru olanıda bu olsa gerek

xxx

13 Mayıs 2019 Pazartesi 16:12

Çocuklarinin ne gunahi var arkadaş

inşallah

13 Mayıs 2019 Pazartesi 15:46

BAŞKANIM İTKM CAMİSİ 2019 KADİR GECESİNE DİĞER BÖLÜMLERİNDE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA YETİŞTİRİLMESİNİ VE AÇILIŞ YAPILMASINI BEKLİYORUZ. Ölmeden görsek memnun olacağız. yeter ki bir açılsın isterse içerisinde portakal satılsın. Yeter ki açılsın.

Ya öylemi yusuf ziyacılar

13 Mayıs 2019 Pazartesi 14:38

Yusuf ziyaya görüşmeye gelmediler diyenler neyine gelsin adamlar adamların yüzüne gidip fesih davası açan birinin ayağınamı gelecekler resmen fesih davası açarak gelmeyin diyen ta kendisi

bi daha bi daha

13 Mayıs 2019 Pazartesi 13:36

len bu galip bi daha bi daha biye bülent ar---oğlu ile şarkılar söyleyip şükrü seçilirse memleket elden gider diye propaganda yapan galip değil mi?

yanar döner

13 Mayıs 2019 Pazartesi 13:32

bu aydın la adnan yzg nin bir numaralı yağcısı şakşakcısı değilmiydi? arkadaş bu nasıl bir fırıldaklık anlamak mümkün değil

Dikkat

13 Mayıs 2019 Pazartesi 11:20

Belediyenin 50 trilyon alacağı karşılığında teminat olarak elinde tuttuğu tapuları devredip inşaat yapılacaksa bu direkt KAMU ZARARIDIR.Sorumlular ve encümen/meclis üyeleri bunun hesabını veremezler.

Yazık

13 Mayıs 2019 Pazartesi 09:52

Yzg görüşmeye gelmeyen kayyum şimdi hemen işleri yoluna koyuyor. O zaman demek ki neymiş burayı yaptırmayan zihniyet Akp. Kayyumla görülen milletvekilllerine günaydın tlf açmıyorlardı. Yazık şimdi de kahraman ilan ediyor z kendinizi.

Isparta 32

13 Mayıs 2019 Pazartesi 05:31

Akp yapar artık iyi parti CHP elele oldular üçü birleşti hayırlı olsun

Allah hepinize akıl fikir versin

13 Mayıs 2019 Pazartesi 01:12

Yani adamlar diyoki ısparta akepe belediye başkanını seçti şimdi yapabiliriz. Allah sizi bildiği gibi yapsın çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıksın inşallah. Sizin yapacağınız ve yaptığınız siyaset yüzünden bu milletin gördüğü zulüm artık yeter. Açılabiliyorsa neden kaç senedir 17 yıldır ülkeyi yöneten hükümet el atmadı? Kendi adamları seçilince yapılıyor. Uyanın be uyanın artık nekadar ahmak bir milletiz biz. Burayada gelip yaparsa ak parti yapar yazmıyomusunuz tav oluyorum. Grzk insanlar

çarşı

13 Mayıs 2019 Pazartesi 00:50

BAŞKANIM İTKM 2019 EKİM VEYA KASIM AYINA BİTMELİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. 1 YIL ÇOK BENCE. ÇÜNKÜ GEÇMİŞE BAKARAK İNANCIMIZ KALMIYOR DESEK.

Lost

12 Mayıs 2019 Pazar 23:29

ITKM yerini;yeni otogara bırakacak gibi gözüküyor. Bir 20 yılda burası şantiye olarak kalır herhâlde

Akp

12 Mayıs 2019 Pazar 22:59

Demek ki neymiş onlar konuşur akp yapar 10 yıldır bitmemesine kimler sebep olmuşsa da araştırılmalı

Vatandaş

12 Mayıs 2019 Pazar 20:45

İsmi açılamayan Avm oldu bu arada.

Çıkar ve menfaat nalet olsun

12 Mayıs 2019 Pazar 19:43

Biz yapsaydık oldu yıllar ca oyalayan tms ye geçtikten sonra yaparsa akp yapar mantığı ile görmezden gelinen nalet siyasete alet edilen bir rezillik sonunda biteçek bu rezaleti çocuklara artık anlatmak zorunda kalmayız işallah

yapmadık yaptırmayacağız

12 Mayıs 2019 Pazar 19:21

yusuf ziya hakkında 10 yıldır bitirmediği için dava açılsın

Ver kurtul

12 Mayıs 2019 Pazar 19:12

Belediyenin elindeki dükkanları tapu devri yapmak suretiyle Kadıahmetoğullarına verecek misiniz yoksa Adnan Coşkunsu?Ne dersin Aydın Şanlıtürk?

Eğitimci

12 Mayıs 2019 Pazar 19:09

1 yıl çok uzun bir süre.Simdide otogar inşaatını kangren haline getirmeye çalışan bir akp var.Ne yazık bu sehre

Bak gör

12 Mayıs 2019 Pazar 18:59

Hazır ol Isparta geliyor yeni ZEYİLNAME:))

Ozkan032

12 Mayıs 2019 Pazar 18:36

Bitse çok iyi olur ama iyaşa alternatif ve işlerini keseceği için bitirmezler. Ama bitirip hizmete açandan allah razı olsun

Vatandaş

12 Mayıs 2019 Pazar 18:19

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIM BU İŞİ ÇÖZERSENİZ BİR DÖNEM DAHA SEÇİLİRSİNİZ.SAYGILARIMLA.

Makarnacı hüso

12 Mayıs 2019 Pazar 17:53

Bizde yedik oruç oruç

Buna en çok yusuf ziya üzülecek

12 Mayıs 2019 Pazar 17:33

Yapmayın etmeyin öyle kalsın yoksa yusuf ziya çok üzülür adam 3 dönemdir bitirtmemek için elinden gele'ni yaptı ne olursun adamı üzmeyin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR